Louis Roederer Cristal 2006 Brut 3 Liter

BESKRIVELSE Som den største uafhængige familiedrevne champagneproducent rangerer Louis Roederer blandt regionens absolut bedste.  Huset blev grundlagt i 1776 og ledes i dag af syvende generations familiemedlem Frédéric Rouzaud sammen med den mangeårige Chef de Cave og Champagne-legenden Jean-Baptiste Lécaillon.  De ejer forbløffende 242 hektar vinmarker, mange i kridtrige Grand Cru-landsbyer, der dækker to tredjedele af deres behov for druer.  Roederer er blevet pionerer inden for biodynamisk landbrug og i 2012 dyrkes alle 78 hektar "Cristal Estates" ved hjælp af biodynamiske metoder.  I 2021 har Roederer 115 hektar certificeret økologisk.  Alle druerne i Cristal & andre vintage cuvee'er kommer fra deres egne vinmarker.  Godset består af 410 grunde, som er gæret separat i en af ​​de 450 rustfri ståltanke i deres Reims-kældre.  I 2020 erstattede Roederer Brut Premier med "Collection", hvilket gør det muligt for hvert år at identificere en ikke-vintage blanding og "re-designe" den ikke-vintage cuvee for at bevare friskheden i lyset af den globale opvarmning i Champagne-regionen.  I dag er Cristal bredt anerkendt som verdens mest prisbelønnede prestige cuvée champagne. I 1876 bad Ruslands zar Alexander II, en langvarig elsker af Louis Roederer-vine, producenten om at skabe en speciel cuvée til hans personlige brug, som var unik i både sin stil og flaskedesign.  Utilfreds med standard champagneflasker, der skjulte den smukke farve og opblussen fra øjet, anmodede han om, at hans personlige cuvée blev serveret i gennemsigtige krystalglasflasker med flad bund for at forhindre, at potentielle snigmordere indsatte sprængstoffer.  Således udvalgte Louis Roederer de bedste vinstokke fra syv Grand Crus på sin ejendom, og Cristal, den første prestige-cuvée, blev født.  I dag udgør omkring 45 parceller "Cristal Estates", og hver årgang kan nogle gange bestå af alle parceller, eller som det er normalt, er nogle få parceller ofte ikke den endelige blanding. Vejr:Årgangen 2006 var et år med blandet vejr.  Det begyndte med en regnfuld periode og sent forår, men med lidt eller ingen frost i vinmarkerne.  Forsommeren var positiv, hvor månederne juni og juli skabte perfekte betingelser for blomstring.  Selvom der var nogle storme i slutningen af ​​juli, var vinstokkenes generelle sundhed fantastisk, da vejret forblev varmt frem til høsten med regn i august, hvilket fremmede endnu sundere druer. Teknisk information: Vinmarker: 100% Grand Cru Druesorter: 55% Pinot Noir, 45% Chardonnay Lagring: 9 år på bundfaldet Degorgeret : Forår 2016 Dosering: 9 g/l Drik: Nu til 2040+ Champagne i klare flasker skal opbevares i fuldstændig mørke,det ødelægger hurtigt, hvis det udsættes for en lyskilde.  Cristal leveres i gul indpakning (ikke vist på billedet), fjern den ikke og placer den ideelt i en æske.  Læs mere Smagsnote: En rig farve med lyse ravfarvede højdepunkter karakteristisk for 2006, et år med meget fin modenhed.  Der er en rig buket med citrusfrugter som citron og appelsin.  Et par strejf af tatin-tærte og danske kager tilføjer et sidste touch til den allerede komplekse række af aromaer.  Teksturen er utrolig koncentreret, hvilket giver indtryk af at bide i en moden, kødfuld frugt.  Ganen er omsluttet af denne dybde af saftig, silkeblød frugt, som snart giver plads til en ren, skarp og yndefuld friskhed.   Roederer Estate   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få vores gode tilbud m. m.

24995,-22995 kr

Andre kiggede også på

Louis Roederer Brut Vintage 2014

BESKRIVELSE Kun i de bedste år udvælger Louis Roederer vine, som anvendes til denne Brut Vintage. Med denne vin ønsker Roederer at fremhæve de individuelle karakterer af den enkelte årgang. 2014 er lavet på 70% Pinot Noir og 30% Chardonnay. Efter den alkoholiske gæring gennemgik 27% af vinen en malolaktisk gæring, og derefter blev 39% af vinen modnet på træfade. 2. gæringen på flaske varede i 4 år. Den likør, man tilsætter under degorceringen (liqueur de dosage, 9 g./l. i 2013,) er sammensat af vine fra Roederers bedste Grand Cru marker, og er lagret på fad i 4-10 år. Vinen har en flot lysgylden farve med små, vedvarende bobler. I duften er det Pinot Noir-karakteren, som dominerer med de klassiske toner, som de berømte vinmarker nær landsbyerne Verzenay og Verzy giver; hindbær og kirsebær. Derefter følger Chardonnay-noter af tørrede figner og abrikoser samt ristede toner fra træfadene. I smagen har vinen god rygrad og fylde. I eftersmagen fanger man toner af hvide ferskner, citrusfrugter og hyben samt et strejf af vanilje og bitter chokolade. Der er en pragtfuld balance mellem friskhed, fasthed, fylde og velour. Vinen hører til de kraftige champagner hos Roederer og kan derfor sagtens serveres både som aperitif og til fx hvidt kød. Louis Roederer blev grundlagt i 1776 og er et af de få tilbageværende uafhængige huse i Champagne, som stadig kontrolleres af grundlæggerens efterkommere. Roederers filosofi var og er, at den bedste måde man kan producere den bedste champagne på, var ved at kontrollere hele processen fra arbejdet i vinmarken, hen over høsten, gæringen af vinen og den efterfølgende vitale modning af de sarte bobler inde i flaskerne. Familien ejer efterhånden næsten 250 ha. vinmarker med Premier og Grand Cru status, og de har derfor ganske særlige forudsætninger for at producerer rigtig mange flasker på et interessant niveau. Det er Jean-Claude Rouzaud, (uddannet ønolog noget af en institution) som med sikker hånd tegner Champagne Roederer i dag. Omkring 60% Pinot Noir, 30% Chardonnay og 10% Pinot Meunier som efter gæringen blandes med op til 15% Vin de Reserve og derpå får lov til at samle sig i 6 måneder inden vinen tappes på flaske og modner i 42 måneder inden budfaldet skydes bort og den modtager en dosage på mellem 8-10 g. pr. liter. Louis Roederer   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gode tilbud før alle andre.

Louis Roederer Cristal 2014 i gaveæske

BESKRIVELSE Cristal produceres af champagnehuset Louis Roederer, som udelukkende laver Cristal i de bedste år. Cristal 2012 består af 60% Pinot Noir og 40% Chardonnay, der sammen med 7 års lagring bidrager til en helt exceptionel fylde og kompleksitet med et lagringspotentiale på 25 år+. I vækstsæsonen 2014 oplevede man et meget kontinentalt klima med en kold vinter og masser af sol resten af året. Det gav vinstokkene nærmest perfekte vækstforhold, og druerne var både sunde og optimalt modne. 2012 gav derfor meget frugtrige, sprøde og kødfulde vine. Cristal 2014 hører til blandt de bedste og mest harmoniske årgange for denne vin i de sidste 20 år. Cristal 2014 er lavet på Pinot Noir og Chardonnay fra 8-10 af de bedste Cru marker hos Louis Roederer Oprindeligt blev Cristal skabt til den Russiske Zar Alexander, der ønskede en unik champagne i en klar flaske med flad bund - på den måde ville han undgå at nogle forgiftede vinen, eller brugte hulrummet i bunden af flasken til at placere en bombe. I mange år fremover var Cristal forbeholdt kongelige og majestætsoverhoveder, men heldigvis er den nu tilgængelig for alle champagneelskere. Roederer producerer kun Cristal i et meget begrænset antal, ca. 200.000 flasker - som slet ikke er nok til at dække efterspørgslen. LOUIS ROEDERER Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag alle de gode tilbud før alle andre.

Louis Roederer Collection 243 Brut Champagne

BESKRIVELSE Louis Roederer har altid haft en stærk ambition om konstant at forbedre deres kvaliteter. Med den helt cuvee "Collection 242" er andelen af reserve-vin der er lagret flere år på fade øget fra 6% til 10%.  Ligeledes er andelen af  vintage årgange 2009,2011, 2013, 2014, 2015, 2016 øget så cuvèen nu indeholder op til 35% mere vintage champagne, hvilket er helt unikt af en non vintage Champagne. Dette tilfører større smagsdybde og kompleksitet til cuvèen. Collection 243 indeholder druer fra ca. 1/3 af hver af områderne; Vallèe de la Marne, Montagne de Reims og Côte de blancs, da hver af områderne giver hver deres unikke ’terroir’ til cuvèen.  Kældermesteren hos Louis Roederer Jean-Babtiste Lecaillon ønsker af have større frihed til at vise mangfoldigheden / skabe blends fra disse unikke terroirs / Lieu-dit’er [caption id="attachment_5507" align="aligncenter" width="1000"] #image_title[/caption] Louis Roederer ønsker at skabe forskellige ’Collections’ med hver deres smagsudtryk og sjæl. Ligeledes er det deres ambition at være mere transparente i deres kommunikation om indholdet og ’traceability’ i Champagnen. Hver udgave af fremtidige Collection-udgaver bliver forskellige, hvilket skaber større ærlighed om specifik årgang, vejr, vækstsæsonen etc. Facts om champagnen: Terroir: 1/3 af druerne kommer fra marker i ’La Riviére’ (La Valèe de la Marne) 1/3 af druerne kommer fra marker i ’La Montagne’. (Montagne de Reims) 1/3 af druerne kommer fra marker i ’La Côte’ (Côte des blancs)   Cuvèe: 42% Chardonnay 40% Pinot Noir 18% Pinot Meunier   Komposition af Collection 243: 31% af indholdet blev skabt i 2012. 10% af indholdet kommer fra fadlagret vin – i følgende årgange; 2009, 2011, 2013, 2014, 2015, 2016, og 2017. 59% af indholdet kommer fra det fantastiske Champagne år 2018 (i særdeleshed for Pinot Noir). Dosage: 8 gram pr. Liter. Smagsmæssigt er Collection 243 mere dyb og kraftigere i smagen, end Collection 242. Mere intens og vinøs smagsoplevelse med nuanceret tekstur og finesse. Det kødfuldte Pinot Noir-præg træder flot igennem, hvor det er tydeligt at 59% af indholdet kommer fra det suveræne pinot år; 2018. Som i tidligere år ønsker Louis Roederer at være 100% transparente i alt hvad de gør. Dette gælder i den grad også for Collection 243.   Bagetiketten viser relevant info, og hvis du scanner QR-koden med din telefon (som du sagtens kan gøre her på skærmen) kommer der endnu mere info frem.   Den officielle smagsbeskrivelse af Collection 243 fra Louis Roederer: Bright, golden hue with shimmering highlights. Fine, lively mousse with lingering threads of bubbles. The bouquet is open and rich yet also wonderfully fresh. It offers an explosion of ripe, delicate fruit with intense notes of yellow fruit (mirabelle plum) from the Pinot noir complemented by sweet citrus fruits (lemon meringue pie) and delicate notes of white flowers (jasmine) from the Chardonnay. The palate is deep and dense with a big, well-structured backbone. The texture is simply mesmerising with its fleshy mouthfeel from the Pinot noir that coats the palate before giving way to an incredible saline freshness with a pleasant hint of bitterness. This wine combines the strength, intensity and power of the delectably ripe Pinot noirs which are balanced to perfection by the chalky freshness and density from the Chardonnay which forms the majority of the blend.   Collection has all its warmth and generosity thanks to the perfect ripeness of the fruit harvested in the 2018 vintage, yet it is the freshness, energy and complexity of the 'Réserve Perpétuelle' created in 2012, as well as the texture imparted by the oak ageing, that extend and elongate the wines' body resulting in unrivalled finesse and persistence. LOUIS ROEDERER Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag de gode tilbud før alle andre DH WINES NYHEDSBREV 

Louis Roederer Nv Champagne Brut Premier 600cl

BESKRIVELSE Modnet i flaske i gennemsnitligt tre til fire år giver Brut Premier en perfekt balance med en stor, frugtrig bouquet. Her finder man eksotiske karakterer af honning, vanille, mandler og ristet brød og samtidig en delikat og kompleks finish. En meget spændende blanding af kraft, fyrighed og blødhed. Vinen er perfekt som aperitif på grund af sin friskhed og finesse. Dens gode struktur og fylde gør den også velegnet til fjerkræ, fisk, skaldyr og faktisk også til ikke for søde desserter. Når man disponerer over 180 ha. af Champagne områdets bedste vinmarker oven i købet klassificerede som Premier og Grand Cru og næsten kan være selvforsynende med druer fra år til år, er man uden tvivl i en privilegeret situation. Men privilegiet er ikke noget, man kommer let til. Huset Louis Roederer dækker selv 80-85% af sit behov med druer fra egne marker (214 ha.), der er harmonisk fordelt i de 3 bedste regioner i Champagne: Montagne de Reims, Vallée de la Marne og Côte des Blancs. 97% af Louis Roederers vinmarker er klassificerede som Grand Cru eller Premier Cru.Vinificeringen foregår i moderne, rustfri ståltanke på 60-100 hl. Det giver den bedste hygiejne og en fuldstændig kontrol over alle processer. Et par etager under jorden findes Roederers meget kendte Vins de Réserve. Det er et lager af gamle vine, som ligger på flerårsbrugte egetræsfade à 60 hl. Rémuage drejning af flasken foregår stadig med hånd, og hos Louis Roederer lagres flaskerne i min. 6 måneder efter dégorgement dvs. påsætning af den endelige prop. En detalje som sikrer en endnu større kvalitet, fordi en Champagne, som lige er degorgeret, skal have tid til at falde til ro.   LOUIS ROEDERER Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag alle de gode tilbud før alle andre.