Clos D´agon 2016 Magnum
Empordà er et lille spansk vinområde nær den franske grænse i Pyrenæerne. Området har et middelhavsklima med varme somre og milde vintre, og vinmarkerne strækker sig ofte over grænsen til Frankrig. Clos d’Agon er et kendt vinhus i Empordà, hvor Peter Sisseck har været konsulent siden 1998. Vingården Mas Gil blev startet af schweiziske venner og producerer vine klassificeret i DOC Empordà. Jorden i Empordà er næringsfattig med granitskærver, klipper og kalksten. Typiske druesorter inkluderer cabernet sauvignon, merlot, syrah, petit verdot, cabernet franc og mouvedre. Husets hvide vine er baseret på roussanne, marsanne og viognier, mens de røde vine laves på cabernet franc, cabernet sauvignon, syrah, carignan, grenache, merlot og petit verdot. Vinene fra Clos d’Agon er kraftige og velegnede til mad, med en international stil og et varmt spansk præg. De har en intens granatrød farve med frugtnoter, ristede aromaer og balsamico nuancer. Vinene er komplekse, elegante og fyldige med integrerede tanniner og en forfriskende, langvarig finale.