Domaine Bouzereau Meursault-Charmes 1´cru, Bourgogne 2018

Domaine Bouzereau Meursault-Charmes 1er Cru Bourgogne 2018 er fremstillet af druer fra en 0,22 ha parcel med vinstokke plantet i 1950 i ler- og kalkjord. Ingen ukrudtsmidler anvendes, og siden 2015 har vingården været i overgang til økologisk dyrkning. Mosten gæres på egetræsfade med omrøring og modnes i 12 måneder på fade, hvoraf 20% er nye, og derefter 3 måneder på ståltanke. Vinen klaret let inden aftapning for at bevare frugt og finesse. Duften har nuancer af akacieblomst, abrikos, mirabel og mandel med god mineralitet. Smagen byder på “Crème Brûlée”, citrusfrugt og grøn mandel. Klassisk Chardonnay med toner af hasselnød og mandel, meget mineralsk og ren. Vinen har godt gemmepotentiale og serveres til kammusling, hummer, fisk eller and i lys sauce. Meursault bør serveres i store glas og afkølet, men ikke iskold.

649 kr

Andre kiggede også på

Meursault Les Grands Charrons Domaine Philippe Bouzereau 2022

Meursault Les Grands Charrons 2022 fra Domaine Philippe Bouzereau Meursault Les Grands Charrons fra Domaine Philippe Bouzereau er lavet af druer fra en 2,46 ha stor parcel. Vinstokkene er plantet i 1950, 1981, 1987 og 1997. Jorden består af ler og småsten. Der anvendes ingen ukrudtsmidler, og siden 2015 har man været i overgang til økologisk dyrkning. Vinen gæres på egetræsfade med løbende omrøring og modnes i 12 måneder på fade, hvoraf 20% er nye, og derefter 3 måneder på ståltanke. Vinen klares let inden aftapning for at bevare frugt og finesse. Vinen har en gylden farve og en klassisk Meursault-duft med nuancer af citrus, fersken, mandel og vanilje. Smagen er kompleks med en sprød, mineralsk og krydret finish. Den passer godt til kraftige fiske- eller skaldyrsretter samt fjerkræ og kalv. Serveres afkølet, men ikke iskold, i store glas for optimal nydelse.

Cremant De Bourgogne Brut Domaine Philippe Bouzereau

Cremant De Bourgogne Brut Domaine Philippe Bouzereau Crémant de Bourgogne fra Domaine Philippe Bouzereau fremstilles med 80% Chardonnay og 20% Aligoté, som kommer fra forskellige parceller i Côte Châlonnaise, Côte de Beaune og Côte de Nuits. Her holdes udbyttet på maksimalt 60 hl./ha. Druerne høstes manuelt i små kasser og transporteres hurtigt til kælderen for at undgå masning og oxidering. Druerne fra hver parcel holdes adskilte for at kunne foretage separat presning og gæring. Under den skånsomme luftpresning anvendes kun den første del af mosten (”Tête de cuvée”), hvilket betyder, at kun 75 liter most udvindes fra 150 kg druer. Dette lave udbytte sikrer god aroma, smag og koncentration. Mosten overføres derefter til ståltanke, hvor den bundfælder i et døgn, og derefter til træfade (30%) og ståltanke, hvor gæringen finder sted. Efter endt gæring og nogle ugers hvile bliver de forskellige vine sammenstukket til "vin de base", det endelige blend, som aftappes på flaske med tilsætning af gær og sukkerlikør. Andengæringen (Méthode Traditionelle) varer mindst 12 måneder. Til sidst bliver flaskerne "drejet" på klassiske champagnereoler og degorgeret. Denne proces med druer af høj kvalitet, en næsten luksuriøs behandling af den første vin (vin de base) og en klassisk andengæring resulterer i en meget spændende Crémant de Bourgogne. Den har fine, vedvarende bobler og en meget umiddelbar og appetitvækkende duft, hvor Chardonnays frugtige og let cremede karakter træder frem, sammen med Aligotés friske og delikate stil, med flotte nuancer af hvide blomster. Smagen er ligeledes meget harmonisk og charmerende.

Domaine Remi Jobard, Meursault 1. Cru Le Poruzot-Dessus 2019

Le Porusot Dessus 1er Cru marken ligger syd for Meursault, nær Puligny-Montrachet. Marken har en kalkstens-, mergel- og lerjordbund, perfekt til fyldige hvidvine. Jobards økologiske vinstokke er plantet i 1985 og 1944. Rémi Jobard høster druerne manuelt og presser dem skånsomt. Gæringen sker med druernes egne gærceller, først i udvendige tanke fra oktober til november og derefter i kælderen. Vinen modnes på barriques fra Stockinger i Østrig og yderligere 6 måneder på tank. Denne Meursault har en intens duft af flintsten, eksotiske frugter som passion og litchie, samt lindeblomst og kølige toner af hvidtjørneblomster og lime. Smagen er sprød og frugtsød med god struktur og kødfuldhed. Vinen har god mineralitet og tannin med fantastisk finesse. Perfekt til skaldyr og fisk. Serveres ved 10-12 grader.

Domaine Philippe Bouzereau Meursault Rouge 2018

Domaine Philippe Bouzereau Meursault Rouge 2018 Med Meursault kommunen i det sydlige Côte de Beaune starter området for Bourgognes absolutte tophvidvine. Sammen med nabodistrikterne Puligny-Montrachet og Chassagne-Montrachet producerer man her nogle af de mest kraftfulde og komplekse vine på Chardonnay. I byen Meursault finder man utallige flotte ejendomme og modningslokaler, nogle af dem bygget helt tilbage i Middelalderen. Også i Meursault har Bourgognes mange klosterordner sat deres præg i løbet af områdets spændende historie. I dag ser byen måske en smule søvnig ud men tag ikke fejl. Vinaktiviteten er der stadig i allerhøjeste grad, selvom de store firmaer er flyttet til Beaune eller Nuit-St.-Georges. I Meursault findes ingen Grand Cru marker men til gengæld en del fremragende 1. Cru. Skal man drikke Meursault, når de er unge, kan man med fordel vælge "almindelige" Meursault AOC. Producenten Familien Bouzereau i Meursault (Côte de Beaune) har dyrket vin i området i ni generationer siden 1700-tallet. I 1995 købte Philippe Bouzereau det berømte Château de Cîteaux og samlede sine aktiviteter med vindyrkning og produktion på slottet. I 2006, efter endt vinstudie i Beaune og nogle års praktisk erfaring med vin i Beaujolais, Australien og New Zealand, overtog sønnen (som også hedder Philippe) firmaet med de dengang 16 ha. vinmarker, hovedsageligt beliggende i Meursault men også lidt i nabokommunerne. Da slotsbygningerne - og ikke mindst munkenes oprindelige vinkældre fra 1098 - krævede omfattende vedligeholdelsesarbejde, besluttede familien i 2010 at sælge Château de Cîteaux. Dog beholdte man de tilhørende vinmarker og fandt nye produktionslokaler. Familien har altid dyrket druerne efter principperne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret dyrkning), og anvender udelukkende egne kloner.  Meursault Rouge fra Domaine Philippe Bouzereau produceres af Pinot Noir-druer fra en lille parcel på 0,25 ha. i Lieux-dit-marken ”Les Criots”. Som de fleste marker, hvor man har plantet Pinot Noir, ligger den mod Volnay, i den nordlige del af kommunen, og grænser faktisk op til 1. Cru-marken ”Les Santenots du Milieu”. Parcellens dybe, lerog kalkholdige undergrund egner sig perfekt til produktion af rødvine, og forklarer, at den i 1937 blev beplantet med Pinot Noir. Man praktiserer pløjning mellem rækkerne og anvender ingen ukrudtsmidler. Siden 2015 har parcellen i øvrigt været i overgang til økologisk dyrkning. Efter en klassisk afstilkning og en skånsom masning gennemgår druerne en kølig (12° C.) skindmaceration i 12 dage på temperaturregulerede kar, inden man højner temperaturen og tillader en spontan gæring med druernes egen gær. Man foretager løbende sænkning af masken og omrøringer i mosten i de 25 dage, som gæringen varer. Efter en malolaktisk gæring modnes vinen i 18 måneder på franske fade af 228 l. Inden aftapning bliver vinen let klaret, men ikke filtreret, for at bevare frugten og finessen. Vinen har et flot, blank rubinrød farve. I duften finder man åbne og frugtrige aromaer af røde bær (modne ribs, hindbær, kirsebær) og milde krydderier. Smagen har en god balance mellem frugtrighed, struktur og velour, og vinen slutter med god saftighed samt en smule mineralitet. Som altid i Philippe Bouzereaus vine, fornemmer man en diskret trækarakter, som ikke forstyrrer frugten i vinen. Server den til and, lam, svinekød, lam, kalv eller til hvidskimmeloste