Frank Phélan Saint-Estèphe 2017

BESKRIVELSE Starten på Phélan-Ségur skal findes i sammenslutningen af to vinmarker, Clos de Garramey og Segur. Manden som forenede de to vinmarker var Bernard Phélan, som efterfølgende opkalde den nye vingård for Phélan-Ségur. I 1860 havde Bernard Phélan, gennem opkøb af andre vingårde, fået opbygget den største vingård i hele Saint-Estephe. I slutningen af 1860'erne byggede sønnen, Frank Phélan, det slot som står på grunden den dag i dag. Springer vi frem til afslutningen af 2. Verdenskrig, 1946, købte Delon-familien Phélan-Ségur. Delon er kendt fra prominente ejerskaber som Léoville Las-Cases og Nenin, og ejede slottet i 40 år, før de solgte slottet til Xavier Gardinier - den daværende chef på Pommery Champagne. I 2017 blev slottet solgt for hele 90 millioner euro - en rekord for et Cru Bourgeois slot. Køberen var den velhavende belgiske investor, Phillippe Van de Vyvere, som fortsat ejer slottet den dag i dag. Phélan-Ségur er bannerfører for Cru Classé niveau i Cru Bourgeois med skyhøje ratings i nyere årgange. Imponerende value-for-money! Frank Phélan så første gang dagens lys i 1986, og kommer fra yngre stokke i vinmarken, men tag ikke fejl, signaturstilen fra Phélan-Ségur og Saint-Estèphe fornemmes tydeligt i vinen. Struktureret og kompleks med flot friskhed og elegance. Vinen kan nydes relativt ung, men kan også sagtens gemmes væk i kælderen i et årti.

299 kr

Andre kiggede også på

La Dame de Montrose, Saint-Estèphe 2020

92 point | Decanter: "A ton of dark fruits on offer in the form of cassis, bilberry, blackcurrant, brambles of blackberry and raspberry, a ton of spice and sinew. Bitter almond and chocolate notes come in on the finish and add to the feel of a signature

Château Cos Labory, 5. Cru Saint-Estèphe 2020

Robert Parker - Wine Advocate 91-93 Displaying a deep purple-black color, the 2020 Cos Labory offers classic cassis, ripe plums and kirsch notes, followed by hints of pencil shavings, red roses and damp soil. The medium-bodied palate has great tension an

Château Cos d'Estournel, 2. Cru Saint-Estèphe 2018

98+ point: The Wine Advocate (Lisa Perotti-Brown): The 2018 Cos d'Estournel is a blend of 74% Cabernet Sauvignon, 23% Merlot, 2% Petit Verdot and 1% Cabernet Franc, aged in 50% new oak barriques. The alcohol weighs in at just over 14.5%. Sporting a deep

Château Haut Marbuzet, Saint-Estèphe 2020

95-96 point | James Suckling: An excellent Haut-Marbuzet with blackberry and currant character, but more importantly a solid core of fruit and chewy tannins that are polished and gorgeous. Its all here now, ready for wonderful development in barrel. 9