Barolo 2019

Rivettis Barolo er her i den fantastiske årgang 2019 en smuk og elegant Barolo, hvor finesse og struktur balancerer med ynde.

319,-285 kr

Andre kiggede også på

Barolo, Gavarini Vigna Chiniera, magnum 2019

110 POINT - CUM LAUDE | Luca Gardini: Monforte d'Alba, medium calcareous soil tending to sandy. A historic winery, which has marked, in the last 10 years, a dizzying growth in terms of quality, demonstrated by this pearl. The aroma has freshness, melon t

Barolo, Gavarini Vigna Chiniera 2019

110 POINT - CUM LAUDE | Luca Gardini: Monforte d'Alba, medium calcareous soil tending to sandy. A historic winery, which has marked, in the last 10 years, a dizzying growth in terms of quality, demonstrated by this pearl. The aroma has freshness, melon t

Cordero di Montezemolo Barolo Monfalletto DOCG 2016

BESKRIVELSE Denne vin er fra en monumental årgang -nok den bedste siden 2000 og 2001- et investeringsobjekt – men kan med stor glæde nydes allerede nu – men vil vinde utroligt ved at gemmes 4 – 5 år. Slottets sagnomspundne vine, er fremstillet af en omhyggelig udvælgelse af det bedste fra Monfalletto´s vinmarker. Vinplanterne, der er 20 til 40 år gamle, vokser på skråninger mod sydøst og sydvest, hvilket giver vinen ekstraordinær kvalitet og harmonisk modning. Lerholdig og kalkholdig jord giver elegance og kompleksitet. Magnesium og mangan oxider i jorden betyder, at vinen får de blødeste tanniner. Vinen vokser i højder mellem 250 og 300 meter over havet. Dyb granat farve, med perfekt blandet blomster og krydrede kvaliteter i næsen. Noter af lakrids, kirsebær i likør, kakao og friske hindbær, kraftfuld, fyldig og elegant på ganen uden at virke tung. Gemmevin, der modner langsomt og konstant i flasken.   En aristokratisk vin, der finder sin ideelle match i samspillet, hare, braiseret oksekød, vildsvin, vildt, og duer. Superb med retter garneret med hvide trøfler fra Alba, og f.eks. kraftige pastaretter og ravioli.

Giacomo Conterno, Barolo Riserva 2006 Monfortino

BESKRIVELSE Hos Conterno er druer fra MGA Francia første gang anvendt til fremstilling af en Barolo Monfortino Riser- va Speciale i 1978. Planterne var da 4 år gamle og den- ne forunderlige og fuldkomne vin viste, at familien også kunne finde ud af at dyrke druer. Frit svingende gæringstemperatur og den lange fadlagring er blandt vinens mange særkendetegn: 1974 versionen blev lag- ret 10 år på botti og Sheldon Wasserman beretter, at han i november 1984 smagte Monfortino 1970 fra fad. Ellers har 8 år og senere 7 år været den typiske lag- ringsperiode. Roberto har også arbejdet med at gøre vinen tidligere tilgængelig, samtidig med at væsens- karakteren bevares og det er som om der er tilføjet en ekstra snert af elegance, der kompletterer den monu- mentale kraftfuldhed og helt unikke sammensætning af duft- og smagsproducerende stoffer. Monfortino er med sikker hånd bragt ind i det 21. århundrede.                           Familien Conterno har ifølge historiske dokumenter fremstillet vin siden 1770, men de nøjere omstændig- heder fortaber sig i det uvisse. Giacomo Conterno, som har lagt navn til vineriet, blev født i 1895 og døde i 1971. Sammen med sin far Giovanni lavede han, må- ske før Første Verdenskrig - og 1912 har været nævnt - eller i 1920, den første Barolo Monfortino, der siden er blevet områdets mest legendariske og feterede tradi- tionelle Barolo. 1920’eren er fremstillet med druer fra Le Coste di Monforte d’Alba og oprindelig var Mon- forte den foretrukne kommune, hvilket gav anledning til navnet Monfortino. I årtier blev Baroli herfra pro- duceret med indkøbte druer fra topmarker i Monforte eller Serralunga d’Alba, men i 1974 købte Giacomos ældste søn Giovanni og dennes søn Roberto en 15,8 ha stor hvedemark med en ejendom kaldet Cascina Fran- cia i det sydlige Serralunga. Giovanni mente, at der engang havde stået Nebbiolo her og det kom der til igen. Fra 8,78 ha fremstilles nu herfra i udvalgte år Ba- rolo Francia og Barolo Monfortino, mens de resteren- de beplantede 4,33 ha er dediceret til Barbera d’Alba Vigna Francia. I 2008 købte Roberto Conterno 3 ha på Cerretta i Serralunga, og herfra fremstilles nu en Baro- lo Cerretta (fra 2 ha) og en Barbera d’Alba Vigna Cer- retta. I 2015 købte Roberto næsten hele MGA Arione, også i Serralunga, og fra de ca. 3 beplantede indkøbte hektar forventes der at komme en Barolo Arione.