Château Margaux, 1. Cru Classé 2008

Château Margaux er en af Bordeauxs mest prestigefyldte vine, kendt for sin høje kvalitet og 1. Cru klassifikation. Thomas Jefferson beskrev den i 1787 som en af de bedste vine, han nogensinde havde smagt. Efter en turbulent historie blev slottet i 1977 købt af André Mentzelopoulos, som genoprettede vinens kvalitet. Markerne er beplantet med 75% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot og 5% Petit Verdot og Cabernet Franc, med vinstokke på gennemsnitligt 35 år. Vinen har en kompleks smag af letkrydret solbær, vanille og violer, og kan lagres i mindst 30 år i de bedste årgange.

4995 kr

Andre kiggede også på

Château Desmirail 3. Cru Margaux 2015

Château Desmirail er et anerkendt 3. Cru Classé-slot med rødder tilbage til 1700-tallet. Efter økonomiske vanskeligheder under 2. Verdenskrig blev vinproduktionen stoppet fra 1940 til 1981. Lucien Lurton-familien genopkøbte markerne og slottet, og efter omfattende renovering og modernisering i 90'erne, steg kvaliteten markant. Slottet er nu kendt for sin høje kvalitet og internationale ratings. Ønologen Boissenot har rådgivet slottet i mange år og skabt en vin med stor elegance og kompleksitet. Besøg: www.desmirail.com

Château Cos d'Estournel, 2. Cru Saint-Estèphe 2021

96 point, Decanter:  "This stands out for its structure, subtle power, balance and finesse. Perfumed and softly sweet on the nose, ripe and concentrated, glorious and inviting. Creamy and chalky at the same time, lovely texture and density with

Château Coutet Sauternes 1er Cru Classé Bordeaux 1997

Druerne høstes manuelt i flere omgange, når de er angrebet af botrytis. Vinifikation og lagring sker i egefade, hvoraf ca. 80% er nye, i 18 måneder. Denne dessertvin er lys, elegant og balanceret med livlig syre, flot mineralitet og sødmefulde noter af lynghonning, hvid fersken, ananas og orangemarmelade. Næsen byder på eksotiske noter af mango, honning, ananas, abrikos, orangeskal, lemoncurd, ingefær, safran og vanilje. I munden er vinen rig, sød og tykflydende med en kraftfuld balance af mineralsk syre. Château Coutet i Barsac producerer knivskarpe, kraftfulde, sprøde og livlige vine. Med 1. cru-status ejer de 38 ha vinmarker med gamle stokke, der har rødder i kalksten og ler, og et mikroklima ideelt for botrytis. Ejendommen, der stammer fra 1200-tallet, begyndte vinproduktion i 1643 og var engang ejet af Lur-Saluces-familien fra Château d’Yquem. Vinmarkerne er beplantet med 75% semillon, 23% sauvignon blanc og resten muscadelle. Vinstokkene er i gennemsnit 40 år gamle.

Château Rauzan Gassies, 2. Cru Margaux 2018

93-95 point: The Wine Advocate (Lisa Perotti-Brown): "Medium to deep garnet-purple colored, the 2018 Rauzan-Gassies rocks up with flamboyant notions of kirsch, blackberry preserves, warm cassis and Chinese five spice with touches of black tea, red ro