Clos D´agon 2016 Magnum
Empordà er et charmerende vinområde i Spanien, beliggende tæt på den franske grænse i Pyrenæerne. Området nyder godt af et middelhavsklima, der byder på varme somre og milde vintre. Vinmarkerne her strækker sig ofte ind i Frankrig. Et af de mest anerkendte vinhuse i Empordà er Clos d’Agon, hvor Peter Sisseck har fungeret som konsulent siden 1998. Vingården Mas Gil, grundlagt af en gruppe schweiziske venner, producerer vine under DOC Empordà klassifikationen. Jordbunden i Empordà er kendetegnet ved sin næringsfattige sammensætning af granitskærver, klipper og kalksten. Blandt de typiske druesorter finder man cabernet sauvignon, merlot, syrah, petit verdot, cabernet franc og mouvedre. Husets hvide vine er lavet på roussanne, marsanne og viognier, mens de røde vine består af cabernet franc, cabernet sauvignon, syrah, carignan, grenache, merlot og petit verdot. Clos d’Agons vine er kendt for deres kraftfulde karakter, der gør dem ideelle til mad. De har en international stil med et varmt spansk touch. Vinene præsenterer en dyb granatrød farve og byder på frugtagtige noter, ristede aromaer og balsamico nuancer. De er komplekse, elegante og fyldige, med velintegrerede tanniner og en forfriskende, vedvarende afslutning.