Anbefaling af tre søde hvidvin

Skrevet af Stine Nordgaard

Foråret og hvidvinsæsonen nærmer sig endelig. Før vi ved af det, er det igen tid eftermiddage på terrassen akkompagneret af godt glas hvidvin. Det glæder vi os meget til, for der er ikke meget der slår solskin, godt selskab og et koldt glas sød hvidvin.

Men hvilken hvidvin skal man vælge? Mulighederne er uendelige, men vi har her valgt at fremhæve tre forskellige hvidvine, du med sikkerhed vil synes godt om, hvis du foretrækker den søde smagsnuance.

Barefoot Moscato - en prisvindende klassiker

En klassiker fra Californien i USA med 9% alkohol. En vidunderlig sød hvidvin, hvor en antydning af citrus spiller fornemt sammen med noter af saftig fersken og modne abrikoser.

En alsidig sød hvidvin der falder i alles smag. Passer ikke bare god til sol og terrasse, men er også den perfekte ledsager til frugt, lette desserter og ost.

Barefoot Moscato vandt i 2014 en guldmedalje i kategorien ‘konsistent kvalitet’ - og med god grund.

2017 Chateau Roumieu - fra området for verdens mest celebre dessertvine

En Sauvignon blanc fra Bordeaux med 14% alkohol.

En sød og kraftig hvidvin med aromatisk smag af kandiseret frugt og med en lang behagelig eftersmag. Noter af finger, passionsfrugt, abrikoser og en lidt tone af marcipan.

Passer perfekt til fløde- og cremedesserter, samt til ostebordet.

Cloudy Bay Sauvignon Blanc - New Zealandsk premium-vin

En Sauvignong blanc fra Marlborough New Zealand med 13% alkohol

En forfriskende og elegant sød hvidvin, med afbalanceret fylde og smag af tropiske frugter og noter af citrus. I glasset har vinen en flot gylden farve, der passer perfekt til den hvidvinens elegante frisk- og sprødhed.

Serveres som aperitif eller til pastaretter, lyst kød eller til ostebordet.