Latium Morini Valpolicella 2019

BESKRIVELSE Druesammensætning: Corvina og Corvinone 70%, Rondinella 20%, andre ikke-aromatiske druer 10%. Druerne til denne vin kommer fra husets egne marker i Mezzane, Grezzana og Val d’Illasi. Opbindingsformen er Guyot med en plantetæthed på 8. 000 vinstokke pr. ha. Vinifikation: Druerne høstes manuelt, normalt i sidste del af september og første del af oktober, i partier på 4 – 5 tons, hvorefter de afstilkes og presses. Mosten gennemgår cryomaceration (udtrækning af farve, frugt, tanniner m. v. ved lav temperatur) ved 7 – 8 grader i 12 – 18 timer. Gæringen finder sted ved temperaturkontrol i ståltank med jævnlig “pump-over” (mosten hældes over den opstegne masse af drueskind i gæringstanken). Vinen lagres på ståltank, inden den flaskes, og den ligger på flaske nogle måneder, inden den frigives til salg. Normalt alkoholindhold 13%. Vinbeskrivelse: Vinen fremstår rubinrød med lilla strejf. Duften er intens, relativt kompleks og frugtig. Smagen er ligefrem, frugtig og floral. en dejligt drikkevenlig vin.

99 kr