Kopke Colheita 1965
Kopke er kendt for deres fremragende tawny-typer, og deres Colheita-vine er ingen undtagelse. Disse vine udviser en perfekt balance med kompleks syre uden påtrængende sødme. For 50 år siden blev denne vin trådt i granit-lagares i Douro-dalen og transporteret til Vila Nova de Gaia, hvor den har lagret på store, gamle egefade i et halvt århundrede, før den blev tappet og frigivet til salg. Tiden på fad har forvandlet en mørk, ungdommelig portvin til en fintslebet kunst med en kaleidoskop af tørret frugt, oxidative og fadafledte aromaer samt en lang eftersmag. En sådan vin er en værdifuld investering. Duften er intens med noter af rosin, røg, nødder, citronskal, pomerans og puddersukker, holdt sammen af alkohol og flygtig syre. Smagen er ligeledes intens med en lang eftersmag, der kan nydes i flere minutter. Denne vin fungerer som både dessert og digestive og bør serveres i et godt hvidvinsglas ved en temperatur på 12-14 grader.