Latium Morini Ripasso 2017

BESKRIVELSE Druesammensætning: Corvina og Corvinone 70%, Rondinella 20%, andre ikke-aromatiske druer 10%. Dyrkningsfakta: Druerne til denne vin kommer fra husets egne marker i Mezzane, Grezzana og Val d’Illasi. Opbindingsformen er Guyot med en plantetæthed på 8. 000 vinstokke pr. ha. Udbyttet holdes nede på 50 hl/ha. Vinifikation: Druerne høstes manuelt, normalt i sidste del af september og første del af oktober. Der laves partier på 4 – 5 tons, der vinificeres sammen. Druerne afstilkes og presses, hvorefter mosten gennemgår cryomaceration (kold udtrækning af farve, smag, tanniner m. v. ) ved 7 – 8 grader i 12 – 18 timer. Derefter gæres vinen ved kontrolleret temperatur i ståltank med jævnlig “pump-over” (mosten ledes op over den opstegne “hat” af drueskaller m. v. ) for udtrækning af smag, farve, tanniner m. v. Om foråret hældes vinen sammen med resterne fra Amarone-fremstillingen, hvorved vinen tilføres yderligere farve, koncentration, duft og struktur. Normalt alkoholindhold 14,5%. Vinbeskrivelse: Vinen fremstår mørkt rubinrød. Duften er kompleks med mindelser om modne bær og krydderier. Smagen er fyldig og behageligt frugtig – en kompleks vin.

135 kr