Caparzo 2013, LA CASA Brunello di Montalcino

BESKRIVELSE ENKELT-MARKS-DRØMME-VIN FRA TOSCANA Producenten Caparzo ligger 4-5 km. nordøst for den meget smukke by Montalcino på et sted, der oprindeligt hed Ca’ Pazzo (”den skøres hus”). Produktionspotentialet var enormt på denne ejendom, som havde fremstillet vin igennem århundreder, men som i løbet af 50'erne og 60'erne var blevet mere end forsømt. Tingene ændrede sig fra 1970, hvor et dynamisk team lod ejendommen gennemgå en total istandsættelse, og hvor de omkringliggende jorder blev nybeplantet med især Sangiovese Grosso men også Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Sauvignon og en smule Traminer. I slutningen af 1990’erne blev ejendommen købt af Elisabetta Gnudi Angelini, som både investerede en del af sin formue og helt klart også sin sjæl i Caparzo. I dag udgør vinmarkerne på Caparzo i Montalcino i alt 90 ha. , fordelt på 5 vingårde. Selve huset Caparzo med vinificeringskældre, receptions- og udsalgslokaler samt beboelse, ligger midt i 9 ha. Brunello, 2,5 ha. Cabernet Sauvignon, 3 ha. Chardonnay, Sauvignon og Traminer, 3 ha. Rosso di Montalcino, 1 ha. Sangiovese Sant´Antimo og 1,5 ha. Moscadello. Jorden her er mest sand- og lerholdig. Mere end 40 års vindyrkning på ejendommen har givet teamet bag Caparzo stor erfaring med, hvilke kloner, druesorter og teknikker, der er de bedst for stedet, og i øvrigt på de to andre vingårde Elisabetta Gnudi Angelini har købt efterfølgende: Borgo Scopeto (70 ha. ) i Castelnuovo Berardenga, øst for Siena (Chianti Classico) og Doga delle Clavule (60 ha. ) i Magliano, nær Grosseto (Maremma). Vinen Brunello "La Casa" kommer fra en sydøstlig vendt parcel på 2 ha. fra en mark på i alt 6 ha. , som ligger i en højde af 275 meter. La Casa er kendt for at producere utroligt intense og samtidigt delikate vine pga. en meget særpræget jordbund af sandsten, skifer og havfossiler. Efter en klassisk gæring på tank og en malolaktisk gæring er vinen først modnet i 12 mdr. på franske barriques (225-300 l. ) af hvidt eg (durmast) og 24 mdr. på 20 hl. franske fade af samme træ. Vinen flaskelagres mindst 15 måneder inden afskibning. Farven er dyb, mørk og varm rød. Duft og smag er intens og meget kompleks med nuancer af røde, solmodne frugter, krydderier, vanille og engelsk lakrids. Generel holdbarhed: 20 – 30 år afhængig af årgang. Vinen bør åbnes og evt. iltes 1-2 timer inden servering.

899,-649 kr

Andre kiggede også på

Brunello di Montalcino, Poggiarelli 2017

I munden smyger den fyldige frugt sig med en silkeblød tekstur over tungen, mens den så klassiske Sangiovese-syre får mundvandet til at ruske. Dette mens de skarpt fokuserede tanniner står så fast, at den forekommer ekstremt helstøbt og særdeles afbalance

Il Poderuccio Brunello Di Montalcino 2013

Nu har du chancen for at smage en Brunello fra den mindste Brunello producent i hele Montalcino, med en samlet produktion på kun 2.000 flasker om året. Med Denne Brunello, er der lagt op til en smagsoplevelse af de helt store! En vin du kan nyde nu og 15

Brunello di Montalcino 2013

Il Grappolo Tenuta Il Grappolo har 25 hektar jord syd for Montalcino i området omkring Firenze, tæt på middelhavet. Her nyder vinen godt af det temperede klima fra Tyrrenerhavet og Val d'Orcia. Vinmarkerne er tilplantet med Sangiovese. Omkring 25 hekta

Brunello di Montalcino 2013

Il Grappolo Tenuta Il Grappolo er tilplantet med Sangiovese. Omkring 25 hektar vinstokke i ca. 300 meters højde på  sydvestlige skråninger. Vinmarkerne har optimal eksponering, et tempereret klima påvirket af det nærliggende hav, med varme, tørre somre