Caparzo 2016, LA CASA Brunello di Montalcino

Brunello "La Casa" fra Caparzo kommer fra en 2 ha. sydøstvendt parcel i Montosoli-området, kendt for sin sandstens-, skifer- og fossilholdige jordbund. Vinen gennemgår klassisk gæring og 10-15 dages skindmaceration, efterfulgt af spontan malolaktisk gæring. Den modnes i mindst to år på franske tonneaux og fade, og flaskelagres i mindst 4 måneder. Farven er dyb rød, der bliver brunlig med alderen. Duften og smagen er intens med nuancer af røde frugter, krydderier, vanilje og lakrids. Vinen har tannin og struktur til mange års modning og bør iltes 1-2 timer før servering. Perfekt til vildt, okse, lam eller kraftige oste.

899,-649 kr

Andre kiggede også på

GIODO Brunello di Montalcino 2017

GIODO Brunello di Montalcino 2017 Carlo Ferrini, en legendarisk vinmager med flere 100-points vine end nogen anden i Italien, skabte GIODO på et exceptionelt terroir. Navnet er en hyldest til hans forældre, Giovanna og Donatello. GIODO Brunello di Montalcino 2017 byder på en forførende næse med røde bær som hindbær og ribs samt florale hints af hibiscus og hyldeblomst. Efter lidt tid i glasset afsløres komplekse noter af skovbund, skovbær og friske urter. Smagen er frugtfyldig med mandler og ceder fra fadet. Den lange finish med silkebløde tanniner fuldender vinoplevelsen. Drik nu eller gem i over 20 år.

Brunello di Montalcino, Poggiarelli 2017

I munden smyger den fyldige frugt sig med en silkeblød tekstur over tungen, mens den så klassiske Sangiovese-syre får mundvandet til at ruske. Dette mens de skarpt fokuserede tanniner står så fast, at den forekommer ekstremt helstøbt og særdeles afbalance

Giodo Brunello di montalcino 2014

Carlo Ferrini, en legendarisk vinmager, har flere 100-points vine end nogen anden italiensk vinmager. Han skabte mange af disse vine for andre vinhuse, indtil han købte et lille, exceptionelt terroir og navngav det GIODO, som en hyldest til sine forældre, Giovanna og Donatello. GIODO har en forførende næse med røde bær som hindbær og ribs samt florale hints af hibiscus og hyldeblomst. Efter lidt tid i glasset åbner den op for komplekse noter af skovbund, skovbær og friske urter. Smagen er frugtfyldt med noter af mandler og ceder fra fadet. Den lange finish bæres af silkebløde tanniner, der fuldender vinoplevelsen. Drik nu, eller gem i over 20 år fra høståret.

Caparzo Brunello Di Montalcino Docg 2017

Brunello di Montalcino DOCG 2017 fra Caparzo er fremstillet af Brunello-druer fra ejendommens forskellige vingårde: Caparzo, La Caduta, Il Cassero og San Piero-Caselle. Vinen gæres traditionelt og modnes i 3 år på slavonske og franske egetræsfade, efterfulgt af 4 måneders flaskelagring. Vinen har en granatrød farve med et strejf af orange. Duften er intens med noter af solmodne bær, vilde frugter og bitter chokolade. Smagen er kraftfuld, tør og har bløde tanniner. Brunello di Montalcino fra Caparzo passer godt til oksekød, lam, vildt og kraftige oste.