Domaine des Pentelines Cotes Du Rhone Blanc CLARA 0,75 2018

Sublimt & elegant hvid Rhône-blend Cotes du Rhône er nok bedst kendt for sine krydrede, kraftige og frugtige rødvine fra Chateauneuf du Pape & Gigondas. Rhône laver dog også fantastiske hvidvine, gerne på et blend af flere forskellige druer.

199 kr

Andre kiggede også på

Domaine de la Gayére Cotes du Rhone 2020

Domaine de la Gayère ligger i Cairanne, en landsby i det sydlige Rhône med under tusinde indbyggere, hvor 70% arbejder med vin. Christèle Plantevin er femte generation af en vinproducerende familie siden 1902. Vinmarkerne består af klassiske Côtes du Rhône druesorter, og de fleste vinstokke er over 30 år gamle. Kombinationen af gamle vinstokke og jordtype, rød ler og småsten, skaber intense og rige vine. Domænet dækker 48 ha i Cairanne og producerer også Rasteau-vin.

Parallele 45 Blanc 2022 Cotes De Rhone, Paul Jaboulet Øko

Parallèle 45 Blanc er en hvidvin fra Côtes-du-Rhône, opkaldt efter den 45. nordlige breddegrad nær Jaboulets kældre. Vinen består af 50% Grenache Blanc, 20% Marsanne, 20% Viognier og 10% Bourboulenc fra 25 år gamle økologisk dyrkede vinstokke i det sydlige Rhône. Den gæres og modnes i 6 måneder på temperaturregulerede rustfrie ståltanke. Parallèle 45 Blanc har en aromatisk duft med nuancer af grønne blade og citrusfrugter. Smagen er harmonisk med god mineralitet, toner af hvide ferskner og passionsfrugt, og en frisk, vedvarende eftersmag. Server den med fiske- eller skaldyrssupper, muslinger, røget laks eller fisk i lyse saucer. Den passer også godt til kalve- eller fjerkræsfrikassé.

Cotes du Rhone Villages 2020 , Paul Jaboulet

Cotes du Rhone Villages 2020, Paul Jaboulet Efter Gérard Jaboulets død i slutningen af 1990'erne, oplevede firmaet en svær periode. Dette ændrede sig dog efter familien Freys opkøb af Paul Jaboulet Aîné i 2006. Familien Frey, som også ejer vinmarker i Champagne, Château la Lagune i Bordeaux og besiddelser i Bourgogne og Valais, Schweiz, har genopbygget firmaet. Caroline Frey, uddannet ønolog i Bordeaux, har ledet denne genopbygning. Firmaets marker er blevet renoveret, og nye parceller i Côte Rôtie, Condrieu og Châteauneuf-du-Pape er blevet tilføjet. I alt ejer man nu omkring 120 ha i Rhone. Druerne suppleres med indkøbte druer fra faste vindyrkere. Siden 2013 har alle marker været dyrket økologisk, og fra 2016 er alle domaine-vinene certificeret økologiske. Cotes du Rhone Villages Vin Biologique Côtes-du-Rhône Villages fra Domaines Paul Jaboulet Aîné består af Grenache (32%), Syrah (24%), Mourvèdre (26%), Carignan (14%) og andre druer som Muscardin og Cinsault. Druerne kommer fra økologisk dyrkede parceller i "Villages"-distriktet i det sydlige Rhône. Foråret 2020 var varmt, men regnbyger sikrede kølighed i vinmarkerne. Blomstringen var tidlig og perfekt. En ekstrem varmeperiode i juli skabte frygt for tørke-stress, men et tidligt farveskifte på druerne afværgede dette. Høsten begyndte i slutningen af august under perfekte vejrforhold, hvilket resulterede i sunde og aromatiske druer. Vinen er gæret på ståltanke og modnet i 6-9 måneder på store franske træfade.

Domaine Saint Siffren Châteauneuf du Pape Blanc 2022

Stor erfaring og det perfekte terroir... Igennem 35 år har Domaine Saint Siffren dyrket vinmarken på en miljøvenlig måde og er certificeret som økologisk landbrug siden 2012. Druerne høstes med håndkraft tidligt om morgen ved en "frisk” temperatur hv