Muga ARO 2019, Rioja Spanien

Muga Aro er en eksklusiv vin lavet på 60 år gamle vinstokke med Tempranillo (70%) og Graciano (30%). Vinen gennemgår vildgæring og 24 måneders fadlagring, heraf 18 måneder i nye franske barriques. Den har en dyb mørkerød farve og en intens aroma af solbær, oliven, mokka, trøffel, muldjord, krydderurter og kakao. Smagen er muskuløs, dyb og elegant med friskhed og mineralitet. Aro produceres kun i de bedste årgange og er blandt Spaniens bedste vine. Den kan nydes ung efter et par timer på karaffel eller gemmes i op til 20 år. Serveres ved 15-16 grader til lam, vildt eller okse. Vinen har en intens sort-kirsebærfarve med lilla nuancer og er næsten uigennemsigtig. Næsen byder på koncentration og dybde med nuancer af rød frugt, vilde bær og sort peber. På ganen er den fyldig med faste tanniner og en balanceret syre, fuld af frugt, mineraler og krydderier. Eftersmagen er lang, fyldig og elegant. 100 point - James Suckling, juli 2019: "I am speechless about this wine. It’s so deep and vertical with a stunning texture of super polished tannins and juicy acidity. Full body. Yet, it’s agile. Blackberries, black olives, chocolate, stone, cement and dried rosemary. Crazy wine. Blend of tempranillo and graciano. Release at the end of 2019. Better in 2024, but so great to taste young.

1999 kr

Andre kiggede også på

Muga ARO 2019, Rioja Spanien

Muga Aro er en eksklusiv vin lavet på 60 år gamle vinstokke med Tempranillo (70%) og Graciano (30%). Vinen gennemgår vildgæring og 24 måneders fadlagring, heraf 18 måneder i nye franske barriques. Den har en dyb mørkerød farve og en intens aroma af solbær, oliven, mokka, trøffel, muldjord, krydderurter og kakao. Smagen er muskuløs, dyb og elegant med friskhed og mineralitet. Aro produceres kun i de bedste årgange og er blandt Spaniens bedste vine. Den kan nydes ung efter et par timer på karaffel eller gemmes i op til 20 år. Serveres ved 15-16 grader til lam, vildt eller okse. Vinen har en intens sort-kirsebærfarve med lilla nuancer og er næsten uigennemsigtig. Næsen byder på koncentration og dybde med nuancer af rød frugt, vilde bær og sort peber. På ganen er den fyldig med faste tanniner og en balanceret syre, fuld af frugt, mineraler og krydderier. Eftersmagen er lang, fyldig og elegant. 100 point - James Suckling, juli 2019: "I am speechless about this wine. It’s so deep and vertical with a stunning texture of super polished tannins and juicy acidity. Full body. Yet, it’s agile. Blackberries, black olives, chocolate, stone, cement and dried rosemary. Crazy wine. Blend of tempranillo and graciano. Release at the end of 2019. Better in 2024, but so great to taste young." Muga

Torre Muga 2019 - Rioja, Spanien

Torre Muga er en vin lavet på 75% Tempranillo, 15% Mazuelo og 10% Graciano fra marker med ler og kalk. Vinen lagres 24 måneder, heraf 18 måneder på nye franske egetræsfade. Den har en intens rubinrød farve med aromaer af brombær, lakrids, læder og tobak. Smagen byder på mørk rød frugt, ribs, skovbær, mørk chokolade og grafit, med afstemte tanniner og god syre. Torre Muga passer godt til grillet lam, oksekød og intense gryderetter. I vinens unge år anbefales det at ilte vinen 3-4 timer før servering ved 15-17 grader. 98 point - James Suckling, juli 2022. Vinen har en ren frugtkarakter med brombær, grafit og trækul, fyldig med intense frugtnuancer og polerede tanniner. Subtile noter af asfalt og blå frugt. Lang og smuk eftersmag. Bør lagres 2-4 år. Prøv efter 2024.

Muga Blanco Rioja 2022, Spanien

Muga Blanco er en populær hvidvin fra Rioja, lavet på 90% Viura og 10% Malvasía. Efter langsom gæring på nyt fransk egetræ lagres vinen i 3 måneder med fine gærrester, hvilket giver en frisk og lækker smag. Den har en smuk gul farve med gyldne skær og en frugtagtig aroma af grønne æbler, citrus og et strejf af egetræ. Smagen er saftig og velstruktureret med en eftersmag af honning og vanilje. Perfekt til fiskeretter, charcuterie og tapas. Servér ved 8-10 grader eller gem den i op til 10 år.

Muga Reserva 2018, Rioja Spanien

Muga Reserva 2018, Rioja Muga Reserva er en rødvin fra Rioja Alta, lavet på 70% Tempranillo, 20% Garnacha og 10% Graciano og Mazuelo. Vinen lagres 2-3 måneder i store træbeholdere, 24 måneder i egetræsfade og yderligere 12 måneder på flaske. Den har noter af sorte kirsebær, figen, syrener, peber, skovbund, pibetobak og søde krydderier. Smagen er saftig med bløde tanniner og afstemt syre, hvilket gør den smidig og elegant. Anbefaling: Perfekt til festlige middage eller som hverdagsvin til svinekoteletter, braiseret lam, intense pastaretter eller krydrede vegetarretter. Nydes bedst med 1-2 timers iltning eller gemmes op til 20 år for større kompleksitet. 94 point - James Suckling: "Lovely, succulent red with juicy berries and plums, together with some chocolate, spice, walnut and cedar. Medium-bodied with round tannins and a flavorful finish. Touch of dried fruit in the center palate. A pretty combination of savory and fresh-fruit character. Some orange peel as well. A baby Prado Enea. Drink now." 93 point - Robert Parker: "The red 2017 Reserva, which is sold as Crianza in Spain, is their most popular wine, representing half of the total production of the firm. It fermented in oak vats and matured in barrels for 24 months, crafted by their own coopers. The wine is fined with egg whites and kept in bottle for a further 12 months before it's released. I had the wine in the glass for a very long time, and it didn't stop improving; it started a little lactic and creamy, and then it got more and more serious."