Gaja Dagromis 2018, Piemonte Italien
Gaja Dagromis 2018, Piemonte, Italien Gaja Dagromis 2018 er en Barolo-vin fra Piemonte, lavet på Nebbiolo-druer fra La Morra og Serralunga. Vinen har en intens mørkerød farve og en bouquet af violer, vilde roser og hvidt peber. Smagen byder på røde grapefrugter, vilde hindbær, tyttebær og milde krydderier. Vinificeringen foregår i GAJAs vinkælder i Barbaresco, hvor gæringen sker i ståltanke med druernes egen gær. Efter malolaktisk gæring modnes vinen først et år på barriques og derefter 18 måneder på store træfade. Vinen har en god struktur og fedme, med potentiale til at lagre i omkring 10 år, men smager også fantastisk nu. Ved ung drikning anbefales iltning på karaffel. Angelo Gaja, en pioner i Piemonte, overtog vingården i 1961 og har siden været en nøglefigur i italiensk vinproduktion. GAJA-vinene regnes som toppen i området, kendt for deres høje kvalitet og lave høstudbytte. Døtrene Gaia og Rossana er nu en del af virksomheden, med Angelo som deres læremester.