Marques de Murrieta, Dalmau Reserva 2014

Dalmau 2016 er en af de mest elegante årgange fra Murrieta. Vinen er lavet på Tempranillo, Graciano og 95 år gamle Cabernet Sauvignon-vinstokke fra 'Canajas' i 465 meters højde. Den kalkrige jordbund og Murrietas arbejde giver et lavt høstudbytte med koncentrerede druer. Druerne sorteres enkeltvis, og vinen gærer ved 24 grader i ståltanke. Efterfølgende lagres vinen 19 måneder på nye franske egetræsfade og 3 år på flaske. Dalmau adskiller sig med et beskedent fadpræg og intensitet fra de gamle Cabernet Sauvignon-druer. Aromaen har noter af solbær, brombær, paprika og mokka, mens smagen domineres af Tempranillo med rød, mørk og krydret frugt, svesker, tobak og cedertræ. Modne tanniner og Tempranillos høje syreindhold giver balance og en kompleks eftersmag. Serveres med kvalitetskød som rib-eye, entrecôte eller hvidløgsmarineret lammekrone. Iltes 1-2 timer før servering ved 15-16 grader. Kan gemmes op til 25 år fra høståret.

799 kr

Andre kiggede også på

Marques de Murrieta - Gran Reserva Especial 1985

er en af Spaniens mest ikoniske vine, på niveau med Vega Sicilia og Pingus. Vinen stammer fra La Plana vinmarken i næsten 500 meters højde, hvor gamle tempranillo- og mazuelo-stokke vokser i kalkholdig jord. Tempranillo (86%) og mazuelo (14%) vinificeres separat og lagres 28 måneder i amerikanske og franske egetræsfade. Efterfølgende blandes vinene og lagres yderligere 6 måneder i cementkar, inden de flaskes og lagres i mindst 3 år. Ved frigivelse er vinen 9 år gammel, men stadig ung. Farven er mørk med en violet kant, og duften byder på nuancer af kirsebær, dild, nelliker, vanilje, solbær, læder og appelsin. Smagen er balanceret med mørk, krydret frugt, frisk syre og fine tanniner. Vinen kan holde i 40-50 år og udvikler større kompleksitet med tiden. Ved ung nydelse anbefales det at ilte vinen 1-2 timer før servering ved 15-16 grader. Marqués de Murrieta er et anerkendt navn i Rioja. Luciano de Murrieta satte i 1844 kvalitet på dagsordenen i området, inspireret af sin erfaring fra Bordeaux. I 1878 grundlagde han ejendommen Ygay, som i dag er et af Spaniens mest prominente vinhuse. Fra de over 300 hektar produceres fem vine, herunder de ikoniske Dalmau og Castillo Ygay Gran Reserva Especial. Der produceres også en af Spaniens største hvidvine, Capellanía. Marqués de Murrieta ejer også Pazo Barrantes i Rias Baixas, kendt for Galiciens fineste hvidvine. I 2016 vandt de 'Elle Gourmet Award for the Best Winery'.

Marques de Murrieta - Gran Reserva Especial 2009

Marqués de Murrieta Castillo Ygay Gran Reserva Especial er en af Spaniens mest ikoniske vine, på niveau med Vega Sicilia og Pingus. Vinen stammer fra La Plana vinmarken i næsten 500 meters højde, hvor gamle tempranillo- og mazuelo-stokke vokser i kalkholdig jord. Tempranillo (86%) og mazuelo (14%) vinificeres separat og lagres 28 måneder i amerikanske og franske egetræsfade. Herefter blandes vinene og lagres 6 måneder i cementkar, efterfulgt af mindst 3 år på flaske. Ved frigivelse er vinen 9 år gammel, men stadig ung. Farven er mørk med en violet kant, og duften byder på nuancer af kirsebær, dild, nelliker, vanilje, solbær, læder og appelsin. Smagen er balanceret med mørk, krydret frugt, frisk syre og fine tanniner. En vin i perfekt harmoni. Ygay kan holde 40-50 år og udvikle større kompleksitet. Ved nydelse i sin ungdom anbefales det at ilte vinen 1-2 timer før servering ved 15-16 grader. Marqués de Murrieta er et særligt navn i Rioja, grundlagt af Luciano de Murrieta i 1844. Ejendommen Ygay, købt i 1878, er nu et af Spaniens mest prominente vinhuse. Fra de over 300 hektar produceres kun fem vine, herunder de ikoniske Dalmau og Castillo Ygay Gran Reserva Especial. Der produceres også en af Spaniens største hvidvine, Capellanía. Marqués de Murrieta ejer også Pazo Barrantes i Rias Baixas, kendt for Galiciens fineste hvidvine. 2016 vinder af 'Elle Gourmet Award for the Best Winery'.

Marques de Murrieta, Dalmau Reserva 2017

Dalmau 2016 er en af de mest elegante årgange fra Murrieta. Vinen er lavet på Tempranillo, Graciano og 95 år gamle Cabernet Sauvignon-vinstokke fra 'Canajas' i 465 meters højde. Den kalkrige jordbund og Murrietas arbejde giver et lavt høstudbytte med koncentrerede druer. Druerne sorteres enkeltvis, og vinen gærer ved 24 grader i ståltanke. Efterfølgende lagres vinen 19 måneder på nye franske egetræsfade og 3 år på flaske. Dalmau adskiller sig med et beskedent fadpræg og intensitet fra de gamle Cabernet Sauvignon-druer. Aromaen har noter af solbær, brombær, paprika og mokka, mens smagen domineres af Tempranillo med rød, mørk og krydret frugt, svesker, tobak og cedertræ. Modne tanniner og Tempranillos høje syreindhold giver balance og en kompleks eftersmag. Serveres med kvalitetskød som rib-eye, entrecôte eller hvidløgsmarineret lammekrone. Iltes 1-2 timer før servering ved 15-16 grader. Kan gemmes op til 25 år fra høståret. 94-95 point - Robert Parker/The Wine Advocate, juni 2019 95 point og testvinder i Reserva-test - Din Vinguide, august 2020

Marques de Vargas Gran Reserva 2015

Gran Reserva fra Marqués de Vargas er en kraftfuld og elegant rødvin, kun produceret i de bedste årgange og lagret i mindst 5 år. Vinen består af 85% Tempranillo, 10% Mazuelo og 5% Garnacha, hvilket giver en kompleks smag. Druerne gæres på temperaturregulerede ståltanke og lagres derefter 24 måneder på egetræsfade og 36 måneder på flaske. Vinen har en rubinrød farve med duft af mørke bær og krydderi. Den har en god balance, flot krop, dejlige tanniner og en lang eftersmag. Perfekt til lam, krydret mad eller oksekød, men kan også nydes alene.