Cremant De Bourgogne Brut Domaine Philippe Bouzereau

Cremant De Bourgogne Brut Domaine Philippe Bouzereau Crémant de Bourgogne fra Domaine Philippe Bouzereau fremstilles med 80% Chardonnay og 20% Aligoté, som kommer fra forskellige parceller i Côte Châlonnaise, Côte de Beaune og Côte de Nuits. Her holdes udbyttet på maksimalt 60 hl. /ha. Druerne høstes manuelt i små kasser og transporteres hurtigt til kælderen for at undgå masning og oxidering. Druerne fra hver parcel holdes adskilte for at kunne foretage separat presning og gæring. Under den skånsomme luftpresning anvendes kun den første del af mosten (”Tête de cuvée”), hvilket betyder, at kun 75 liter most udvindes fra 150 kg druer. Dette lave udbytte sikrer god aroma, smag og koncentration. Mosten overføres derefter til ståltanke, hvor den bundfælder i et døgn, og derefter til træfade (30%) og ståltanke, hvor gæringen finder sted. Efter endt gæring og nogle ugers hvile bliver de forskellige vine sammenstukket til "vin de base", det endelige blend, som aftappes på flaske med tilsætning af gær og sukkerlikør. Andengæringen (Méthode Traditionelle) varer mindst 12 måneder. Til sidst bliver flaskerne "drejet" på klassiske champagnereoler og degorgeret. Denne proces med druer af høj kvalitet, en næsten luksuriøs behandling af den første vin (vin de base) og en klassisk andengæring resulterer i en meget spændende Crémant de Bourgogne. Den har fine, vedvarende bobler og en meget umiddelbar og appetitvækkende duft, hvor Chardonnays frugtige og let cremede karakter træder frem, sammen med Aligotés friske og delikate stil, med flotte nuancer af hvide blomster. Smagen er ligeledes meget harmonisk og charmerende.

249 kr

Andre kiggede også på

Cremant de Bourgogne Millesime Perle Rare 2020 Louis Bouillot

Cremant de Bourgogne Millesime Perle Rare 2020 Louis Bouillot Perle Rare', en årgangscrémant kun fremstillet i de bedste årgange (senest i 2014), er klassificeret som 'Crémant de Bourgogne éminent', en kvalitetsbetegnelse introduceret i marts 2016 af sammenslutningen af Crémant de Bourgogne-producenter. Denne crémant er lavet på en blanding af Chardonnay (især fra Beaujolais og Côte de Beaune), Pinot Noir (fra Côte de Nuits, Côte Chalonnaise og Chatillonnais), Gamay (fra Beaujolais), og Aligoté (fra Maconnais og Côte Chalonnaise). Den anden gæring på flaske strækker sig over mindst 24 måneder. 'Perle Rare' fremstår med en flot blank, lysgylden farve og en livlig mousse med fine, vedvarende bobler. Duften er elegant med tydelige noter af ristet brød og milde krydderier, suppleret med nuancer af citrusfrugter, abrikoser, hvide ferskner og akacieblomster. Denne crémant er særdeles fyldig og kompleks og kan uden tvivl konkurrere med mange ægte champagner. Restsukkeret ligger på 8-10 g/l.

Cremant De Bourgogne Rosé Brut Cave de Bissey

Crémant de Bourgogne Rosé Brut fra Cave de Bissey er en elegant og forfriskende mousserende vin fra Bourgogne, fremstillet efter den traditionelle metode, der minder om Champagne-produktion. Denne rosé crémant er lavet primært på Pinot Noir, hvilket giver den en smuk, lys laksefarvet nuance og en raffineret smagsprofil. I næsen byder vinen på friske aromaer af røde bær som jordbær, hindbær og ribs, ledsaget af subtile florale noter og et strejf af citrus. Smagen er livlig og velafbalanceret med fine, vedvarende bobler, en sprød syre og en behagelig mineralitet. Eftersmagen er delikat med en let cremet tekstur og en frisk, frugtdrevet afslutning. Denne crémant er perfekt som aperitif, men den passer også fremragende til lette retter såsom skaldyr, sushi, friske salater eller frugtdesserter. Serveres bedst ved 6-8°C for at fremhæve dens elegance og finesse. En charmerende og festlig mousserende vin, der bringer Bourgognes finesse til ethvert øjeblik

Cremant de Bourgogne Blanc de Noirs

Paul et Marie Jacquesons Cremant de Bourgogne er en fin og elegant, mousserende vin, der med sin mineralske og fokuserede fremtoning er et glimrende alternativ til Champagne, såfremt man har behov for en mere budgetvenlig mousserende vin. Vinen

Domaine Philippe Bouzereau Cote D'or 2023 Blanc

Cote D'or 2023 Blanc Domaine Philippe Bouzereau er en Chardonnay-vin lavet af deklassificerede Meursault-druer fra parcellerne Les Pellans, Les Millerands og Les Murgers de Limozin. Vinstokkene blev plantet i 1950 og 2001 i den nedre del af Meursault kommune med ler-, kalk- og sandjord. Bouzereau producerer denne vin for at tilbyde en kvalitetsvin til en mere overkommelig pris end en traditionel Meursault. Philippe Bouzereau overtog 16 ha vinmarker i 2006 efter studier og erfaring fra Beaujolais, Australien og New Zealand. Familien har altid dyrket druerne efter "Agriculture Raisonnée" principper og anvender egne kloner. I 2015 overgik de til økologisk dyrkning på nu 18 ha vinmarker. Philippes bror, Charles Bouzereau, er også en del af familiefirmaet. Deres Bourgogne Blanc og Meursault-vine er kendt for høj kvalitet til en lavere pris.