Latium Morini Amarone Campo Leon 2018

BESKRIVELSE Druesammensætning: Corvina og Corvinone 70%, Rondinella 20%, andre ikke-aromatiske druer 10%. Dyrkningsfakta: Druerne til denne vin kommer fra husets vinmarker i Tregnano, Grezzana, Illasi og Mezzane. Opbindingsformen er Guyot med en plantetæthed på 8. 000 vinstokke pr. ha. og høstudbyttet holdes nede på 30 hl/ha. Vinifikation: Der høstes manuelt, normalt efter første tredjedel af oktober. De udvalgte druer indsamles i 5 – 6 kg’s bakker, hvori druerne tørres under jævnlig kontrol i velventilerede rum i 100 – 120 dage. Fra midten af januar afstilkes og presses druerne efterfulgt af kold maceration (udblødning) samt gæring under temperaturkontrol ved 18 – 25 grader i 20 – 30 dage med jævnlig “pump-over” og brydning af “hatten” (den opstegne masse af drueskind, kerner m. v. ) for udtrækning af maksimal mængde farve, smag, tannin m. v. Efter gæring lagres vinen 4 år år i 350-liters egefade afsluttet med 8 – 10 måneder i flaske, inden vinen frigives til salg. Normalt alkoholindhold 16,5 %.

329 kr