Caparzo 2016, LA CASA Brunello di Montalcino
Brunello "La Casa" fra Caparzo kommer fra en 2 ha. sydøstvendt parcel i Montosoli-området, kendt for sin sandstens-, skifer- og fossilholdige jordbund. Vinen gennemgår klassisk gæring og 10-15 dages skindmaceration, efterfulgt af spontan malolaktisk gæring. Den modnes i mindst to år på franske tonneaux og fade, og flaskelagres i mindst 4 måneder.
Farven er dyb rød, der bliver brunlig med alderen. Duften og smagen er intens med nuancer af røde frugter, krydderier, vanilje og lakrids. Vinen har tannin og struktur til mange års modning og bør iltes 1-2 timer før servering. Perfekt til vildt, okse, lam eller kraftige oste.
Anmeldelser:
- Decanter: 92
- Vinum Wine Magazine: 18
- WinesCritic-Raffaele Vecchione: 94
- James Suckling: 96
- Wine Spectator: 95
- Falstaff Magazin: 94
- Wine Enthusiast: 94
- Vinous: 94