Lupé-CholetVosne-Romanée 1er Cru
Lupé-Cholet og moderselskabet Albert Bichot ejer en lille parcel på 0,132 ha på 1. Cru-vinmarken "Les Rouges du Dessus" i Vosne-Romanée. Jorden er let, mørkebrun og kalkholdig med god dræning.
Vinificeringen følger klassiske Bourgogne-metoder: håndplukning, hurtig transport til kælderen og afstilkning af 85-100% af druerne. Gæringen foregår i åbne, koniske trækar med temperaturregulering og daglige omrøringer. Efter skånsom presning modnes vinen i 15-18 måneder på 228 l. fade (20-40% nye) af egetræ fra Tronçais, Nevers og Vosges. Løbende omrøringer sikrer en god stimulering af bundfaldet, hvilket giver vinen mere karakter og friskhed. Vinen filtreres let inden aftapning.
Vosne-Romanée 1. Cru "Les Rouges du Dessus" fra Lupé-Cholet har en mørk, rubinrød farve og en intens, aromatisk duft med nuancer af blåbær og vilde brombær. Smagen er udviklet med god kødfuldhed og balance mellem fylde, struktur og elegance. Den slutter harmonisk med en let krydret stil og god tannin til yderligere modning. Serveres til okse- eller kalvekød, vildt eller ikke alt for kraftige oste.