Latium Morini Ripasso 2017

Druesammensætning: 70% Corvina og Corvinone, 20% Rondinella, 10% andre druer. Druerne dyrkes på egne marker i Mezzane, Grezzana og Val d’Illasi med Guyot-systemet og en plantetæthed på 8. 000 pr. ha. Udbyttet er 50 hl/ha. Druerne høstes manuelt i slutningen af september og begyndelsen af oktober. De vinificeres i partier på 4-5 tons. Efter afstilkning og presning gennemgår mosten cryomaceration ved 7-8 grader i 12-18 timer. Gæringen sker ved kontrolleret temperatur i ståltank med jævnlig "pump-over" for at udtrække smag, farve og tanniner. Om foråret blandes vinen med rester fra Amarone-produktionen, hvilket tilføjer farve, koncentration, duft og struktur. Alkoholindholdet er normalt 14,5%. Vinen er mørkt rubinrød med en kompleks duft af modne bær og krydderier. Smagen er fyldig og frugtig, hvilket gør den til en kompleks vin.

135 kr