Château Olivier Grand Cru Classé, Pessac-Léognan 2020
92 point | James Suckling 'Flamboyant red fruits and stone with some bark character. Its medium-bodied with a layered tannin character. Delicious and bright finish. Polished. Drink after 2026.'
Vinkammeret
Lys, elegant og balanceret dessertvin med livlig syre, flot mineralitet og sødmefulde noter af lynghonning, hvid fersken, ananas og orangemarmelade. Næsen fortryller med eksotiske noter af mango, honning, ananas, abrikos, orangeskal, lemoncurd, ingefær, safran og vanilje. I munden er vinen rig, sød og tykflydende med en kraftfuld smag, balanceret af mineralsk syre. Coutet betyder "kniv" på gasconsk og beskriver vinene fra Château Coutet i Barsac som knivskarpe, kraftfulde, sprøde og livlige. Château Coutet har 1. cru-status og ejer 38 ha vinmarker med gamle stokke, der har rødder i kalksten og ler, og et mikroklima, der er ideelt for botrytis. Ejendommen stammer fra 1200-tallet og begyndte at producere vin i 1643. Den var engang ejet af Lur-Saluces-familien fra Château d’Yquem. Vinmarkerne er beplantet med 75% semillon, 23% sauvignon blanc og resten muscadelle. Vinstokkene er i gennemsnit 40 år gamle. Druerne høstes manuelt og vinificeres og lagres i egefade, hvoraf ca. 80% er nye, i 18 måneder.
92 point | James Suckling 'Flamboyant red fruits and stone with some bark character. Its medium-bodied with a layered tannin character. Delicious and bright finish. Polished. Drink after 2026.'
Château Palmer 2008 er en af de bedste årgange ifølge Robert Parker. Vinen har en dyb lilla farve og rige noter af stegt kød, brombær, creme de cassis, toast, røg og kamfer. Den består af 53% Cabernet Sauvignon og 47% Merlot, og kun 50% af produktionen blev brugt til denne årgang. Vinen er fyldig med sødere tanniner og forventes at være moden mellem 2008 og 2030. Château Palmer, etableret i 1814 af den engelske general Charles Palmer, er kendt for at konkurrere med Château Margaux. Siden 1960'erne har de produceret vine af høj kvalitet, og med Thomas Duroux som manager siden 2006, er kvaliteten yderligere forbedret. Siden 2008 har Château Palmer været fuldt omlagt til biodynamisk produktion og blev certificeret i 2017. De har overgået mange andre topvine i Bordeaux og er kendt for deres maskuline og lagringsværdige vine.
Château Belgrave er en elegant Bordeaux med fyldig frugtighed. Duften byder på vanilje, eg og tobak, mens smagen har noter af hyldebær, solbær og brombær. Vinen har en lang eftersmag med tætte tanniner. Château Belgrave, en af de ældste ejendomme i Médoc, har gennemgået betydelige kvalitetsforbedringer de seneste 10 år. Slottet er nu en 5. Grand Cru Classé og anerkendt blandt Haut Médoc’s elite med høje ratings fra vinanmeldere. Trods den høje kvalitet er prisen stadig attraktiv, hvilket gør det til et af de bedste køb i Médoc.
Château Latour er en af de mest anerkendte vine år efter år. Anmelderne beskriver ofte vinen som "Just a baby" og bemærker, at "this needs time!" med høje karakterer. Château Latour skiller sig ud ved at blive smagt flere gange af internationale kritikere, hvilket afslører vinens dybde og udviklingspotentiale. Vinen er kendt for sin lange holdbarhed, og mange har haft monumentale oplevelser med årgange som 1945, 1928, 1900 og 1899. I 2012 annullerede Château Latour deres allokeringsaftaler og forlod "en primeur" markedet for at frigive vinene senere, når de var mere modne. I april 2013 relancerede de Château Latour 1995, og denne praksis har fortsat i et årti. Latour 2014 blev frigivet i forbindelse med "en primeur" smagningerne af 2021-årgangen i Bordeaux i foråret 2022. Vinen består overvejende af Cabernet Sauvignon fra 45-105 år gamle vinstokke på det berømte 47 ha store L'Enclos. Høsten er manuel, og druerne sorteres grundigt, før de knuses og gæres i ståltanke. Den endelige cuvée modnes i 20 måneder i 100% nye fade og gennemgår en klaring med friske æggehvider, før den flaskes og modnes yderligere inden frigivelse. Anbefalinger: Vinous by Antonio Galloni 95 Neal Martin - Marts 2022 Robert Parker - The Wine Advocate 97+ William Kelley - Marts 2022 Jancis Robinson 19/20 Jancis Robinson - Blindsmagning i februar 2018 Jeff Leve på The Wine Cellar Insider 96 Jeff Leve - Juni 2022 winedoctor by Chris Kissack 94 Chriss Kissack - April 2022 James Suckling 97 April 2022 Decanter Magazine 96 Georgina Hindle - November 2021 Årgang: 2014 Land: Frankrig Region: Bordeaux Distrikt: Pauillac Producent