Domaine Méo-Camuzet Vosne Romanée 1 Cru 2020

BESKRIVELSE Domaine Méo-Camuzet er en af de mest berømte producenter i Bourgogne - og har været det længe. Det blev grundlagt i begyndelsen af 1900-tallet af Etienne Camuzet - vinbonde i Vosne-Romanée og repræsentant for Côte-d’Or i det franske deputeretkammer fra 1902 til 1932. Han samlede de fleste af de berømte parceller, som ejendommen den dag i dag stadig består af, foruden ved at være den sidste ejer af slottet Clos de Vougeot, inden han solgte det til vinbroderskabet Confrérie du Tastevin. Parcellerne (i alt 2,9 ha. ) på Clos de Vougeot, som Domaine Méo-Camuzet råder over, er blandt de absolut bedste på denne kendte Grand Cru-mark. Datteren til Etienne Camuzet, Maria Noirot, arvede vinmarkerne efter sin far, men da hun var barnløs ved sin død i 1959, testamenterede hun ejendommen til sit nærmeste familiemedlem, Jean Méo, som dengang var medlem af præsident de Gaulles stab. Maria Noirots ønske var, at alt skulle fortsætte som før på ejendommen, og Jean Méo fastholdt derfor ansættelsen af de såkaldte ”métayers”, markarbejdere og vinbønder, til at bestyre domainet. Som løn for deres indsats fik de halvdelen af høsten, ganske som det ofte har været skik i Bourgogne. En af disse ”métayers” var i øvrigt den legendariske vinmager, Henri Jayer, som var personen bag det ambitiøse mål: Vinene fra Méo-Camuzet skulle samle struktur, finesse, koncentration og charme. Midlerne var først og fremmest at reducere udbyttet til højest 25 hl. /ha. eller endnu mindre i visse årgange, 100% afstilkning, 3-5 dages kold-macerering på tank inden den temperaturregulerede alkoholiske gæring, aftapning uden brug af pumper, filtrering og (allerhelst uden) klaring. På denne måde bevarer vinene bedst deres typicitet i respekt for, at vin er en levende substans, som kræver omhu og omtanke for at opnå det bedste resultat. Jean Méo tog sig selv, af vinsalget til lokale ”négocianter”, mens han stadig passede sit arbejde i Paris. I 1985 begyndte man at sælge vinene fra Domaine Méo-Camuzet direkte fra ejendommen, og fra 1988 overtog Jean Méo også ansvaret for markerne, efterhånden som nogle af disse ”métayers” gik på pension. I dag er 2,5 ha. på ejendommen dog stadig dyrket af ”métayers”. Siden 1989 har ledelsen af domainet været i hænderne på Jean Méos søn, Jean-Nicolas Méo, godt hjulpet af Christian Faurois, som selv har været ”métayer” på ejendommen. De har sammen fastholdt og udbygget de ambitiøse mål for Domaine Méo-Camuzet, således at dets vine stadig rangerer blandt de absolut bedste og mest respekterede i Bourgogne. Méo-Camuzets to parceller på 1. Cru marken ‘Les Chaumes’ udgør ikke mindre end 2 ha. , et sjældent privilegium for én producent! Begge ligger desuden ved foden af de berømte vinmarker La Tâche (Grand Cru) og Malconsorts (1. Cru), med en dybere og mere lerholdig jordbund end markerne omkring, og vender optimalt mod øst. Alt dette giver en tidlig modning. De fleste vinstokke er beplantet i 1950’erne og 1970’erne. De ældste vinstokke er sjovt nok dem, som producerer mest, men kvaliteten er fremragende og sukker/syre balancen er perfekt. De ‘yngste’ vinstokke producerer små druer, som giver blødere, delikate og knap så strukturerede vine. Vinene fra de to parceller giver en perfekt sammensætning!Vosne-Romanée ‘Les Chaumes’ har en naturlig finesse og blødhed, og man skal derfor arbejde lidt mere med vinen, for at få strukturen og kompleksiteten mere frem. Det betyder normalt en lidt længere og varmere gæring med flere omrøringer og en lidt længere modning på fad (15-16 måneder, ca. 30-40% nye fade). I årgange med lavere udbytte, klarer naturen det hele selv, og vinen får en naturlig balance. Det er en vin, som allerede i sin ungdom viser masser af finesse, frugt og harmoni, og den falder hurtigt på plads med modningen. Den har dog struktur og kompleksitet nok til mange års lagring. Den er meget klassisk Vosne-Romanée, med finesse og elegance. Måske en smule blødere og knap så kantet og struktureret som f. eks vine fra markerne les Brulées og Cros Parantoux, men med betydelig mere charme og harmoni. Forførende!Perfekt til retter med and, kalv, fuglevildt eller okse.

2995 kr

Andre kiggede også på

Domaine Méo-Camuzet Clos De Vougeot Gr. Cru 2020

BESKRIVELSE Domaine Méo-Camuzet er en af de mest berømte producenter i Bourgogne - og har været det længe. Det blev grundlagt i begyndelsen af 1900-tallet af Etienne Camuzet - vinbonde i Vosne-Romanée og repræsentant for Côte-d’Or i det franske deputeretkammer fra 1902 til 1932. Han samlede de fleste af de berømte parceller, som ejendommen den dag i dag stadig består af, foruden ved at være den sidste ejer af slottet Clos de Vougeot, inden han solgte det til vinbroderskabet Confrérie du Tastevin. Parcellerne (i alt 2,9 ha.) på Clos de Vougeot, som Domaine Méo-Camuzet råder over, er blandt de absolut bedste på denne kendte Grand Cru-mark. Datteren til Etienne Camuzet, Maria Noirot, arvede vinmarkerne efter sin far, men da hun var barnløs ved sin død i 1959, testamenterede hun ejendommen til sit nærmeste familiemedlem, Jean Méo, som dengang var medlem af præsident de Gaulles stab. Maria Noirots ønske var, at alt skulle fortsætte som før på ejendommen, og Jean Méo fastholdt derfor ansættelsen af de såkaldte ”métayers”, markarbejdere og vinbønder, til at bestyre domainet. Som løn for deres indsats fik de halvdelen af høsten, ganske som det ofte har været skik i Bourgogne. En af disse ”métayers” var i øvrigt den legendariske vinmager, Henri Jayer, som var personen bag det ambitiøse mål: Vinene fra Méo-Camuzet skulle samle struktur, finesse, koncentration og charme. Midlerne var først og fremmest at reducere udbyttet til højest 25 hl./ha. eller endnu mindre i visse årgange, 100% afstilkning, 3-5 dages kold-macerering på tank inden den temperaturregulerede alkoholiske gæring, aftapning uden brug af pumper, filtrering og (allerhelst uden) klaring. På denne måde bevarer vinene bedst deres typicitet i respekt for, at vin er en levende substans, som kræver omhu og omtanke for at opnå det bedste resultat. Jean Méo tog sig selv, af vinsalget til lokale ”négocianter”, mens han stadig passede sit arbejde i Paris. I 1985 begyndte man at sælge vinene fra Domaine Méo-Camuzet direkte fra ejendommen, og fra 1988 overtog Jean Méo også ansvaret for markerne, efterhånden som nogle af disse ”métayers” gik på pension. I dag er 2,5 ha. på ejendommen dog stadig dyrket af ”métayers”. Siden 1989 har ledelsen af domainet været i hænderne på Jean Méos søn, Jean-Nicolas Méo, godt hjulpet af Christian Faurois, som selv har været ”métayer” på ejendommen. De har sammen fastholdt og udbygget de ambitiøse mål for Domaine Méo-Camuzet, således at dets vine stadig rangerer blandt de absolut bedste og mest respekterede i Bourgogne. Bourgogne når det er bedst! Fra dem berømte Clos de Vougeot Grand Cru mark i Cote de Nuits, laver Meo Camuzet guddommelig flot, velafbalanceret bourgogne, niveauet er tårnhøjt og man fornemmer hurtigt intensiteten og brugen af ny eg. En ganske enkelt vidunderlig flot Bourgogne! Clos Vougeot Grand Cru Med 80 ha. er Vougeot den mindste kommune i Côte d’Or, og vinmarkerne fylder godt i landskabet. Tager man de 50 ha. fra Clos de Vougeot og de ca. 17 ha. i Appellation Communale og 1. Cru fra, er der ikke ret meget tilbage til landsbyen, vejene mm. i området. Den imponerende bygning på Grand Cru-marken, Clos de Vougeot, er bygget i 1551, og det er her, Bourgogne-vinbroderskabet ”Chevaliers du Tastevin” holder sine møder og sine smagninger. Allerede under klostertiden blev vinen produceret på de 50 ha. fordelt på 3 cuvéer efter kvalitet. Den bedste var Cuvée des Papes (Paven), dernæst kom Cuvée des Rois (Kongen) og til sidst Cuvée des Moines (Munkene). I dag er der ca. 80 forskellige ejere af en større eller mindre parcel på Clos de Vougeot, og kvaliteten kan derfor variere enormt fra producent til producent. MEO CAMUZET   Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag vores gode tilbud FØR alle andre:

Domaine Méo-Camuzet Vosne Romanée 1 Cru 2020

BESKRIVELSE Domaine Méo-Camuzet er en af de mest berømte producenter i Bourgogne - og har været det længe. Det blev grundlagt i begyndelsen af 1900-tallet af Etienne Camuzet - vinbonde i Vosne-Romanée og repræsentant for Côte-d’Or i det franske deputeretkammer fra 1902 til 1932. Han samlede de fleste af de berømte parceller, som ejendommen den dag i dag stadig består af, foruden ved at være den sidste ejer af slottet Clos de Vougeot, inden han solgte det til vinbroderskabet Confrérie du Tastevin. Parcellerne (i alt 2,9 ha.) på Clos de Vougeot, som Domaine Méo-Camuzet råder over, er blandt de absolut bedste på denne kendte Grand Cru-mark. Datteren til Etienne Camuzet, Maria Noirot, arvede vinmarkerne efter sin far, men da hun var barnløs ved sin død i 1959, testamenterede hun ejendommen til sit nærmeste familiemedlem, Jean Méo, som dengang var medlem af præsident de Gaulles stab. Maria Noirots ønske var, at alt skulle fortsætte som før på ejendommen, og Jean Méo fastholdt derfor ansættelsen af de såkaldte ”métayers”, markarbejdere og vinbønder, til at bestyre domainet. Som løn for deres indsats fik de halvdelen af høsten, ganske som det ofte har været skik i Bourgogne. En af disse ”métayers” var i øvrigt den legendariske vinmager, Henri Jayer, som var personen bag det ambitiøse mål: Vinene fra Méo-Camuzet skulle samle struktur, finesse, koncentration og charme. Midlerne var først og fremmest at reducere udbyttet til højest 25 hl./ha. eller endnu mindre i visse årgange, 100% afstilkning, 3-5 dages kold-macerering på tank inden den temperaturregulerede alkoholiske gæring, aftapning uden brug af pumper, filtrering og (allerhelst uden) klaring. På denne måde bevarer vinene bedst deres typicitet i respekt for, at vin er en levende substans, som kræver omhu og omtanke for at opnå det bedste resultat. Jean Méo tog sig selv, af vinsalget til lokale ”négocianter”, mens han stadig passede sit arbejde i Paris. I 1985 begyndte man at sælge vinene fra Domaine Méo-Camuzet direkte fra ejendommen, og fra 1988 overtog Jean Méo også ansvaret for markerne, efterhånden som nogle af disse ”métayers” gik på pension. I dag er 2,5 ha. på ejendommen dog stadig dyrket af ”métayers”. Siden 1989 har ledelsen af domainet været i hænderne på Jean Méos søn, Jean-Nicolas Méo, godt hjulpet af Christian Faurois, som selv har været ”métayer” på ejendommen. De har sammen fastholdt og udbygget de ambitiøse mål for Domaine Méo-Camuzet, således at dets vine stadig rangerer blandt de absolut bedste og mest respekterede i Bourgogne. Méo-Camuzets to parceller på 1. Cru marken ‘Les Chaumes’ udgør ikke mindre end 2 ha., et sjældent privilegium for én producent! Begge ligger desuden ved foden af de berømte vinmarker La Tâche (Grand Cru) og Malconsorts (1. Cru), med en dybere og mere lerholdig jordbund end markerne omkring, og vender optimalt mod øst. Alt dette giver en tidlig modning. De fleste vinstokke er beplantet i 1950’erne og 1970’erne. De ældste vinstokke er sjovt nok dem, som producerer mest, men kvaliteten er fremragende og sukker/syre balancen er perfekt. De ‘yngste’ vinstokke producerer små druer, som giver blødere, delikate og knap så strukturerede vine. Vinene fra de to parceller giver en perfekt sammensætning!Vosne-Romanée ‘Les Chaumes’ har en naturlig finesse og blødhed, og man skal derfor arbejde lidt mere med vinen, for at få strukturen og kompleksiteten mere frem. Det betyder normalt en lidt længere og varmere gæring med flere omrøringer og en lidt længere modning på fad (15-16 måneder, ca. 30-40% nye fade). I årgange med lavere udbytte, klarer naturen det hele selv, og vinen får en naturlig balance.Det er en vin, som allerede i sin ungdom viser masser af finesse, frugt og harmoni, og den falder hurtigt på plads med modningen. Den har dog struktur og kompleksitet nok til mange års lagring. Den er meget klassisk Vosne-Romanée, med finesse og elegance. Måske en smule blødere og knap så kantet og struktureret som f. eks vine fra markerne les Brulées og Cros Parantoux, men med betydelig mere charme og harmoni. Forførende!Perfekt til retter med and, kalv, fuglevildt eller okse.   MEO CAMUZET   Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag vores gode tilbud FØR alle andre:

Domaine Morey-Coffinet - Chassagne Montrachet 1Cru "La Romanée" 2019

BESKRIVELSE Morey-Coffinet ejendom ligger i Chassagne-Montrachet. Dens vingård strækker sig over 9 hektar og er biodynamisk forvaltet af Thibault Morey. I alt vinificerer godset 15 hvidvine inklusive 2 grand crus og 8 rødvine inklusive 1 grand cru. Denne 1er cru åbner med en kompleks næse, der kombinerer aromaer af frugt (grønt æble, pære, hvid fersken, citrus og abrikos), egetræsblade og vilde blomster med krydrede noter (ingefær, vanilje). Samme kompleksitet findes på ganen med en stor aromatisk rigdom, en smuk struktur og en spænding i afslutningen som gør denne vin meget tilgængelig, selv ung. Efterhånden som den ældes, vil den vise sig at være mere lige på sekundære aromaer. Du kan derefter nyde den med karakterfulde retter som sauteret flæsk i cider eller braiseret fasan med kastanjepuré. INFORMATION OM DOMÆNE MOREY-COFFINET Domaine Morey-Coffinet ligger i Chassagne-Montrachet og er en 8,5 hektar stor vingård, der er et resultat af at slutte sig til Marc Morey og Fernand Coffinets godser. De fleste af vinmarkerne ligger i Chassagne-Montrachet, herunder den berømte premier crus la Romanée, Remilly og les Caillerets, men godset har også parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene er dyrket økologisk (under certificering) og lagringen sker på egetræsfade som kan være op til 60% nye afhængig af årgange og cuvéer

Fixin 1er Cru Clos Du Chapitre Domaine Méo-Camuzet 2021

BESKRIVELSE Fixin 1er Cru Clos Du Chapitre Domaine Méo-Camuzet 2021 Domaine Méo-Camuzet er en af de mest berømte producenter i Bourgogne - og har været det længe. Det blev grundlagt i begyndelsen af 1900-tallet af Etienne Camuzet - vinbonde i Vosne-Romanée og repræsentant for Côte-d’Or i det franske deputeretkammer fra 1902 til 1932. Han samlede de fleste af de berømte parceller, som ejendommen den dag i dag stadig består af, foruden ved at være den sidste ejer af slottet Clos de Vougeot, inden han solgte det til vinbroderskabet Confrérie du Tastevin. Parcellerne (i alt 2,9 ha.) på Clos de Vougeot, som Domaine Méo-Camuzet råder over, er blandt de absolut bedste på denne kendte Grand Cru-mark.   Datteren til Etienne Camuzet, Maria Noirot, arvede vinmarkerne efter sin far, men da hun var barnløs ved sin død i 1959, testamenterede hun ejendommen til sit nærmeste familiemedlem, Jean Méo, som dengang var medlem af præsident de Gaulles stab. Maria Noirots ønske var, at alt skulle fortsætte som før på ejendommen, og Jean Méo fastholdt derfor ansættelsen af de såkaldte ”métayers”, markarbejdere og vinbønder, til at bestyre domainet. Som løn for deres indsats fik de halvdelen af høsten, ganske som det ofte har været skik i Bourgogne. En af disse ”métayers” var i øvrigt den legendariske vinmager, Henri Jayer, som var personen bag det ambitiøse mål: Vinene fra Méo-Camuzet skulle samle struktur, finesse, koncentration og charme. Midlerne var først og fremmest at reducere udbyttet til højest 25 hl./ha. eller endnu mindre i visse årgange, 100% afstilkning, 3-5 dages kold-macerering på tank inden den temperaturregulerede alkoholiske gæring, aftapning uden brug af pumper, filtrering og (allerhelst uden) klaring. På denne måde bevarer vinene bedst deres typicitet i respekt for, at vin er en levende substans, som kræver omhu og omtanke for at opnå det bedste resultat.   Jean Méo tog sig selv, af vinsalget til lokale ”négocianter”, mens han stadig passede sit arbejde i Paris. I 1985 begyndte man at sælge vinene fra Domaine Méo-Camuzet direkte fra ejendommen, og fra 1988 overtog Jean Méo også ansvaret for markerne, efterhånden som nogle af disse ”métayers” gik på pension. I dag er 2,5 ha. på ejendommen dog stadig dyrket af ”métayers”. Siden 1989 har ledelsen af domainet været i hænderne på Jean Méos søn, Jean-Nicolas Méo, godt hjulpet af Christian Faurois, som selv har været ”métayer” på ejendommen. De har sammen fastholdt og udbygget de ambitiøse mål for Domaine Méo-Camuzet, således at dets vine stadig rangerer blandt de absolut bedste og mest respekterede i Bourgogne.   Pinot Noir-druerne til denne Fixin hentes på to parceller (”Le Clos” og ”Les Herbues”) nord for landsbyen Fixey, som ligger nederst på skråningen, ved indgangen til en dal. Både beliggenhed og jordbund minder meget om en Premier Cru. Vinstokkene er mellem 25 og 50 år gamle, men selv de yngste vinstokke, som giver større druer, giver en fremragende kvalitet – hvis man laver en skrap selektering. Modningen foregår langsom, og høsten foregår derfor ret sent. Druernes naturlige indhold af tannin og polyfenoler giver en langsom gæring, som ikke kræver mange indgreb og som fremhæver en god sprødhed og aroma i vinen, men samtidig også en god velour. For ikke at forstyrre denne sarte balance, bruger man en forholdsvis kort modning (12-14 måneder) på hovedsageligt brugte træfade (kun 10-15% nye fade). Stilen kan variere fra årgang til årgang, men Méo-Camuzets Fixin er ofte mere afrundet og frugtrig i sin ungdom end mange andre Fixin-vine. Det er ofte den vin, som udvikler sig hurtigst i Méo-Camuzets sortiment. Den virker en smule mere afrundet i næsen end f.eks. Marsannay, med masser af silkeagtige, intense nuancer af kølige skovbær. Det er en charmetrold – og det er ret sjældent for en Fixin! Eftersmagen afslører dog en god portion tannin, som vil sikre en god modning. Den er meget anvendelig til gastronomien. MEO CAMUZET  Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD