Kopke Colheita 1934

BESKRIVELSE Kopke Colheita 1934 97/100 point Wine Advocate Helt frisktappet er dette en af verdens største vinskatte, og modsat andre vintyper, der er tappet som unge og derefter solgt og henlagt hos en eller flere ejere, så har denne vin udelukkende befundet sig på langtidsparkering hos Kopke. Derfor kan vi garantere, at denne colheita netop nu er i absolut topform. Det er svært at relatere til vin med så høj alder, men 88 års oxidativ fadlagring på ca. 650 liters egefade betyder, at den, der oprindeligt har håndteret vinen, af naturlige årsager, ikke får lov at smage den aktuelle aftapning. Vinmageren har således ikke ’lavet’ vinen, for den del står de skiftende kældermestre og tidens gang for. Under hele lagringsperioden er der hvert år fordampet nogle få procent af vinen, så slutproduktet i dag er en brøkdel af det oprindelige, og alene af den grund fremstår den med enorm intensitet. Alligevel er balancen forblevet intakt, hvilket er alt andet end en selvfølge; her har Kopkes kældermestre æren for at styre vinen, så den hverken bliver sirupsagtig eller går til i eddikesyre. Kopke Colheita 1934 har kompleksitet, længde og, sine 20% alkohol til trods, stor drikbarhed. Duft og smag bevæger sig blandt aromaer af dyb valnød, antikke mahognimøbler, moscovadosukker, pomerans, syltet figen, apotekerdisk og julekrydderier. Ældgammel tawny som denne har udviklet et fantastisk, volatilt ’syreløft’ (portugisisk; vinagrinho), der fornemmes at virke forstærkende på aromaerne, på samme vis som gastrique løfter sovs til nye højder. Duften er hypnotiserende og eftersmagen næsten uendelig, og balancen forbliver ophøjet med en herlig syre, der fastholder sansernes bevågenhed. Dette er ultrasjælden tawny fra øverste hylde. Derfor: nyd den bedst uden noget til; tilsæt kun beundring og nyd den i ro og mag med en nøje udvalgt skare af rettroende.

5995 kr

Andre kiggede også på

Kopke Colheita 1976

BESKRIVELSE Kopke Colheita 1976 Kopke Colheita 1976 er lagret oxidativt på egetræsfade, så det siger sig selv, at man her har med en vellagret, moden vin at gøre. En portvin i 40’erne, der frigives i fuldmoden tilstand Denne vin i 40’erne byder dog også på både den friskhed og spændstighed, som god, frisktappet colheita samtidigt er garant for; en balance der vil forblive intakt en god håndfuld år endnu. Husk at værdsætte, at dette er vin, der er færdiglagret under optimale forhold, og som frigives i fuldmoden tilstand. Dette stærkt fordyrende tiltag kan man i dag desværre kun opleve fra et tocifret antal af verdens vinproducenter. Sammenholdt med en kalkuleret årlig fordampning på 1-3 % er det mirakel, at det ikke kræver mere end et dobbeltgreb i lommen at erhverve sig denne vin. Kopke Colheita 1976 er en smagsbombe af æteriske aromaer Kopke Colheita 1976 er en tætvævet, æterisk aromabombe med valnødder, puddersukker og tørret frugt i det aromatiske førersæde, mens rancio, julekrydderier og citrusskal byder ind med komplekse aromaer. En dejlig rensende syre giver både balance og friskhed. Eftersmagen er – som i al top-colheita – uendelig. Serveres af et godt hvidvinsglas ved en temperatur på 13-18°. KOPKE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Kopke Colheita 1974

BESKRIVELSE Kopke Colheita 1974 Når en helt frisktappet portvin siden 1974 er lagret oxidativt på gamle egetræsfade, så siger det sig selv, at man her har med en vellagret, moden vin at gøre. Årtiers nøjsomt kontrolleret oxidation og langsom, men konstant fordampningsrate giver en herlig kombination af koncentration og kompleksitet i en vin, der er et resultat af lagringen og, i langt mindre grad end andre vintyper, af årgangens beskaffenhed. Kopke mestrer denne vintype, og vinene er fremragende til prisen. En færdiglagret portvin, der frigives i fuldmoden tilstand 1974 var et specielt år i Portugals historie, idet nellike-revolutionen betød en fredelig afslutning på årtiers velsmurt diktatur. Kommunisternes idéer om omfordeling af jorden påvirkede slet ikke Douro-dalen, og heldigvis for vinindustrien forblev det et ideologisk projekt, der ikke bredte sig meget længere end til Lissabons opland. Denne næsten 50 år gamle portvin byder på både den friskhed og spændstighed, som god, frisktappet colheita er garant for; en balance der vil forblive intakt i årene fremover. Husk at værdsætte, at dette er vin, der er færdiglagret under optimale forhold, og som frigives i fuldmoden tilstand. Dette stærkt fordyrende tiltag kan man i dag desværre kun opleve fra et, højt sat, tocifret antal af verdens vinproducenter. Kopke Colheita 1974 er en sand meditationsvin til alle portvinsentusiaster Kopke Colheita 1974 har den helt rette alder, hvor al oprindelig frugt er udvandret; tilbage står nu resultatet af lagringen; valnødder, brunsviger og syltede svesker i det aromatiske førersæde, mens rancio, julekrydderier og ristede, gyldne fadnoter er en væsentlig del af helheden. En dejlig æterisk syre giver både balance og friskhed. Alle kanter er poleret bort i en cremet, hedonistisk portvin. Eftersmagen er minutter om at fortage, hvilket er en positivt, hvis vinen smager godt. Dette er ophøjet meditationsvin til alle portvinsentusiaster – ikke blot en passende gave til fødselarer og historieinteresserede. Serveres af et godt hvidvinsglas ved en temperatur på 13-17°. KOPKE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Kopke Colheita 1980

BESKRIVELSE Kopke Colheita 1980 Den perfekte gave til fødselaren eller jubilaren. Efter utrolige 40 års oxidativ lagring på store træfade hos tawny-specialisten Kopke fremstår denne helt frisktappede colheita 1980 i drikkemoden topform med ophøjet elegance. Tiden har bortslebet alle spor af primær frugt og garversyrer - tilbage er nu selve resultatet af lagringen med restsødmen som eneste oprindelige ingrediens. Nyd den klassiske Kopke-stil med æteriske aromaer af rosin, nødder, moscovado-sukker med syltet appelsinskal og den spændstige syrefriskhed, hvor vinen fornemmes ’vægtløs’ og koncentreret på én og samme tid. Sødmen balanceres på fornem vis af syren, og eftersmagen har den exceptionelle længde, der altid overrasker nybegyndere i denne portvinskategori. 1980 vurderes af Kopke som et af de helt store år med karakteren 6 ud af 7. KOPKE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Kopke Colheita 2010 White

BESKRIVELSE Kopke Colheita 2010 White Hvid kvalitetsportvin har fortjent vundet indpas hos vinentusiasterne med fremragende kompleksitet, balance og drikkeglæde.Ved produktionen af de lagrede hvide portvine trækker Kopke på husets århundredlange erfaringer med fadlagrede portvine, hvor de tilhører en lille, eksklusiv elite.Som med ’almindelig’ colheita kræves for white colheita mindst 7 års lagring på træfade før frigivelse. Modsat en traditionel tawny, der er lavet på blå druer, så er her alene anvendt grønne druer, bl.a. malvasia fina, viosinho, gouveio, codega m.fl. Af samme grund fornemmes lagringen i særlig grad, da druernes aftryk er mindre synlige i aromabilledet end en tilsvarende tawny, da sidstnævnte først skal smide frugt og tanniner, før lagringsaromaerne kommer ind i billedet. En hvid portvin begynder oxidationen meget kort tid efter, den er lagt på fad, hvorved den besidder flere lagringsaromaer og virker ældre end en tawny på samme alderstrin. Denne hvide colheita 2010 er fadlagret 10 år inden aftapning; et tidsrum der i den grad har sat sit præg på vinen.Pocheret pære, lak, lys karamel, ristede valnødder, lidt røg og citrusskal matches af en gylden syre, så helheden fremstår med den rette tyngde. Eftersmagen har forbilledlig længde.Som udgangspunkt anbefaler vi, at man nyder denne vin alene, da den ikke har brug for andet end et godt glas og lidt tid for at sprede god stemning, men vi kan for fuldstændighedens skyld nævne, at den fungerer godt sammen med mange oste (gerne med nødder og lidt sødt tilbehør), crêpes suzette, julebag og sikkert mange andre kombinationer, vi endnu ikke har været omkring.Serveres ved 8-13° af et godt hvidvinsglas, mens man undres over, man ikke har drukket denne vin før nu. KOPKE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD