Maison Morey Coffinet - Saint Aubin 1er Cru - Les Frionnes 2019

BESKRIVELSE Saint-Aubin Premier Cru Les Frionnes er fremstillet ved køb af druer og/eller Chardonnay most. Vinen er lagret i 10 måneder på 228 og 350 liters egetræsfade, med 30% ny eg. INFORMATION OM DOMÆNE MOREY-COFFINET Domaine Morey-Coffinet ligger i Chassagne-Montrachet og er en 8,5 hektar stor vingård, der er et resultat af at slutte sig til Marc Morey og Fernand Coffinets godser. De fleste af vinmarkerne ligger i Chassagne-Montrachet, herunder den berømte premier crus la Romanée, Remilly og les Caillerets, men godset har også parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet.

549 kr

Andre kiggede også på

Vosne-Romanée 1er Cru Les Suchots 2018

Violot-Guillemards Vosne-Romanée, Les Suchots er en smuk og uhyre elegant Premier Cru, der brillerer med både fløjlsblød fylde og saftig charme. Vinens let-transparent røde farve efterfølges af nuancerede og intense aromaer af kirsebær, jordbær, balsam

Morey Saint Denis 1er Cru Aux Charmes 2021

Volnay 1er Cru Les Santenots 2022

Lucien le Moine Pommard 1er Cru 'Les Grands Epenots' 2021

BESKRIVELSE Lucien le Moine Pommard 1er Cru 'Les Grands Epenots' 2021 Pommards store berømmelse i verden siges at skyldes, at navnet er nemt at udtale. Så berømt var distriktet i begyndelsen af 19-hundredetallet, at vinene fra nabodistriktet Volnay, som i dag må siges at have vundet egen anerkendelse, blev solgt som Pommard. AOC lovgivningen i 1935 satte en stopper for dette. Pommard distriktet starter umiddelbart syd for byen Beaune med så berømte marker som Les Pèzerolles og Les Epenots. Men det er længere mod syd mod naboområdet Volnay, man finder de mest anerkendte marker som Les Fremiers og Les Rugiens. De godt 340 ha. vinmarker i Pommard (hvoraf de 115 ha. udgøres af 28 Premier Cru-vinmarker) ligger på en lidt speciel jordbund af bløde kalksten, som adskiller sig fra de mere hårde lag i Bourgogne. Det giver mulighed for kraftigere og ofte mere tanninholdige vine men samtidig vine, som med alderen udvikler stor finesse for de bedste af dem. Den gammeldags, tunge Pommard stil er heldigvis hos mange nygenerations vinbønder erstattet med mere delikate og frugtkoncentrerede vine. Men de fleste vine fra Pommard fortjener stadig at blive gemt i nogle år. Bag Lucien le Moine i Bourgone finder man Rotem og Mounir Saouma, som siden 1999 har produceret Bourgognevine af en ganske særlig karat. Parret er blevet berømte for deres kompromisløshed og for deres innovation. Listen over de udmærkelser de har opnået i årenes løb, er ganske enkelt imponerende. Rotem og Mounir – oprindeligt fra henholdsvis Israel og Libanon – deler en fælles og stor passion for Bourgogne og dets druer, Chardonnay og Pinot Noir. Efter ønologistudierne i Montpellier og nogle år som kældermester på et kloster i Israel, kom Mounir i 1995 til Bourgogne for at arbejde med netop de druer, han som nævnt havde den største forkærlighed for – Chardonnay og Pinot Noir. Han blev ansat som kældermester hos en af de største negocianter i Bourgogne og fik på denne måde sin daglige gang blandt mange af de bedste vinproducenter i Bourgogne. En idé strejfede ham midt i disse erfaringer og grundlagde samtidig alt det, som i dag er synonymt med Lucien le Moine: Hvert år ville han købe absolutte topvine – udelukkende 1. Cru og Grand Cru – hos særligt udvalgte producenter og hjemtage dem til sin egen kælder i Beaune (bygget i det 17. århundrede) umiddelbart efter at den alkoholiske gæring var overstået. Derefter ville han selv forestå den videre vinificering – udelukkende på nye klassiske ”pièces” (egetræsfade af 228 l.) fra Bourgogne.   Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD