Ribera del Duero, Reserva, 3 liter 2016

Arzuaga Reserva står med en klar mørk-rød farve og givende, charmerende aromaer af modne hindbær, kirsebær, kaffe, appelsinskal, chokolade, cedertræ og et snert af vanilje.

1925 kr

Andre kiggede også på

Aalto PS 2020, Ribera del Duero

BESKRIVELSE Lækre, eksklusive dråber fra et af spaniens fineste vinhuse PS er spansk for "Pagos Seleccionados", altså udvalgte marker. Dette er topvinen hos det storslåede domæne AALTO. Vinen bliver udelukkende lavet i årgange, hvor kvaliteten kan leve op til de strenge krav fra topvinmageren Mariano García og direktøren Javier Zaccagnini. Det er en eksklusiv, meget fornem vin på højeste niveau med kun de allerbedste druer! AALTO PS er fuldt ældet på nye egefade. Vinen har også et meget flot opbevaringspotentiale. I munden er den fuld af moden, sort frugt, god syre, mineraler, krydderier, flotte, velintegrerede tanniner og en imponerende finish. Vinmageren Mariano García står bag denne vin og er ofte anerkendt som Spaniens bedste vinmager Fadlagret på nye, franske egefade i 21 måneder 2020 var et fremragende år i Ribera del Duero, og er både blevet kaldt "excellent" og "truly memorable" af vinmagere som den danske Peter Sisseck AALTO-vin og de to grundlæggere AALTO blev grundlagt i 1999 af Mariano García og Javier Zaccagnini. Mariano García, kommer med en hel del erfaring, herunder en 30 år lang karriere i det berømte Vega Sicilia, og er bredt anset som Spaniens bedste vinmager. Det er i høj grad takket være ham at Vega Sicilia har fået opnået deres status og berømmelse. Javier Zaccagnini var tidligere præsident for "Consejo Regulador" i Ribera del Duero i 6 år. Som et resultat har begge opbygget gode kontakter og venskaber med de fremtrædende ejere af exceptionelle, unikke vinmarker i de bedste landsbyer i Ribera del Duero-apellationen. Disse ejere er nu leverandører af den fineste Tinto Fino til både AALTO og AALTO PS. Begge herrer er ægte perfektionister, så intet er overladt til skæbnen. Bodegas AALTO har cirka 42 hektar vinmarker, hvoraf 32 hektar er beplantet med blå druesorter.Druerne gennemgår en kvalitetstest efter de er bragt til produktionsfaciliteterne. Ved det mindste bump på druen bliver drueklasen fuldstændig fjernet. Bagefter kører alt efter tyngdekraften, så pludselige handlinger eller pumpning af vinen er umulig - noget Mariano og Javier selv har designet some en del af vingården. Efter aldringen med udelukkende fransk eg, foretages valget mellem Aalto og Aalto PS. Deres mål er at skabe vin, der opnår den højeste kvalitetsstatus inden for en periode på 20 år. Det er de lykkedes med gang på gang. Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Bodegas Pinea 17 - 2019 Ribera Del Duero

BESKRIVELSE En gigantisk vin med masser af intens smageindtryk! Årgang 2019 I Ribera ! Er udråbt til at være en enestående god i Ribera del Duero, så ingen tvivl om stor efterspørgsel på denne årgang! Denne outstanding Ribera 17 By Pinea er virkelig potent og smagfuld, med en kraftig karakter. Vinen fremstår mørk i glasset med en dyb og nærmest uigennemsigtig kirsebærrød farve med blommemørk bund. Næsen pirres straks af en flot bouquet af røde bær, såsom jordbær og mørke frugter.. Særligt af brombær, blåbær og mørke blommer. Vinen er cremet og lækker blød.. Som modstykke til de frugtige noter står et hint af elegante noter fra egefade samt strejf af krydderi, vanilje, chokolade og ristede noter. Vinens baggrund er med en moderne klassiker fra den verdenskendte producent/Vinmager - Isaac Fernandez... som er oplært ved Vega Sicilia. Pinea - dette anerkendte vinhus er beliggende på den tørre højslette i regionen Ribera De Duero, hvorfra nogle af de absolut fineste vine i verden produceres. Pinea 17 passer godt til Rødt kød som bøffer, oksekød, lam eller både faste og bløde spanske oste. Serveringstemperatur ved 15-16 grader                     Pinea Wine 17  

Dominio De Pingus 2021, Ribera Del Duero

BESKRIVELSE Pingus er for længst blevet et ikon, som man kun nærmer sig, hvis man er i selskab med en lidt skødesløs bankrådgiver. Men det er også en vin, som især danske vinelskere bør spare op til for bare en sjælden gang i mellem at opleve, hvorledes vinen i de senere årgange er blevet mere transparent, så det er blevet nemmere at fornemme formatet, mens vinen stadig er vital og legesyg. Samtidig er det sympatisk, at ikke alle pengene ender i banken, men at en del også bruges til at forankre succesen og til forsøg på at sikre den fremtidige indtjening. Således har Peter Sisseck, som en af de eneste vinmagere på planeten, betalt kassen for at imødegå frosten i foråret. Han har fået installeret ventilatorer/varmluftsblæsere omkring de parceller, som leverer frugten til guldægget Pingus! Den britiske Master og Wine Tim Atkin har regelmæssigt besøgt Ribera del Duero siden starten af 1990'erne, og siden han for nogle år siden af det lokale Consejo Regulador blev opfordret til at afholde en serie af såkaldte Master Classes for sommelierer, journalister og importører i Storbritannien, er han givet den person, som har det dybeste kendskab til vinene fra Spaniens førende rødvinsdistrikt. I september 2023 kom hans 7. rapport som igen kort og godt hedder "Ribera del Duero Top-100”, men reelt er der tale om mere end det. Nemlig et imponerende øjebliksbillede af hierarkiet i Ribera del Duero funderet på smagningen af de senest frigivne vine fra over halvdelen af producenter i distriktet. Denne gang 578 vine fra 181 Bodegaer, og det interessante er, at i alle årene som rapporten blev udarbejdet, så har det været de samme 3 Bodegaer, som kærligt har lagt arm om topplaceringerne. Nemlig legenden Vega Sicilia, den nye duks i klassen Dominio de Es og så Peter Sisseck og hans Dominio de Pingus. Og sådan er det også i Tim Atkins 7. rapport, hvor Vega Sicilia troner på førstepladsen et mulehår foran Dominio de Es og Pingus, som deler anden pladsen. Druerne er plukket fra den 20. september og et par dage frem på den 2 parceller  ”San Cristobal" og ”Barrosso”, som ligger med 400 meter imellem sig ovenfor La Horra og begge er tilplantet i 1929 som en del af den første generation af post-phylloxera vinstokke podet på den oprindelige Riparia grundstamme. Peter leger lige som mange andre af tidens vinmagere, der er oppe på beatet, med vinifikation af de hele drueklaser, og her i 2021 var det omkring 1/4 af klaserne, som havde så smukt modnede stilke, at de kom med op i de 2.000 liters franske fade, hvor Pingus kommer til verden. Det har i et par år været slut med nye fade og i stedet anvendes franske 228 liters fade, som er blevet brugt til Flor de Pingus en enkelt gang. I 2021 trådte Peter igen på fad bremsen, og tiden i de små fade blev begrænset til 12 måneder hvorefter resten af den 21 måneder lange modning frem mod det endelige sammenstik og aftapningen på flaske uden klaring eller filtrering foregik i større fade. Vi elsker Peter Sisseck for alt, hvad han står for. Hans konstante stræben efter det bedre, hans selvkritik, hans intelligente tilgang til vinfremstillingen og ikke mindst hans evne til at forvandle druer til noget helt særligt uanset hvor i verden, han rører ved dem. Vi er således på forhånd begejstrede, og føler ingen trang til at placere denne 26. udgave af Pingus (vinen blev ikke produceret i 2002) ind i kavalkaden af majestætiske vine. Det har bare været vidunderligt at være med på rejsen lige fra dengang vinen blev dobbeltmodnet på små nye franske fade og frem til nu. Så vi lader Peter Sisseck få de sidste ord:   “Pingus is time after time the standard bearer of our project. It has reached a level of perfection in vine husbandry that allow us, year after year to produce something outstanding.   This 2021 is no exception. Deeply colored but not black with beautiful sparks of ruby. A really deep nose of ripe fruit, Pingus is always more blue than red fruit, so it is extra important that is always on the fresh side. It must never get too jammy or heavy this is one of the real challenges making wine in these warm years.  A great mouth with the texture of what i call 3D tannins, this crazy balance between a relatively high pH and quite rich tannins. I really do think it is the hallmark of great Tinto Fino from "Ribera del Duero”.  And in 2021 I think we hit it spot on. Not to talk about the length that carries the wine back and lingers. In my humble opinion this is like a replay of the great 2000 Pingus.” PINGUS Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD DIG   

Ribera del Duero, Crianza 9 liter 2019

Arzuaga Crianza er en semi-moderne Ribera del Duero, hvor man fornemmer de klassiske rødfrugtede og tobakkede toner fra Ribera del Duero kombineret med Arzuagas fint integrerede brug af fade. Den mørkrøde farve efterfølges af en tobakket og rødfrugtet