Villiera Tradition Brut

er husets mest berømte mousserende vin og markerede starten på vinproduktionen i 1984. Den laves efter den klassiske Méthode Cap Classique (flaskefermentering), og henstår i gennemsnit 18 måneder på bærmen (sur lie), hvilket giver vinen sin karakteristiske cremethed og kompleksitet Druer & Sammensætning Sammensætningen er typisk omkring 70 % Chardonnay og 30 % Pinot Noir  I enkelte årgange og beskrivelser nævnes nogle dobbeltbaserede variationer med lidt Pinotage og Chenin Blanc, men standardvisitoren er Chardonnay og Pinot Noir Smagsprofil & Tekstur Duft og smag: Frisk og frugtig med noter af citrus og hvide stenfrugter, som fersken og abrikos. Opleves også med aromer af smør, toast og brioche – et resultat af lang sur lie-lagring  Fra en anmeldelse: “Citrusfriskt, lækkert… solmoden lime, citronzest og et strøg af nybagt brød”  En vurdering beskriver vinen som “creamy; shortbread, full-bodied spread. Deep, peachy fruit, complex, rich. Tastes like salt-buttered toasted croissant spread with lemon marmalade and apricot jam. ”  Fra IWSC: “Fresh, sweet, fruited nose with lemon, butter and toast. White peach, nectarine and ripe pear on the palate… Dry, clean and very well made. Luxurious depth of flavour and lingering, fresh finish. ” Elegance, Balance & Struktur Tradition Brut viser en fin balance mellem friskhed og en rig, cremet mundfølelse. Den opleves tør, klar og meget velkomponeret med en vedvarende og frisk afslutning  Udmærkelser Platter’s Wine Guide: 4 stjerner  SAWi: Platinum (100 point)  National Wine Challenge: Top 100 & Double Platinum  Gilbert & Gaillard International Challenge: Guld  World Sparkling Wine Award: Guld  Decanter World Wine Awards: 93 point  Intercontinental Wine Challenge: Guld  Fra UK anmeldelser: megen ros for cremet tekstur og dyb frugt  Tekniske detaljer Alkohol: Omkring 11,5–12 % Syre & Rest­sukker: Typisk omkring 6–6,8 g/l syre og ca.

199 kr

Andre kiggede også på

Villiera Tradition Brut Rose MCC MAGNUM

Villiera Tradition Brut Rosé MCC er en sydafrikansk mousserende vin fra Stellenbosch, lavet efter den klassiske Méthode Cap Classique – samme metode som bruges i Champagne. Det var faktisk den første flaskefermenterede rosé i Sydafrika og er siden blevet en referencevin i sin kategori. Druer og fremstilling Druer: 35 % Pinot Noir, 30 % Chardonnay, 30 % Pinotage og 5 % Pinot Meunier Kun den fineste cuvée-saft anvendes. Farven opnås ved at tilsætte ca. 2 % rød Pinot Noir-vin. Andengæring foregår på flasken, efterfulgt af ca. 18 måneders lagring på gæren (sur lie), inden degorgering og en lille dosage. Udseende, duft og smag Udseende: Klar, levende pink farve med fine, vedvarende bobler. Duft: Rige aromaer af friske jordbær, røde bær og et strejf af brioche. Smag: Tør, frisk og elegant med kombination af Pinot Noir’s fylde, Chardonnay’s finesse og et særligt strejf fra Pinotage. Teknisk: Alkohol ca. 12 %, restsukker omkring 8,5 g/l, total syre ca. 6,2 g/l, pH ca. 3,35 Stil og servering Stil: Tør, frisk, frugtig og elegant. Servering: Perfekt som aperitif, men også god til lette retter som salater, fisk og skaldyr. Lagring: Kan udvikle sig pænt i op til 3 år, hvor frugten bliver blødere, og kompleksiteten øges. Udmærkelser Sølv ved Global Sparkling Masters 2025 Grand Gold og Gold ved SAWi & Michelangelo Awards Double Gold ved Rosé Rocks 2023 4 stjerner i Platter’s Wine Guide

Villiera Tradition Brut

er husets mest berømte mousserende vin og markerede starten på vinproduktionen i 1984. Den laves efter den klassiske Méthode Cap Classique (flaskefermentering), og henstår i gennemsnit 18 måneder på bærmen (sur lie), hvilket giver vinen sin karakteristiske cremethed og kompleksitet Druer & Sammensætning Sammensætningen er typisk omkring 70 % Chardonnay og 30 % Pinot Noir  I enkelte årgange og beskrivelser nævnes nogle dobbeltbaserede variationer med lidt Pinotage og Chenin Blanc, men standardvisitoren er Chardonnay og Pinot Noir Smagsprofil & Tekstur Duft og smag: Frisk og frugtig med noter af citrus og hvide stenfrugter, som fersken og abrikos. Opleves også med aromer af smør, toast og brioche – et resultat af lang sur lie-lagring  Fra en anmeldelse: “Citrusfriskt, lækkert… solmoden lime, citronzest og et strøg af nybagt brød”  En vurdering beskriver vinen som “creamy; shortbread, full-bodied spread. Deep, peachy fruit, complex, rich. Tastes like salt-buttered toasted croissant spread with lemon marmalade and apricot jam.”  Fra IWSC: “Fresh, sweet, fruited nose with lemon, butter and toast. White peach, nectarine and ripe pear on the palate… Dry, clean and very well made. Luxurious depth of flavour and lingering, fresh finish.” Elegance, Balance & Struktur Tradition Brut viser en fin balance mellem friskhed og en rig, cremet mundfølelse. Den opleves tør, klar og meget velkomponeret med en vedvarende og frisk afslutning  Udmærkelser Platter’s Wine Guide: 4 stjerner  SAWi: Platinum (100 point)  National Wine Challenge: Top 100 & Double Platinum  Gilbert & Gaillard International Challenge: Guld  World Sparkling Wine Award: Guld  Decanter World Wine Awards: 93 point  Intercontinental Wine Challenge: Guld  Fra UK anmeldelser: megen ros for cremet tekstur og dyb frugt  Tekniske detaljer Alkohol: Omkring 11,5–12 % Syre & Rest­sukker: Typisk omkring 6–6,8 g/l syre og ca. 6–8 g/l restsukker  Serveringstemperatur: Ideelt 6–10 °C  Holdbarhed: Bedst inden for 3 år efter købsdato  Madmatch Vinen er allround og passer særligt godt til aperitif, friske skaldyr og fisk, såsom grillede rejerne, citrus-marinader, risotto med asparges eller cremet gedeost med urter

Villiera Tradition Brut Rose MCC

Villiera Tradition Brut Rosé MCC er en mousserende vin fra den anerkendte sydafrikanske vingård Villiera. Denne vin, der er inspireret af det solrige kystlandskab, er kendt for sin elegante stil og finesse. Den er ideel til at ledsage fiskeretter eller som en forfriskende aperitif, og den lover en uforglemmelig smagsoplevelse.