Quinta Santa Eufemia, 20 Years Old White Port 50 cl.

BESKRIVELSE Quinta Santa Eufemia, 20 Years Old White Port Quinta Santa Eufemia er en unik vingård beliggende i verdens ældste certificerede vinregion Douro, nærmere bestemt byen Parado do Bispo hvor man gennem generationer har specialiseret sig i klassiske portvine samt egnstypiske vine. Hvid Portvin fremstillet på de bedste druer, som høstes i det mellemste Douro på Eufemias egne marker. Yderst kompleks duft hvor ristede mandler, kandiseret citronskal og moden frugt følges ad. En yderst balanceret smag hvor de 20 år på fad giver styrken. Smagsnoter hvor tørret frugt og ristede nødder dominerer. Denne er fremstillet af lokale druer der høstes i hånden fra gamle vinmarker. Druerne gæres i granitkar og mosten tilsættes druespiritus, derved beholdes druesødmen og alkoholen kommer op på lige under 20%. Druerne står blandet i markerne, men er hovedsageligt Malvasia fina,Moscatel Galego og Rabigato. Vinen lagres efterfølgende i 20 år på 550 liters portvinsfade, inden aftapning.

289 kr

Andre kiggede også på

Kopke 20 years old Tawny White

BESKRIVELSE Kopke 20 years old Tawny White En ægte raritet fra Kopke, specialisten i de fadlagrede portvine. Gamle fade med hvid portvin af varierende alder er sammenstukket til denne perle med en aromatisk profil som en 20 årig hvid portvin. Idet portvinen alene er lavet på grønne druer fornemmes lagringen i særlig grad, da druernes aftryk er mindre synlige i aromabilledet end en tilsvarende tawny. Duft og smag er en eksplosion af korender, syltet citrusskal, tørret abrikos, nødder, lys sirup og Crème Brûlée. En fremragende syre holder sødmen i skak og giver en harmonisk helhed. Nydes ved ca. 12-16°, altså en anelse køligere end de øvrige fadlagrede portvine. KOPKE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Kopke 30 years old Tawny White

BESKRIVELSE Kopke 30 years old Tawny White GULD Decanter World Wine Awards 94/100 point Wine Advocate 92/100 point Wine Spectator 94/100 point Wine Enthusiast En ægte raritet fra Kopke, specialisten i de fadlagrede portvine. Gamle fade med hvid portvin af varierende alder er sammenstukket til denne perle med en aromatisk profil som en 30 årig hvid portvin. Idet portvinen alene er lavet på grønne druer fornemmes lagringen i særlig grad, da druernes aftryk er mindre synlige i aromabilledet end en tilsvarende tawny. 30 års hvid portvin er en ufatteligt sjælden størrelse. Selv om efterspørgslen efter hvid, lagret kvalitetsportvin er eksploderet de senere år, så var denne efterspørgsel jo mange årtier væk, da grundvinene til denne portvin blev skabt. Duft og smag er en intens eksplosion af korender, syltet citrusskal, tørret abrikos, nødder og tørrede figner. En fremragende syre holder sødmen i skak og giver en harmonisk helhed. Nydes bedst uden mad til, men drikkes også fint til en vellavet æblestrudel, crème caramel eller foie gras terrine. Men er der en god blåskimmel ost i køleskabet, så vil det også være et godt valg. KOPKE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Kopke 50 years old Tawny White

BESKRIVELSE Kopke 50 years old Tawny White 50 Years Old White Port blev godkendt som ny kategori i 2022. Kopke er en bærende kraft inden for de fadlagrede portvine, og de har lavet et vinmonument i første forsøg. Kopke har blendet ældgamle hvide portvine fra deres lagre i Vila Nova de Gaia til at skabe denne unikke portvin, der heldigvis ikke kun er unik; den smager og ikke mindst dufter overjordisk godt; meditationsvin fra aller-øverste hylde. God, hvid portvin er først kommet på mode for 10-15 år siden, så lagerbeholdningerne af hvid, oxidativt lagret portvin er blot en brøkdel af tawnyerne. Dette begrænsede udbud betyder en højere pris end for tawny med tilsvarende alder. I en vin som denne er velbevarede vine af en passende alder og en erfaren kældermester altafgørende for resultatet. Alder er i sig selv ingen garant for god portvin: det kræver en vin, hvor forstandig lagring giver vinene den rette balance mellem elementerne, og hvor en erfaren ’master blender’ får skabt en enhed ud fra et vinøst kludetæppe af fade og årgange. Dette er til fulde opnået med denne referencevin, der sætter kvalitetsbarren helt i top. Dette er hvid portvin med kæmpe intensitet, hvor årtiers fordampning har koncentreret vinen og givet den dens fremragende kompleksitet. Sultana-rosiner, sukkersyltede svesker, citrusskal, kanel, fadafledte, ’ristede’ træaromaer, moscovadosukker og rancio- og oxidations-aromaer. Alt holdes i skak af en genial syrefriskhed, der skygger for et betragteligt indhold af restsukker. Eftersmagen tælles i minutter snarere end sekunder. Nydes i andægtighed, bedst uden mad til, men gerne i godt selskab. Vi anbefaler en serveringstemperatur på 11-15° og brug gerne et rummeligt hvidvinsglas, hvor aromaerne får lov at folde sig ud. Vinen holder sig frisk nogle uger efter åbning: længst ved opbevaring i køleskab. KOPKE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Kopke 40 years old Tawny White

BESKRIVELSE Kopke 40 years old Tawny White 94/100 point Wine Advocate94/100 point Wine Spectator 40 års hvid portvin er en uhyre sjælden størrelse. Selv om efterspørgslen efter hvid, lagret kvalitetsportvin er eksploderet de senere år, så var denne efterspørgsel jo mange årtier væk, da grundvinene til denne portvin blev skabt. Ofte indgik de grønne druerne sammen med de blå til produktionen af ruby eller tawny-typer.Gennemsnitsalderen i denne vin kan man kun gisne om. Kopke har brugt de ældste tilgængelige fade i deres lagre i Vila Nova de Gaia til at skabe denne unikke portvin, der heldigvis ikke kun er unik; den smager og ikke mindst dufter overjordisk godt.Et sanseinferno af sukker-vaniljesyltede abrikoser, lys moscovado, ristet træ, korender, citron- og appelsinskal samt lidt stjernanis er del-elementer i en ophøjet enhed. Sødme og koncentration opvejes af syre, så det stadig er en fornøjelse at nyde vinen. Eftersmagen er næsten uendelig.At så tæt og koncentreret vin kan have så god balance og friskhed har ikke alene med et godt druemateriale at gøre; kældermesteren og ønologen/blenderen har præsteret på højeste plan for at ramme de rigtige lagringsbetingelser og blandinger.Nydes ideelt uden mad til, men insisterer man, så prøv med en vellavet æblestrudel, crème caramel eller foie gras terrine.Prøv med en serveringstemperatur på ca. 11-14°.Efter åbning holder vinen sig et par måneder, længst på køl. KOPKE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD