Domaine Les Cailloux 2019 - André Brunel

BESKRIVELSE Den røde Châteauneuf-du-Pape Les Cailloux laves på druer som hentes på forskellige parceller, hvor vinstokkene er i gennemsnit ca. 60 år gamle og høstudbyttet max. 30 hl. /ha. Druerne - Grenache (70%), mourvèdre (17%), syrah (10%), cinsault (3%) - gæres separat efter druesort på betontanke. Derefter bliver Syrah-vinene modnet på træfade og de andre druesorter i betontanke, i begge tilfælde i 18 måneder. Sammenstikningen foregår normalt ca. 6 måneder før aftapningen. Vinen er aftappet efter en naturlig dekantering og uden filtrering for et bevare dens intensitet i både smag og aroma. Farven er dyb, blank rubinrød. I duften er det nuancerne af røde bær som dominerer, men man fornemmer også træet, uden at det dog er forstyrrende, da kun Syrah er modnet på fad. Også i smagen fornemmer man toner af røde frugter, som moreller, hindbær og blommer, men også nuancer af skovbund, læder og engelsk lakrids dukker op med iltningen. Vinen har en flot balance mellem styrke, alkohol og charme. Vinen er kun lillebror til ejendommens berømte Cuvée Centenaire men sikke en lillebror! Vinen bør serveres f. eks. til kraftige vildtretter (gerne med vildsvampe), grillet oksekød, and i mørk sauce. . . Prøv den også til mørke desserter med chokolade eller nødder.

449 kr

Andre kiggede også på

Domaine Les Cailloux 2019 - André Brunel

BESKRIVELSE Den røde Châteauneuf-du-Pape Les Cailloux laves på druer som hentes på forskellige parceller, hvor vinstokkene er i gennemsnit ca. 60 år gamle og høstudbyttet max. 30 hl./ha. Druerne - Grenache (70%), mourvèdre (17%), syrah (10%), cinsault (3%) - gæres separat efter druesort på betontanke. Derefter bliver Syrah-vinene modnet på træfade og de andre druesorter i betontanke, i begge tilfælde i 18 måneder. Sammenstikningen foregår normalt ca. 6 måneder før aftapningen. Vinen er aftappet efter en naturlig dekantering og uden filtrering for et bevare dens intensitet i både smag og aroma. Farven er dyb, blank rubinrød. I duften er det nuancerne af røde bær som dominerer, men man fornemmer også træet, uden at det dog er forstyrrende, da kun Syrah er modnet på fad. Også i smagen fornemmer man toner af røde frugter, som moreller, hindbær og blommer, men også nuancer af skovbund, læder og engelsk lakrids dukker op med iltningen. Vinen har en flot balance mellem styrke, alkohol og charme. Vinen er kun lillebror til ejendommens berømte Cuvée Centenaire men sikke en lillebror! Vinen bør serveres f.eks. til kraftige vildtretter (gerne med vildsvampe), grillet oksekød, and i mørk sauce... Prøv den også til mørke desserter med chokolade eller nødder. Domaine Les Cailloux  

Les Cailloux Cuvée Centenaire André Brunel 2016

BESKRIVELSE Cuvée Centenaire laves kun i de største årgange og sammensættes af druer fra vinstokke, som i dag er ca. 125 år gamle og kun giver et udbytte på 15-20 hl./ha!. Undergrunden på parcellen indeholder kun lidt kalk, men til gengæld masser af kompakt, blåt ler. Farven skyldes et stort indhold af grafit, som giver vinen en meget karakteristisk mineralsk smag. Desuden er vinmarken ekstremt udsat for Mistral-vinden, som holder bladene og klaserne fri for fugt- og skimmelproblemer. En del af forklaringen bag vinens fantastiske koncentration, finesse og kompleksitet. Gæringen foregår separat efter druesort (84% Grenache, 10% Mourvèdre og 6% Syrah for årgang 2019). Efter presningen bliver vinene modnet i 12-15 mdr. på en kombination af træfade og betontanke. Sammenstikningen (assemblage) foregår normalt ca. 6 måneder før aftapningen. Vinen er aftappet efter en naturlig dekantering og uden filtrering for et bevare dens intensitet i både smag og aroma. Farven er intens, dyb, rubinrød. I duften kommer der nuancer af solbær og brombær frem, godt pakket ind i mørke krydderier. Smagen er spækket med både velouragtige og mere voldsomme toner, som efter lidt iltning harmonerer meget godt sammen. Nuancerne af brombær og solbær som dominerede i duften giver plads til skovbund og læder, men også lidt lakrids og bitter chokolade. Vinen slutter ekstremt harmonisk og delikat – på trods af sin høje alkoholprocent. 2019 gav ret koncentrerede vine, som man gerne må gemme lidt eller i hvert fald ilte lidt inden servering. Vinen bør serveres f.eks. til lam, okse eller vildt… eller nyd den bare uden mad til, som den kæmpe vin den nu engang er! Scoreplads En kort forklarende tekst om hvad nedenstående logoer betyder for denne vin. Robert Parker Wine Advocate 95 Point The Wine Cellar Insider, Jeff L 97 Point  

Les Cailloux Cuvée Centenaire André Brunel 2019

BESKRIVELSE Cuvée Centenaire laves kun i de største årgange og sammensættes af druer fra vinstokke, som i dag er ca. 125 år gamle og kun giver et udbytte på 15-20 hl./ha!. Undergrunden på parcellen indeholder kun lidt kalk, men til gengæld masser af kompakt, blåt ler. Farven skyldes et stort indhold af grafit, som giver vinen en meget karakteristisk mineralsk smag. Desuden er vinmarken ekstremt udsat for Mistral-vinden, som holder bladene og klaserne fri for fugt- og skimmelproblemer. En del af forklaringen bag vinens fantastiske koncentration, finesse og kompleksitet. Gæringen foregår separat efter druesort (84% Grenache, 10% Mourvèdre og 6% Syrah for årgang 2019). Efter presningen bliver vinene modnet i 12-15 mdr. på en kombination af træfade og betontanke. Sammenstikningen (assemblage) foregår normalt ca. 6 måneder før aftapningen. Vinen er aftappet efter en naturlig dekantering og uden filtrering for et bevare dens intensitet i både smag og aroma. Farven er intens, dyb, rubinrød. I duften kommer der nuancer af solbær og brombær frem, godt pakket ind i mørke krydderier. Smagen er spækket med både velouragtige og mere voldsomme toner, som efter lidt iltning harmonerer meget godt sammen. Nuancerne af brombær og solbær som dominerede i duften giver plads til skovbund og læder, men også lidt lakrids og bitter chokolade. Vinen slutter ekstremt harmonisk og delikat – på trods af sin høje alkoholprocent. 2019 gav ret koncentrerede vine, som man gerne må gemme lidt eller i hvert fald ilte lidt inden servering. Vinen bør serveres f.eks. til lam, okse eller vildt… eller nyd den bare uden mad til, som den kæmpe vin den nu engang er! Scoreplads En kort forklarende tekst om hvad nedenstående logoer betyder for denne vin. Robert Parker Wine Advocate 95 Point The Wine Cellar Insider, Jeff L 97 Point