Dom Pérignon Champagne Plenitude P2 1998

BESKRIVELSE Plénitude 2 (P2) er Dom Pérignons andet liv, tålmodigt bragt til en ny højde og sat på en vej til evigheden. Efter omkring 15 års langsom transformation i kældrene udvider Dom Pérignon sin energi og stiger til et toppunkt af essentiel, strålende vitalitet i sin tilstand Plénitude. Den udfolder sig på tværs af alle dimensioner - bredere, dybere, længere, mere intens. Bouqueten er moden, livlig og generøs. De varme aromaer af brioche blander sig med bergamotappelsin og stenfrugt. Ganen er kompleks med længde, udsøgt bitterhed og saftig. Winespectator Offers precision and finely detailed form, powered by an expan- sive palate of flavor. The layers of ripe crushed blackberry and glazed apricot fruit complement the saline-tinged minerality and oyster shell notes, graced by hints of pastry, honeycomb and ex- otic spice. Mouthwatering and persistent on the zesty finish. Drink now through 2030. Leveres i original gaveæske. Dom Pérignon laver legendarisk champagne, som er kendt verden over. Dette med god grund, for her går man ikke ned på kvaliteten, og derfor produceres der kun nye flasker de år, hvor druerne er helt ideelle, og hvor høsten har haft de bedste betingelser. Dom Pérignon byder udelukkende på vintage champagne, dvs. at champagnen fremstilles af høsten fra et enkelt år. Champagnehuset Moët & Chandon ejer Dom Pérignon, som er husets top cuvée. Den første produktion af Dom Pérignon fandt sted i 1921, og blev frigivet i 1936. Dom Pérignon er opkaldt efter munken Dom Pierre Pérignon, som i 1700-tallet levede i klostret i byen Hautvillers i Champagne-regionen. Mange tror fejlagtigt, at munken ”opdagede champagne”, hvilket dog er en overdrivelse, da metoden til at fremstille champagne var kendt før hans tid. Han spillede dog en central rolle i forbedringen af vine i Champagne i hans tid. Champagnefremstillingen som vi nogenlunde kender den i dag, blev dog først rigtigt udviklet i begyndelsen af det 19. århundrede, hvor en række opfindelser og forbedringer i fremstillingsmetoden fandt sted. Hver årgang af Champagnen er helt unik, men er altid lavet på et blend af Pinot Noir og Chardonnay. Dom Pérignons Champagne har et fantastisk modningspotentiale. Man bruger udtrykket ”P1, P2 og P3” til at beskrive, hvor længe denne modningsproces har stået på. P står for Plénitude og markerer de højdepunkter i enhver årgangs udvikling hvor intensitet og kompleksitet topper. Richard Geoffroy, tidligere Chef de Cave hos Dom Pérignon, taler typisk om 3 plénitudes i Dom Pérignons udvikling, hvor den første P1 er opnået ved den første frigivelse – typisk 8-10 år fra høståret. På dette tidspunkt sælges den største del af produktionen, mens en mindre del forbliver i kælderen, og lagrer videre uden at være degorgeret. Med den ekstra tid, øges den indre aktivitet i flasken, og gæren overfører sin energi til vinen. Disse vine smages løbende af Geoffroy og hans team, og når de vurderer, at det næste højdepunkt er nået, degorgeres et antal flasker til frigivelse med angivelsen P2 på etiketterne, mens en lille smule beholdes i kælderen med henblik på at kunne præsentere det ultimative højdepunkt: P3. Der frigives kun ganske få flasker P3, og det er ofte flasker som har ventet 30, 40 eller 50 år, mens gærresterne beskyttede mod iltning og forstærker moussens dybe og cremede karakter, men stadig med god syre til at støtte på den fortsatte rejse. Geoffroy opsummerer forskellene på Plénitude således: P1 is all about harmony, P2 is about energy, P3 is about integration and complexity. Med Dom Pérignon får du altid helt fantastisk champagne, som aldrig skuffer og som helt sikkert byder på en uforglemmelig smagsoplevelse.

5295 kr

Andre kiggede også på

Dom Pérignon Champagne 2009 Naked

BESKRIVELSE   Dom Pérignon laver kun vintagechampagne, og hver årgang er en kreation, som er enestående og unik. Den udtrykker både årets karakter og Dom Pérignons stil. Plénitude 1 er indbegrebet af harmoni. Efter mindst 8 års bearbejdelse i kældrene frigives vinen. Bouqueten er først kompleks og emmer af hvide blomster og mynte, efterfulgt af mere krydrede noter som røg og hvid peber. Der er fuldstændig balance mellem næse og gane. Frugten er udtalt og klar, og syren er bemærkelsesværdigt flot integreret.   En Champagne som aldrig skuffer. Vinous The 2009 Dom Pérignon is a gorgeous, totally seductive Champagne that will drink well right out of the gate. Medium in body and unusually open-knit at this stage, the 2009 is one of the most accessible young Dom Pérignons I can remember tasting. It is an excellent choice to drink while waiting for the release of the stellar 2008 and some recent vintages that remain very young, including the 2006. Despite the warm, ripe personality of the 2009 Dom Pérignon is quite gracious, but there is plenty of depth underpinning the fruit. With each successive tasting, the 2009 seems to have gained more power and breadth, especially on the finish. Above all else, the 2009 is decidedly restrained for a warm, radiant vintage. It is not as overtly flamboyant as the 2002 nor as phenolically intense as years like 2003 and 2006. Instead, the 2009 is a beautifully balanced Champagne, with all of its elements in the right place. Tasted three times. Dom Pérignon laver legendarisk champagne, som er kendt verden over. Dette med god grund, for her går man ikke ned på kvaliteten, og derfor produceres der kun nye flasker de år, hvor druerne er helt ideelle, og hvor høsten har haft de bedste betingelser. Dom Pérignon byder udelukkende på vintage champagne, dvs. at champagnen fremstilles af høsten fra et enkelt år. Champagnehuset Moët & Chandon ejer Dom Pérognon, som er husets top cuvée. Den første produktion af Dom Pérignon fandt sted i 1921, og blev frigivet i 1936. Dom Pérignon er opkaldt efter munken Dom Pierre Pérignon, som i 1700-tallet levede i klostret i byen Hautvillers i Champagne-regionen. Mange tror fejlagtigt, at munken ”opdagede champagne”, hvilket dog er en overdrivelse, da metoden til at fremstille champagne var kendt før hans tid. Han spillede dog en central rolle i forbedringen af vine i Champagne i hans tid. Champagnefremstillingen som vi nogenlunde kender den i dag, blev dog først rigtigt udviklet i begyndelsen af det 19. århundrede, hvor en række opfindelser og forbedringer i fremstillingsmetoden fandt sted.   Hver årgang af Champagnen er helt unik, men er altid lavet på et blend af Pinot Noir og Chardonnay. Dom Pérignons Champagne har et fantastisk modningspotentiale. Man bruger udtrykket ”P1, P2 og P3” til at beskrive, hvor længe denne modningsproces har stået på. P står for Plénitude og markerer de højdepunkter i enhver årgangs udvikling hvor intensitet og kompleksitet topper. Richard Geoffroy, tidligere Chef de Cave hos Dom Pérignon, taler typisk om 3 plénitudes i Dom Pérignons udvikling, hvor den første P1 er opnået ved den første frigivelse – typisk 8-10 år fra høståret. På dette tidspunkt sælges den største del af produktionen, mens en mindre del forbliver i kælderen, og lagrer videre uden at være degorgeret. Med den ekstra tid, øges den indre aktivitet i flasken, og gæren overfører sin energi til vinen. Disse vine smages løbende af Geoffroy og hans team, og når de vurderer, at det næste højdepunkt er nået, degorgeres et antal flasker til frigivelse med angivelsen P2 på etiketterne, mens en lille smule beholdes i kælderen med henblik på at kunne præsentere det ultimative højdepunkt: P3. Der frigives kun ganske få flasker P3, og det er ofte flasker som har ventet 30, 40 eller 50 år, mens gærresterne beskyttede mod iltning og forstærker moussens dybe og cremede karakter, men stadig med god syre til at støtte på den fortsatte rejse. Geoffroy opsummerer forskellene på Plénitude således: P1 is all about harmony, P2 is about energy, P3 is about integration and complexity. Med Dom Pérignon får du altid helt fantastisk champagne, som aldrig skuffer og som helt sikkert byder på en uforglemmelig smagsoplevelse. 94+ Vinous 97 James Suckling 96 Decanter 96 WineSpectator Dom Perignon  

Dom Pérignon Champagne Plenitude P2 2002

BESKRIVELSE Plénitude 2 (P2) er Dom Pérignons andet liv, tålmodigt bragt til en ny højde og sat på en vej til evigheden. Efter omkring 15 års langsom transformation i kældrene udvider Dom Pérignon sin energi og stiger til et toppunkt af essentiel, strålende vitalitet i sin tilstand Plénitude. Den udfolder sig på tværs af alle dimensioner - bredere, dybere, længere, mere intens. Bouqueten er moden, livlig og generøs. De varme aromaer af brioche blander sig med bergamotappelsin og stenfrugt. Ganen er kompleks med længde, udsøgt bitterhed og saftig. Robert Parker The 2002 Dom Pérignon P2 is showing very well indeed, wafting from the glass with aromas of crisp yellow orchard fruit, dried white flowers, orange oil, smoky peach, peat and praline. On the palate, it's full-bodied, broad and textural, with a ripe and muscular core of fruit, ripe acids and fine concentration, concluding with a long and elegantly toasty finish. As I wrote earlier this year, this is a ripe and powerful Dom Pérignon that finds its closest stylistic analogy in the 1990 vintage, and it is considerably less evolved than the more tertiary 2000 P2 today. While the P2 is a bit drier and more precise on the finish than the original release, given the wine's slow evolution, the difference between the two is less pronounced than it has been for any vintage since 1996. To my palate, it really needs four or five years in the cellar before it truly starts to blossom. Dom Pérignon laver legendarisk champagne, som er kendt verden over. Dette med god grund, for her går man ikke ned på kvaliteten, og derfor produceres der kun nye flasker de år, hvor druerne er helt ideelle, og hvor høsten har haft de bedste betingelser. Dom Pérignon byder udelukkende på vintage champagne, dvs. at champagnen fremstilles af høsten fra et enkelt år. Champagnehuset Moët & Chandon ejer Dom Pérignon, som er husets top cuvée. Den første produktion af Dom Pérignon fandt sted i 1921, og blev frigivet i 1936. Dom Pérignon er opkaldt efter munken Dom Pierre Pérignon, som i 1700-tallet levede i klostret i byen Hautvillers i Champagne-regionen. Mange tror fejlagtigt, at munken ”opdagede champagne”, hvilket dog er en overdrivelse, da metoden til at fremstille champagne var kendt før hans tid. Han spillede dog en central rolle i forbedringen af vine i Champagne i hans tid. Champagnefremstillingen som vi nogenlunde kender den i dag, blev dog først rigtigt udviklet i begyndelsen af det 19. århundrede, hvor en række opfindelser og forbedringer i fremstillingsmetoden fandt sted. Hver årgang af Champagnen er helt unik, men er altid lavet på et blend af Pinot Noir og Chardonnay. Dom Pérignons Champagne har et fantastisk modningspotentiale. Man bruger udtrykket ”P1, P2 og P3” til at beskrive, hvor længe denne modningsproces har stået på. P står for Plénitude og markerer de højdepunkter i enhver årgangs udvikling hvor intensitet og kompleksitet topper. Richard Geoffroy, tidligere Chef de Cave hos Dom Pérignon, taler typisk om 3 plénitudes i Dom Pérignons udvikling, hvor den første P1 er opnået ved den første frigivelse – typisk 8-10 år fra høståret. På dette tidspunkt sælges den største del af produktionen, mens en mindre del forbliver i kælderen, og lagrer videre uden at være degorgeret. Med den ekstra tid, øges den indre aktivitet i flasken, og gæren overfører sin energi til vinen. Disse vine smages løbende af Geoffroy og hans team, og når de vurderer, at det næste højdepunkt er nået, degorgeres et antal flasker til frigivelse med angivelsen P2 på etiketterne, mens en lille smule beholdes i kælderen med henblik på at kunne præsentere det ultimative højdepunkt: P3. Der frigives kun ganske få flasker P3, og det er ofte flasker som har ventet 30, 40 eller 50 år, mens gærresterne beskyttede mod iltning og forstærker moussens dybe og cremede karakter, men stadig med god syre til at støtte på den fortsatte rejse. Geoffroy opsummerer forskellene på Plénitude således: P1 is all about harmony, P2 is about energy, P3 is about integration and complexity. Med Dom Pérignon får du altid helt fantastisk champagne, som aldrig skuffer og som helt sikkert byder på en uforglemmelig smagsoplevelse.   Dom Perignon  

Dom Pérignon Champagne Vintage 2010 i gaveæske

BESKRIVELSE Dom Pérignon er nok verdens mest berømte champagne brand. Vi er derfor også rigtig glade for at kunne tilbyde de eksklusive Dom Pérignon champagner i vores sortiment. Denne Dom Pérignon er en vintage champagne fra 2010. Det år var vinteren overraskende streng, og foråret var tørt og kom sent, hvilket var overraskende efter et utroligt solrigt årti. Sommeren var varm, men ikke overvældende. To dage med kraftigt regnvejr gjorde, at druerne på få dage udviklede botrytis skimmel, og derfor måtte vinhuset tage en hurtig beslutning for at redde druerne. Vinhusets ekspertise og mange års erfaring betyder, at de har skabt en fremragende champagne på trods af vejrmæssige udfordringer. FANTASTISK VINTAGE CHAMPAGNE Danmarks laveste pris allerede ved 1 flaske! The creation of Dom Pérignon Vintage 2010 took equal parts mastery and humility. I hope it never creases to inspire you - Vincent Chaperon, Chef de Cave. Dom Pérignon er nok verdens mest berømte champagne brand. Vi er derfor også rigtig glade for at kunne tilbyde de eksklusive Dom Pérignon champagner i vores sortiment. Denne Dom Pérignon er en vintage champagne fra 2010. Det år var vinteren overraskende streng, og foråret var tørt og kom sent, hvilket var overraskende efter et utroligt solrigt årti. Sommeren var varm, men ikke overvældende. To dage med kraftigt regnvejr gjorde, at druerne på få dage udviklede botrytis skimmel, og derfor måtte vinhuset tage en hurtig beslutning for at redde druerne. Vinhusets ekspertise og mange års erfaring betyder, at de har skabt en fremragende champagne på trods af vejrmæssige udfordringer. Duften er sødmefuld og emmer af tropiske frugter som grøn mango, melon og ananas. De aftager, og mere tempererede noter af appelsinskal og mandarin viser sig. Efter lidt tid i glasset afsløres dens friskhed samt taktile og sanselige noter af pæon, jasmin og syren. Allerede ved første sip fornemmer man champagnens fyldighed og intensitet. Den er saftig og generøs, og man fornemmer krydderier og peber i smagen. Eftersmagen er meget lang, og man fornemmer et hint af salt. Servér den som aperitif, til forretter, paté, foie gras, bløde oste og til retter med skaldyr, fisk (laks og tun) og lyst kød ved 10-12ºC. Den vil helt sikkert vække begejstring! Dom Perignon  

Dom Pérignon Champagne 2004 i gaveæske

BESKRIVELSE Dom Pérignon fås kun som årgangschampagne og produceres kun i usædvanlige år. Hver årgang er en kreation, enestående og unik, der udtrykker både årets karakter og Dom Pérignons karakter. Efter mindst otte års lagring i bærme i kældrene går vinen ind i sin første fase af interesse, Plenitude 1, og viser ret ungdommelig frugt og bred tekstur fra bærmekontakten. Dom Pérignons signaturaromatiske er den "tip røgfyldte" karakter, et resultat af den reduktive vinfremstilling, hvor de går ekstremt langt for at holde hvert trin i vinfremstillingsprocessen fri for ilt. Med hver tår af Dom Perignon har du altid den renhed af frugtkarakter, afhængigt af årgangen ser du normalt Pinot Noir-frugten dominere, som er de røde frugter som hindbær, fersken og mørke kirsebær. Chardonnay tilføjer et understøttende lag af kridtagtig tekstur og lækker frugt i det gule spektrum som blomme, æble og tropiske noter af ananas. 2004-årgangen sætter sit præg på Dom Pérignons historie for dens lethed og generøsitet. Vejr: I modsætning til det foregående år var væksten af ​​vinstokke regelmæssig og forløb uden uheld, hvilket gav klaser af et betydeligt antal og størrelse. Mens vejret forblev moderat i nogen tid, hvor august måned var særlig kølig, blev årgangen defineret af den tørre varme i de sidste par uger før høst. Nuanceret og præcis er Dom Pérignon 2004 en naturlig sum af perfekt konsistente dele. Teknisk information: Vinmarker: 100% Grand & Premier Cru -druesorter: 53% Pinot Noir, 47% Chardonnay Lagring: 8 år på bundfaldet. Dosering: 5 g/l Drik: Nu til 2030 Smagsnote:På næsen udvikles aromaer af mandel gradvist til klassiske ristede noter, der kombineres med en overflod af frugt. I munden kombineres en ungdommelig grapefrugt- og citrongræssmag med en cremet creme brûlée-kant, der er et kendetegn for Dom Pérignon fra et år, hvor der er moden frugt. Den fulde smag dvæler med den største elegance på en krydret note og afsluttes med sprød syre. Dom Pérignon 2004 udtrykker Dom Pérignon-stilens særpræg: spændingen mellem ungdommelighed og modenhed og en unik mundfølelse. Sammenlignet med 2002 kan dette meget vel have et bedre lagringspotentiale, da det har både fremad moden frugt og en stærk balance mellem syre. Dom Perignon