Kopke Colheita 1940

BESKRIVELSE EXCEPTIONELLE VINE FRA KRIGTIDEN Året er 1940, vi er i Douro-dalen, i den gamle Quinta de São Luiz. 1940 var et vanskeligt år, men kvaliteten af ​​bærrene antydede en lang levetid for vinene fra denne høst. I løbet af de næste årtier og generationer var der mange muligheder og et vedvarende pres for at lancere denne nektar på markedet. Verden ændrede sig, og samfund udviklede sig. På trods af alt dette blev denne vin holdt i 80 lange år i en kælder, der modstod tiden. Men alt godt kommer til dem, der venter. Denne tålmodighed har sammen med terroiret og beherskelsen af ​​at lagre vine i træ forvandlet denne vin til en unik oplevelse. Colheita 1940 Tawny 97 pts Wine Advocate, Mark Squires 98 pts Decanter Magazine, Julie Sheppard 19 pts Purple Pages, Jancis Robinson 19 pts Revista de Vinhos, José João Santos 19 pts Revista Grandes Escolhas, João Paulo Martins Vinen skal opbevares køligt og tørt, beskyttet mod lys- og temperaturudsving, og flasken skal forblive i opretstående stilling. Med tiden er det naturligt, at der dannes bundfald i bunden af ​​en flaske portvin. Efter åbning anbefales det at drikke inden for 2 - 3 måneder. Serveres ved 12-14 gr.

5495 kr

Andre kiggede også på

Kopke Colheita 1965

BESKRIVELSE Det er ingen hemmelighed, at Kopke hører til det absolutte førerfelt, når vi taler tawny-typer. Deres Colheita-vine udviser altid ophøjet balance og har ingen påtrængende sødme, men er altid meget komplekse med en perfekt afstemt syre. For 50 år siden blev denne vin trådt i granit-lagares i Douro-dalen og blev efter vinifikationen transporteret til Vila Nova de Gaia, hvor den efter et halvt århundredes lagring på store, gamle egefade er blevet tappet og frigivet til salg. Et kunststykke Tiden på fad har forvandlet en mørk, ungdommelig og kantet portvin til et stykke fintslebet kunst, hvor al garvesyre har forladt scenen og i stedet har givet plads til en kaleidoskop af tørret frugt, oxidative såvel som fadafledte aromaer og ikke mindst en uendeligt lang eftersmag. En sådan raritet vil altid være en bekostelig affære, men skal man smide en stor sum penge efter en vin, er dette ikke det værste sted at kaste den hen. Intenst på flere niveauer Duften har enorm intensitet med rosin, røg, nødder, citronskal, pomerans og en anelse puddersukker, der strukturelt holdes sammen af alkoholen og den flygtige syre. Smagen har en helt forrygende intensitet i ophøjet balance og en eftersmag, som kan nydes i flere minutter efter at have smagt vinen. Dette er en dessert og digestive  i sig selv – det ville være synd at servere noget til en sådan vin. Undlad at servere Kopke Colheita Port 1965 i “mormor-glas” – hertil bruges i stedet et godt hvidvinsglas og ram en serveringstemperatur på 12-14 gr.

Kopke Colheita 2003 White

BESKRIVELSE Kopke Colheita 2003 White Hvid kvalitetsportvin har fortjent vundet indpas hos vinentusiasterne med fremragende kompleksitet, balance og drikkeglæde.Hvid kvalitetsportvin som denne Kopke White Colheita 2003 har med rette vundet indpas hos vinentusiasterne med fremragende kompleksitet, balance og drikkeglæde. Ved produktionen af de lagrede hvide portvine trækker Kopke på husets århundredlange erfaringer med fadlagrede portvine, hvor de tilhører en lille, eksklusiv elite. Kopke White Colheita 2003 med 20 år på fad Som med ’almindelig’/tawny colheita kræves for hvid colheita mindst 7 års lagring på træfade før frigivelse. Modsat en traditionel tawny, der er lavet på blå druer, så er her alene anvendt grønne druer, bl.a. malvasia fina, viosinho, gouveio, codega m.fl. Idet vinen er lavet med hvidvinsdruer fornemmes lagringen i særlig grad allerde tidligt i lagringsprocessen. Druernes aftryk er mindre synlige i aromabilledet end en tilsvarende tawny. Sidstnævnte først skal smide frugt og tanniner, før lagringsaromaerne kommer ind i billedet. Hos en hvid portvin begynder oxidationen meget kort tid efter, den er lagt på fad. Herved opnås flere lagringsaromaer og vinen fremstår ældre end en tawny på samme alderstrin. Kopke White Colheita 2003 er fadlagret intet mindre end 20 år inden aftapning. Dette tidsrum har i den grad har sat sit præg på vinen. Pocheret pære, syltet abrikos, lak, lys karamel, ristede nødder, lidt røg og citrusskal matches af en gylden syre. Helheden fremstår med den rette tyngde. Eftersmagen har naturligvis forbilledlig længde. Som udgangspunkt anbefaler vi, at man nyder denne vin alene, da den ikke har brug for andet end et godt glas og lidt tid for at sprede god stemning, men vi kan for fuldstændighedens skyld nævne, at den fungerer godt sammen med mange oste (gerne med nødder og lidt sødt tilbehør), crêpes suzette og sikkert mange andre kombinationer, vi endnu ikke har været omkring. Serveres ved 10-14° af et godt hvidvinsglas, mens man undres over, at man ikke har drukket denne vin før nu. Som øvrige colheitaer smager de bedst ved frigivelse, men de holder også lang tid på flaske: blot bliver de ikke bedre af det, men mister blot langsomt deres spændstighed. KOPKE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Kopke Colheita 1952

BESKRIVELSE Vinfremstilling: Efter høsten blev druerne afstilket, knust og vinificeret, og der var en omhyggelig maceration af mosten i kontakt med skallerne, for at udvinde den maksimale farve, tanniner og aromaer, suppleret med permanent gensamling under gæringen. Gæringen fandt sted i franske egetræskar ved en kontrolleret temperatur mellem 28-30 °C, indtil det ønskede sødmepunkt blev nået. Vinforstærkning fandt sted efter tilsætning af brandy, der stammer fra en forstærket vin. Den har lagret på franske egetræsfade siden 1952. Druesorter: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz Smagsnoter: Farve med gyldne toner og krystallinske orange nuancer. Kraftige aromaer af meget moden frugt, sorte blommer, figner og ferskner. Det er vin med en sofistikeret duft af skovblomster og frugter. I munden er den intens, med nuancer af brød og vaniljetoast. Den har en lang afslutning med en bemærkelsesværdig balance mellem sødmen og dens syre. Opbevarings- og serverråd: Vinen skal opbevares køligt. Serveres ved en temperatur mellem 12 og 14ºC.

Kopke Colheita 1980

BESKRIVELSE Kopke Colheita 1980 Den perfekte gave til fødselaren eller jubilaren. Efter utrolige 40 års oxidativ lagring på store træfade hos tawny-specialisten Kopke fremstår denne helt frisktappede colheita 1980 i drikkemoden topform med ophøjet elegance. Tiden har bortslebet alle spor af primær frugt og garversyrer - tilbage er nu selve resultatet af lagringen med restsødmen som eneste oprindelige ingrediens. Nyd den klassiske Kopke-stil med æteriske aromaer af rosin, nødder, moscovado-sukker med syltet appelsinskal og den spændstige syrefriskhed, hvor vinen fornemmes ’vægtløs’ og koncentreret på én og samme tid. Sødmen balanceres på fornem vis af syren, og eftersmagen har den exceptionelle længde, der altid overrasker nybegyndere i denne portvinskategori. 1980 vurderes af Kopke som et af de helt store år med karakteren 6 ud af 7. KOPKE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD