Château Lascombes, Margaux 2020

95-96 point | James Suckling: Blackberries and spices, such as cloves and nutmeg, as well as licorice and hints of graphite. Its full-bodied with firm, chewy tannins, yet they are polished and beautiful. Structured. Solid.

940 kr

Andre kiggede også på

Château Rauzan-Ségla, 2. Cru Margaux 2019

97 point: Jeb Dunnuck: The Grand Vin 2019 Château Rauzan-Ségla is beautiful, and it seems this estate can do no wrong since 2015. A more elegant, ethereal, complex Margaux, it has a perfumed and complex style in its red, blue, and black fruits as well as

Château Palmer, Margaux, 3.Cru Classé 2018

BESKRIVELSE Robert Parker This has turned out to be a prodigious Palmer. The saturated purple color offers up sexy, full-bodied, almost masculine notes of roasted meats, blackberries, and creme de cassis intermixed with notions of toast, smoke, and camphor. Only 50% of the production made it into the 2000, a blend of 53% Cabernet Sauvignon and 47% Merlot. The wine is opulent, rich, and full-bodied, with tannin that has become sweeter with age. Its best showing yet, most importantly, has been from bottle. This is a great Palmer that should rival the best of recent vintages, which have all been stunning, as this estate continues to go from strength to strength. Anticipated maturity: 2008-2030. Der hersker bred enighed om, at Château Palmer er det eneste slot i kommunen Margaux, som reelt kan konkurrere kvalitetsmæssigt med Château Margaux. Château Palmers historie går tilbage til 1814, hvor en engelsk general ved navn Charles Palmer steg på diligencen fra Paris til Bordeaux. Overfor ham sad en efter sigende smuk, men ulykkelig enke, som havde været i hovedstaden for at afhænde sit vinslot. Det var ikke lykkedes hende at finde en køber, hvilket hun beklagede sig over til den britiske gentleman. Hvorvidt det skyldtes enkens udseende, hendes talegaver eller generalens ædelmodighed vides ikke, men da de to steg af diligencen i Bordeaux, var Mr. Palmer blevet ejer af et vinslot og enkens likvide situation var forbedret i allerhøjeste grad. Château Palmer fremstår i dag som et af de mest perfektionistiske vinslotte i hele Bordeaux. Især siden 1960’erne har man fremstillet vine af ekstremt høj og stabil kvalitet, som i flere årgange har fået selv vine fra 1. Cru-slotte til at blegne. I 2006 blev Thomas Duroux hyret ind som manager og vinmager, og det har givet det i forvejen beundringsværdige vinslot, et ekstra gear. Thomas Duroux og hans team begyndte i 2008 at eksperimentere med økologi, og nu har de gennemført en fuldstændig omlægning til biodynamisk produktion. I 2011 besluttede man at målet var biodynamisk produktion og siden 2014 er alle vinstokke blevet kultiveret efter biodynamiske principper, hvilket har ført til en formel certificering i 2017. Det der foregår, er intet mindre end mesterligt, og siden 2009-årgangen er rapporterne om, at Château Palmer har revet tæppet væk under Château Rauzan-Ségla, Château Durfort-Vivens, Château Brane-Cantenac og selveste Château Margaux begyndt at hobe sig op. Thomas Duroux har med større og større begejstring og overbevisning berettet, at Château Palmer ikke havde kunne præstere på samme niveau, hvis man konservativt havde fastholdt de konventionelle metoder. Samtidig er flere ha. blevet inddraget for at skabe det Thomas Duroux kalder ”ægte biodiversitet”. Således har Château Palmer nu sit eget husdyrhold og producerer selv den nødvenlige gødning. Seneste tiltag er, at der plantes ferskentræer ude blandt vinstokkene for også at tilgodese fuglene. På vingården, eksperimenteres der også med lydbølgemaskiner der udsender lyde og vibrationer, som angiveligt skulle hjælpe til med en positiv udvikling af proteiner i vinstokkene, og forstøvning med naturlige gærceller frem for tilsætning af svovl. Château Palmer er med god grund blevet verdensberømt for sine usædvanligt maskuline og exceptionelt lagringsværdige vine. Chateau Palmer   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle de gode tilbud før alle andre.

Château Margaux, 1. Cru Classé 2008

BESKRIVELSE Det meget smukke Château Margaux har altid været Bordeauxs stolthed og er derfor ofte blevet brugt til officielle middage for prominente personer. Og vinen herfra er da også en af verdens bedste og helt sikkert sin 1. Cru klassifikation værdig. Da den vinkyndige Thomas Jefferson i 1787 besøgte Bordeaux og smagte Château Margaux, beskrev han den som en af de bedste vine, han nogensinde havde smagt. Den ultrahøje kvalitet har dog ikke altid eksisteret. Under revolutionen blev ejeren henrettet, og slottet skiftede siden ejer mange gange. Krisen i 1970'erne ramte slottet meget hårdt, og man gik næsten bankerot. Vinens kvalitet led naturligvis under dette, og det var da også kun årgang 1975, der gav et rimeligt resultat. På grund af den temmeligt anstrengte økonomi blev slottet i 1977 solgt til grækeren André Mentzelopoulos, som postede enorme summer i slottet for at rejse det til storhed igen. Man behøvede kun at vente én årgang - 1978 blev en utrolig flot årgang, og siden har man lavet vine, der hører til i den absolutte top af vinverdenen. Desværre døde André Mentzelopoulos kort efter overtagelsen og nåede derfor aldrig helt at se frugten af sit arbejde. I dag er det enken, Corinne Mentzelopoulos, der er ved roret, med kyndig hjælp fra den kendte italienske Agnelli-familie. Markerne, der er beplantet med 75% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot og 5% fordelt på Petit Verdot og Cabernet Franc, har en gennemsnitsalder på vinstokkene på 35 år. Man har i øvrigt tilladelse til at benytte 100 ha til vin, men benytter kun de 90 ha. Resultatet er en vin med overvældende mange dimensioner. Château Margaux er meget hård som ung, men udvikler en ekstrem intens smag af letkrydret solbær med undertoner af vanille og violer. Vinen er meget kraftig, koncentreret og fed, men besidder samtidig en utrolig elegance. I de bedste årgange kan den virke lukket de første 7-8 år, men til gengæld kan den ligge i mindst 30 år. Virkelig en lækkerbisken, der bør opleves!

Château Brane-Cantenac, 2. Cru Margaux 2010

95+ POINT | Robert Parker WA "With a gorgeously evolved, extremely complex bouquet of forest floor, spring flowers, lead pencil shavings and red and black currants, this full-bodied, dense, ruby/plum/purple-colored wine hits the palate with an opulent, f