Domaine Bouzereau Meursault-Charmes 1´cru, Bourgogne 2018

Domaine Bouzereau Meursault-Charmes 1er Cru Bourgogne 2018 er fremstillet af druer fra en 0,22 ha parcel med vinstokke plantet i 1950 i ler- og kalkjord. Ingen ukrudtsmidler anvendes, og siden 2015 har vingården været i overgang til økologisk dyrkning. Mosten gæres på egetræsfade med omrøring og modnes i 12 måneder på fade, hvoraf 20% er nye, og derefter 3 måneder på ståltanke. Vinen klaret let inden aftapning for at bevare frugt og finesse. Duften har nuancer af akacieblomst, abrikos, mirabel og mandel med god mineralitet. Smagen byder på “Crème Brûlée”, citrusfrugt og grøn mandel. Klassisk Chardonnay med toner af hasselnød og mandel, meget mineralsk og ren. Vinen har godt gemmepotentiale og serveres til kammusling, hummer, fisk eller and i lys sauce. Meursault bør serveres i store glas og afkølet, men ikke iskold.

649 kr

Andre kiggede også på

Domaine Morey Coffinet Meursault 1er Cru Perrieres 2018

Næsen åbner sig med blomsteraromaer, frisk marmor og kridtpulver, blandet med citrus, lime og kiwi. På ganen afslører vinen lime, grapefrugt, æble, pære og mirabelle blommer, sammen med en dynamisk mineralitet. Denne vin er næsten uimodståelig nu og vil ældes med lethed i et årti eller mere. Domaine Morey-Coffinet ligger i Chassagne-Montrachet og er en 8,5 hektar stor vingård, resultatet af en sammenslutning af Marc Morey og Fernand Coffinets godser. De fleste vinmarker ligger i Chassagne-Montrachet, herunder premier crus la Romanée, Remilly og les Caillerets, men godset har også parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene dyrkes økologisk og lagres på egetræsfade, hvor op til 60% kan være nye afhængig af årgang og cuvée.

Meursault Les Grands Charrons Domaine Philippe Bouzereau 2022

Meursault Les Grands Charrons 2022 fra Domaine Philippe Bouzereau Meursault Les Grands Charrons fra Domaine Philippe Bouzereau er lavet af druer fra en 2,46 ha stor parcel. Vinstokkene er plantet i 1950, 1981, 1987 og 1997. Jorden består af ler og småsten. Der anvendes ingen ukrudtsmidler, og siden 2015 har man været i overgang til økologisk dyrkning. Vinen gæres på egetræsfade med løbende omrøring og modnes i 12 måneder på fade, hvoraf 20% er nye, og derefter 3 måneder på ståltanke. Vinen klares let inden aftapning for at bevare frugt og finesse. Vinen har en gylden farve og en klassisk Meursault-duft med nuancer af citrus, fersken, mandel og vanilje. Smagen er kompleks med en sprød, mineralsk og krydret finish. Den passer godt til kraftige fiske- eller skaldyrsretter samt fjerkræ og kalv. Serveres afkølet, men ikke iskold, i store glas for optimal nydelse.

Domaine Bouzereau Meursault-Charmes 1´cru, Bourgogne 2018

Domaine Bouzereau Meursault-Charmes 1er Cru Bourgogne 2018 er fremstillet af druer fra en 0,22 ha parcel med vinstokke plantet i 1950 i ler- og kalkjord. Ingen ukrudtsmidler anvendes, og siden 2015 har vingården været i overgang til økologisk dyrkning. Mosten gæres på egetræsfade med omrøring og modnes i 12 måneder på fade, hvoraf 20% er nye, og derefter 3 måneder på ståltanke. Vinen klaret let inden aftapning for at bevare frugt og finesse. Duften har nuancer af akacieblomst, abrikos, mirabel og mandel med god mineralitet. Smagen byder på “Crème Brûlée”, citrusfrugt og grøn mandel. Klassisk Chardonnay med toner af hasselnød og mandel, meget mineralsk og ren. Vinen har godt gemmepotentiale og serveres til kammusling, hummer, fisk eller and i lys sauce. Meursault bør serveres i store glas og afkølet, men ikke iskold.

Domaine Philippe Bouzereau Meursault Rouge 2018

Domaine Philippe Bouzereau Meursault Rouge 2018 Med Meursault kommunen i det sydlige Côte de Beaune starter området for Bourgognes absolutte tophvidvine. Sammen med nabodistrikterne Puligny-Montrachet og Chassagne-Montrachet producerer man her nogle af de mest kraftfulde og komplekse vine på Chardonnay. I byen Meursault finder man utallige flotte ejendomme og modningslokaler, nogle af dem bygget helt tilbage i Middelalderen. Også i Meursault har Bourgognes mange klosterordner sat deres præg i løbet af områdets spændende historie. I dag ser byen måske en smule søvnig ud men tag ikke fejl. Vinaktiviteten er der stadig i allerhøjeste grad, selvom de store firmaer er flyttet til Beaune eller Nuit-St.-Georges. I Meursault findes ingen Grand Cru marker men til gengæld en del fremragende 1. Cru. Skal man drikke Meursault, når de er unge, kan man med fordel vælge "almindelige" Meursault AOC. Producenten Familien Bouzereau i Meursault (Côte de Beaune) har dyrket vin i området i ni generationer siden 1700-tallet. I 1995 købte Philippe Bouzereau det berømte Château de Cîteaux og samlede sine aktiviteter med vindyrkning og produktion på slottet. I 2006, efter endt vinstudie i Beaune og nogle års praktisk erfaring med vin i Beaujolais, Australien og New Zealand, overtog sønnen (som også hedder Philippe) firmaet med de dengang 16 ha. vinmarker, hovedsageligt beliggende i Meursault men også lidt i nabokommunerne. Da slotsbygningerne - og ikke mindst munkenes oprindelige vinkældre fra 1098 - krævede omfattende vedligeholdelsesarbejde, besluttede familien i 2010 at sælge Château de Cîteaux. Dog beholdte man de tilhørende vinmarker og fandt nye produktionslokaler. Familien har altid dyrket druerne efter principperne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret dyrkning), og anvender udelukkende egne kloner.  Meursault Rouge fra Domaine Philippe Bouzereau produceres af Pinot Noir-druer fra en lille parcel på 0,25 ha. i Lieux-dit-marken ”Les Criots”. Som de fleste marker, hvor man har plantet Pinot Noir, ligger den mod Volnay, i den nordlige del af kommunen, og grænser faktisk op til 1. Cru-marken ”Les Santenots du Milieu”. Parcellens dybe, lerog kalkholdige undergrund egner sig perfekt til produktion af rødvine, og forklarer, at den i 1937 blev beplantet med Pinot Noir. Man praktiserer pløjning mellem rækkerne og anvender ingen ukrudtsmidler. Siden 2015 har parcellen i øvrigt været i overgang til økologisk dyrkning. Efter en klassisk afstilkning og en skånsom masning gennemgår druerne en kølig (12° C.) skindmaceration i 12 dage på temperaturregulerede kar, inden man højner temperaturen og tillader en spontan gæring med druernes egen gær. Man foretager løbende sænkning af masken og omrøringer i mosten i de 25 dage, som gæringen varer. Efter en malolaktisk gæring modnes vinen i 18 måneder på franske fade af 228 l. Inden aftapning bliver vinen let klaret, men ikke filtreret, for at bevare frugten og finessen. Vinen har et flot, blank rubinrød farve. I duften finder man åbne og frugtrige aromaer af røde bær (modne ribs, hindbær, kirsebær) og milde krydderier. Smagen har en god balance mellem frugtrighed, struktur og velour, og vinen slutter med god saftighed samt en smule mineralitet. Som altid i Philippe Bouzereaus vine, fornemmer man en diskret trækarakter, som ikke forstyrrer frugten i vinen. Server den til and, lam, svinekød, lam, kalv eller til hvidskimmeloste