Château Haut-Brion Blanc Cru Classé 2015

Château Haut Brion var den første vin i Bordeaux, der blev solgt under slotsnavn. Historien starter i 1525, da Jean de Pontac fik 5 hektar vinmarker i medgift. Senere arvede sønnen Arnaud slottet, som blev købt af Joseph de Fumel. Joseph blev henrettet under den franske revolution. I 1935 begyndte Haut Brions moderne æra, da den amerikanske forretningsmand Clarence Dillon købte slottet. I dag ledes vinfirmaet Domaines Clarences Dillon af Robert de Luxembourg. Firmaet ejer også La Mission Haut Brion og Quintus. Winemakeren er Delmas-familien, som også har arbejdet på Cos d'Estournel. Slottet er kendt for at være det første i Bordeaux til at lave lagringsværdig vin ved at introducere længere lagringsperioder og "top-ups" på fadene. Det antages også, at Château Haut Brion var det første til at udføre slotsaftapning. Slottet har 50 hektar vinmarker, hvoraf 3 hektar er til grønne druer. Hvidvinen er et sjældent samlerobjekt med 500-600 kasser på verdensplan. Druerne håndhøstes om natten for at bibeholde syren og minimere oxidering. Druerne selekteres nøje før presning. Dette er en af verdens mest eksklusive hvidvine. Verdensklasse.

7995 kr

Andre kiggede også på

Château Latour 2014 1 Cru Classé

Château Latour er en af de mest anerkendte vine år efter år. Anmelderne beskriver ofte vinen som "Just a baby" og bemærker, at "this needs time!" med høje karakterer. Château Latour skiller sig ud ved at blive smagt flere gange af internationale kritikere, hvilket afslører vinens dybde og udviklingspotentiale. Vinen er kendt for sin lange holdbarhed, og mange har haft monumentale oplevelser med årgange som 1945, 1928, 1900 og 1899. I 2012 annullerede Château Latour deres allokeringsaftaler og forlod "en primeur" markedet for at frigive vinene senere, når de var mere modne. I april 2013 relancerede de Château Latour 1995, og denne praksis har fortsat i et årti. Latour 2014 blev frigivet i forbindelse med "en primeur" smagningerne af 2021-årgangen i Bordeaux i foråret 2022. Vinen består overvejende af Cabernet Sauvignon fra 45-105 år gamle vinstokke på det berømte 47 ha store L'Enclos. Høsten er manuel, og druerne sorteres grundigt, før de knuses og gæres i ståltanke. Den endelige cuvée modnes i 20 måneder i 100% nye fade og gennemgår en klaring med friske æggehvider, før den flaskes og modnes yderligere inden frigivelse. Anbefalinger: Vinous by Antonio Galloni 95 Neal Martin - Marts 2022 Robert Parker - The Wine Advocate 97+ William Kelley - Marts 2022 Jancis Robinson 19/20 Jancis Robinson - Blindsmagning i februar 2018 Jeff Leve på The Wine Cellar Insider 96 Jeff Leve - Juni 2022 winedoctor by Chris Kissack 94 Chriss Kissack - April 2022 James Suckling 97 April 2022 Decanter Magazine 96 Georgina Hindle - November 2021 Årgang: 2014 Land: Frankrig Region: Bordeaux Distrikt: Pauillac Producent

Château Cantenac Brown, 3. Cru Margaux 2021

94 point, Decanter:  "Gorgeous fragrance and florality on the nose with ripe and perfumed black fruit and some peony touches. Smooth and supple, nicely weighted with lovely finesse and concentration to the fruit - blackcurrant, cherry and raspberry - w

Château Ducru Beaucaillou, 2. Cru, Saint-Julien 2019

100 point: Jeb Dunnuck: The wine of the vintage in Saint-Julien, if not all of the Médoc, the 2019 Château Ducru-Beaucaillou is based on 80% Cabernet Sauvignon and 20% Merlot, aged in 100% new French oak, that hit a natural alcohol of 14.2% with a monste

Château Durfort-Vivens, 2. Cru Margaux 2021

97 point, Wine Enthusiast:  "The powerfully textured wine's richness and structure are reflected in the blackberry aromas and toast spice. It is dense, full with concentrated black fruits and rich tannins. Drink from 2028. Biodynamic. Roger Voss" 9