Angelo GAJA Brunello di Montalcino 2019 “Pieve Santa Restituta”

Angelo GAJA Brunello di Montalcino 2019, Piemonte Italien Pieve di Santa Restituta har en rig historie, der går tilbage til 1132. Ejendommen, opkaldt efter den lokale kirke, blev købt af Roberto Bellini i 1972 og senere overtaget af Angelo Gaja i 1994. Gaja har udvidet vinmarkerne til 25 ha med Sangiovese-druer, der bruges til at producere Brunello-vinene Sugarille, Rennina og Brunello di Montalcino. Brunello di Montalcino fra Pieve Santa Restituta er kendt for sin fremragende kvalitet. Vinen har en klassisk duft med noter af modne kirsebær, eksotiske krydderier og honningkage. Smagen er tør med god tannin og udvikler sødmefulde frugtnuancer af kirsebær og brombær ved iltning. Eftersmagen er lang og harmonisk med godt gemmepotentiale.

899 kr

Andre kiggede også på

Caparzo 2016, LA CASA Brunello di Montalcino

Brunello "La Casa" fra Caparzo kommer fra en 2 ha. sydøstvendt parcel i Montosoli-området, kendt for sin sandstens-, skifer- og fossilholdige jordbund. Vinen gennemgår klassisk gæring og 10-15 dages skindmaceration, efterfulgt af spontan malolaktisk gæring. Den modnes i mindst to år på franske tonneaux og fade, og flaskelagres i mindst 4 måneder. Farven er dyb rød, der bliver brunlig med alderen. Duften og smagen er intens med nuancer af røde frugter, krydderier, vanilje og lakrids. Vinen har tannin og struktur til mange års modning og bør iltes 1-2 timer før servering. Perfekt til vildt, okse, lam eller kraftige oste. Anmeldelser: - Decanter: 92 - Vinum Wine Magazine: 18 - WinesCritic-Raffaele Vecchione: 94 - James Suckling: 96 - Wine Spectator: 95 - Falstaff Magazin: 94 - Wine Enthusiast: 94 - Vinous: 94

Caparzo 2013, LA CASA Brunello di Montalcino

Enkeltmarksdrømmevin fra Toscana Caparzo, beliggende nordøst for Montalcino, blev revitaliseret i 1970 og ejes nu af Elisabetta Gnudi Angelini. Ejendommen omfatter 90 ha vinmarker fordelt på 5 vingårde. Brunello "La Casa" kommer fra en 2 ha sydøstvendt parcel. Vinen har en intens og delikat smag, påvirket af en unik jordbund. Den modnes 12 måneder på franske barriques og 24 måneder på større fade, efterfulgt af mindst 15 måneders flaskelagring. Vinen har en dyb, mørk rød farve og en kompleks duft og smag med nuancer af røde frugter, krydderier, vanille og lakrids. Holdbarhed: 20-30 år afhængig af årgang. Vinen bør åbnes og evt. iltes 1-2 timer inden servering.

Caparzo Brunello Di Montalcino Docg 2016

2016 Brunello anses som en af de bedste årgange nogensinde, og 2016 Caparzo Brunello lever op til hypen. Denne Sangiovese-vin har en intens granatrød farve med et strejf af orange. Duften er kompleks med noter af solmodne bær, vilde frugter og et hint af bitter chokolade. Smagen er dyb, koncentreret og kraftfuld med bløde tanniner. Vinen har et stort lagringspotentiale på 15-20 år og bør iltes 1-2 timer før servering. Perfekt til okse, lam, vildt og kraftige oste. Druetype: Sangiovese Alkohol: 13,5%

Giodo Brunello di montalcino 2013

Carlo Ferrini, en legendarisk vinmager, har flere 100-points vine end nogen anden italiensk vinmager. Han skabte mange af disse topvine for andre vinhuse, indtil han købte sit eget exceptionelle terroir, GIODO, opkaldt efter hans forældre, Giovanna og Donatello. GIODO har en forførende næse med røde bær som hindbær og ribs samt florale hints af hibiscus og hyldeblomst. Efter lidt tid i glasset åbner vinen op for komplekse noter af skovbund, skovbær og friske urter. I munden er den frugtfyldig med noter af mandler og ceder fra fadet. Den lange finish bæres af silkebløde tanniner, der fuldender en uforglemmelig vinoplevelse. Drik nu, eller gem i over 20 år fra høståret.