Marques de Murrieta, Dalmau Reserva 2014

Dalmau 2016 er en af de mest elegante årgange fra Murrieta. Vinen er lavet på Tempranillo, Graciano og 95 år gamle Cabernet Sauvignon-vinstokke fra 'Canajas' i 465 meters højde. Den kalkrige jordbund og Murrietas arbejde giver et lavt høstudbytte med koncentrerede druer. Druerne sorteres enkeltvis, og vinen gærer ved 24 grader i ståltanke. Efterfølgende lagres vinen 19 måneder på nye franske egetræsfade og 3 år på flaske. Dalmau adskiller sig med et beskedent fadpræg og intensitet fra de gamle Cabernet Sauvignon-druer. Aromaen har noter af solbær, brombær, paprika og mokka, mens smagen domineres af Tempranillo med rød, mørk og krydret frugt, svesker, tobak og cedertræ. Modne tanniner og Tempranillos høje syreindhold giver balance og en kompleks eftersmag. Serveres med kvalitetskød som rib-eye, entrecôte eller hvidløgsmarineret lammekrone. Iltes 1-2 timer før servering ved 15-16 grader. Kan gemmes op til 25 år fra høståret.

799 kr

Andre kiggede også på

Marques de Murrieta, Dalmau Reserva 2014

Dalmau 2016 er en af de mest elegante årgange fra Murrieta. Vinen er lavet på Tempranillo, Graciano og 95 år gamle Cabernet Sauvignon-vinstokke fra 'Canajas' i 465 meters højde. Den kalkrige jordbund og Murrietas arbejde giver et lavt høstudbytte med koncentrerede druer. Druerne sorteres enkeltvis, og vinen gærer ved 24 grader i ståltanke. Efterfølgende lagres vinen 19 måneder på nye franske egetræsfade og 3 år på flaske. Dalmau adskiller sig med et beskedent fadpræg og intensitet fra de gamle Cabernet Sauvignon-druer. Aromaen har noter af solbær, brombær, paprika og mokka, mens smagen domineres af Tempranillo med rød, mørk og krydret frugt, svesker, tobak og cedertræ. Modne tanniner og Tempranillos høje syreindhold giver balance og en kompleks eftersmag. Serveres med kvalitetskød som rib-eye, entrecôte eller hvidløgsmarineret lammekrone. Iltes 1-2 timer før servering ved 15-16 grader. Kan gemmes op til 25 år fra høståret. 94-95 point - Robert Parker/The Wine Advocate, juni 2019 95 point og testvinder i Reserva-test - Din Vinguide, august 2020

Marqués de Murrieta Reserva Magnum 2018

Marqués de Murrieta Reserva er en moderne Rioja-vin med klassiske elementer. Druerne fra Finca Ygay giver en rød, mineralsk frugt, kombineret med områdets klassiske fadnoter. Vinen består af ca. 85% Tempranillo, med resten fordelt på Mazuelo, Graciano og Garnacha. Efter et års lagring i amerikanske egetræsfade blendes vinen og lagres yderligere et år på fad og to år i flasken. Vinen har en dyb aroma med noter af kirsebær, jordbær, blåbær, krydderurter, hasselnød, vanilje, kanel og dild. Tanninerne er finpolerede, og syren er delikat. Denne Reserva har en sjælden finesse og elegance, der gør den velegnet til både hygge og mad, især grillet, stegt eller braiseret kød samt retter med svampe og rodfrugter. Vi anbefaler at ilte vinen 1-2 timer før servering ved 15-16 grader. Den er fremragende nu, men kan også gemmes i op til 20 år fra høståret. 94 point - Robert Parker's Wine Advocate, juli 2022

Marques de Vargas Reserva 2017

Marqués de Vargas Reserva er en kraftig rødvin fra det anerkendte vinhus Marqués de Vargas. Vinen består af 85% Tempranillo, 10% Mazuelo og 5% Garnacha, dyrket på den 50 hektar store Pradolagar-mark med 35 år gamle vinstokke. Druerne høstes manuelt fra midten af september til starten af oktober. Efter høsten gæres druerne i 11-13 dage på ståltanke ved 29-30 grader og lagres derefter 20 måneder på franske, amerikanske og russiske egetræsfade, hvoraf 20% er nye. Vinen har en rubinrød farve og en frisk karakter med noter af modne røde frugter, sødlige krydderier og en balsamisk eftersmag. Tanninerne er elegante og behagelige. Server vinen ved 17-18 grader og dekanter den gerne inden servering. Marqués de Vargas Reserva passer perfekt til grillet rødt kød, kraftige retter og oste.

Marques de Murrieta - Gran Reserva Especial 1985

er en af Spaniens mest ikoniske vine, på niveau med Vega Sicilia og Pingus. Vinen stammer fra La Plana vinmarken i næsten 500 meters højde, hvor gamle tempranillo- og mazuelo-stokke vokser i kalkholdig jord. Tempranillo (86%) og mazuelo (14%) vinificeres separat og lagres 28 måneder i amerikanske og franske egetræsfade. Efterfølgende blandes vinene og lagres yderligere 6 måneder i cementkar, inden de flaskes og lagres i mindst 3 år. Ved frigivelse er vinen 9 år gammel, men stadig ung. Farven er mørk med en violet kant, og duften byder på nuancer af kirsebær, dild, nelliker, vanilje, solbær, læder og appelsin. Smagen er balanceret med mørk, krydret frugt, frisk syre og fine tanniner. Vinen kan holde i 40-50 år og udvikler større kompleksitet med tiden. Ved ung nydelse anbefales det at ilte vinen 1-2 timer før servering ved 15-16 grader. Marqués de Murrieta er et anerkendt navn i Rioja. Luciano de Murrieta satte i 1844 kvalitet på dagsordenen i området, inspireret af sin erfaring fra Bordeaux. I 1878 grundlagde han ejendommen Ygay, som i dag er et af Spaniens mest prominente vinhuse. Fra de over 300 hektar produceres fem vine, herunder de ikoniske Dalmau og Castillo Ygay Gran Reserva Especial. Der produceres også en af Spaniens største hvidvine, Capellanía. Marqués de Murrieta ejer også Pazo Barrantes i Rias Baixas, kendt for Galiciens fineste hvidvine. I 2016 vandt de 'Elle Gourmet Award for the Best Winery'.