Louis Roederer Cristal Rosé 2012 Magnum Champagne

BESKRIVELSE Cristal Rosé laves på 70% Pinot Noir og 30% Chardonnay. For at opnå Cristal Rosés smukke farve og stil bruger man hos Louis Roederer en såkaldt ”skind-macerering”, hvor skindet fra Pinot Noir i flere timer holdes i kontakt med mosten inden presning. Til denne vin anvender man bl. Pinot Noir druer fra nogle af firmaets ældste vinstokke, som producerer ekstremt modne druer med usædvanlig aroma-koncentration. Cristal Rosé har en flot laksefarve med gyldne nuancer. I duften finder man koncentrerede toner af røde bær, som udvikler sig meget flot i glasset. Det er en meget fed vin med meget dybe detaljer og karakterer af kirsebær, blommer og mandler. Eftersmagen er meget blød og lang og afslører til sidst et godt modningspotentiale. Meget i Cristal stil med frugtrighed, dybde, klasse og finesse.   James Suckling, 99 points This is a great vintage for Cristal Rosé. The pinot noir finds a band of power and expressiveness. The power here is impressive, very assertive and rich, really mouth-filling and super deep. This is exceptional and has intense, chalky and fresh, white-peach and nectarine aromas, underpinning red flowers and pink fruit. The palate has a scintillating blend of flesh and mineral cut, packed with such sweet, pristine, white-strawberry flavor and texture. This has such incredible potential. So exciting. Will take another two or threw years to resolve. Look out for this! Roederer Estate   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få vores gode tilbud m. m.

12500 kr

Andre kiggede også på

Louis Roederer Collection 243 Champagne 37,5 cl

BESKRIVELSE Louis Roederer har altid haft en stærk ambition om konstant at forbedre deres kvaliteter. Med den helt cuvee "Collection 242" er andelen af reserve-vin der er lagret flere år på fade øget fra 6% til 10%.  Ligeledes er andelen af  vintage årgange 2009,2011, 2013, 2014, 2015, 2016 øget så cuvèen nu indeholder op til 35% mere vintage champagne, hvilket er helt unikt af en non vintage Champagne. Dette tilfører større smagsdybde og kompleksitet til cuvèen. Collection 242 indeholder druer fra ca. 1/3 af hver af områderne; Vallèe de la Marne, Montagne de Reims og Côte de blancs, da hver af områderne giver hver deres unikke ’terroir’ til cuvèen.  Kældermesteren hos Louis Roederer Jean-Babtiste Lecaillon ønsker af have større frihed til at vise mangfoldigheden / skabe blends fra disse unikke terroirs / Lieu-dit’er [caption id="attachment_5507" align="aligncenter" width="1000"] #image_title[/caption] Louis Roederer ønsker at skabe forskellige ’Collections’ med hver deres smagsudtryk og sjæl. Ligeledes er det deres ambition at være mere transparente i deres kommunikation om indholdet og ’traceability’ i Champagnen. Hver udgave af fremtidige Collection-udgaver bliver forskellige, hvilket skaber større ærlighed om specifik årgang, vejr, vækstsæsonen etc. Facts om champagnen: Terroir: 1/3 af druerne kommer fra marker i ’La Riviére’ (La Valèe de la Marne) 1/3 af druerne kommer fra marker i ’La Montagne’. (Montagne de Reims) 1/3 af druerne kommer fra marker i ’La Côte’ (Côte des blancs)   Cuvèe: 42% Chardonnay 40% Pinot Noir 18% Pinot Meunier   Komposition af Collection 243: 31% af indholdet blev skabt i 2012. 10% af indholdet kommer fra fadlagret vin – i følgende årgange; 2009, 2011, 2013, 2014, 2015, 2016, og 2017. 59% af indholdet kommer fra det fantastiske Champagne år 2018 (i særdeleshed for Pinot Noir). Dosage: 8 gram pr. Liter. Smagsmæssigt er Collection 243 mere dyb og kraftigere i smagen, end Collection 242. Mere intens og vinøs smagsoplevelse med nuanceret tekstur og finesse. Det kødfuldte Pinot Noir-præg træder flot igennem, hvor det er tydeligt at 59% af indholdet kommer fra det suveræne pinot år; 2018. Som i tidligere år ønsker Louis Roederer at være 100% transparente i alt hvad de gør. Dette gælder i den grad også for Collection 243.   Bagetiketten viser relevant info, og hvis du scanner QR-koden med din telefon (som du sagtens kan gøre her på skærmen) kommer der endnu mere info frem.   Den officielle smagsbeskrivelse af Collection 243 fra Louis Roederer: Bright, golden hue with shimmering highlights. Fine, lively mousse with lingering threads of bubbles. The bouquet is open and rich yet also wonderfully fresh. It offers an explosion of ripe, delicate fruit with intense notes of yellow fruit (mirabelle plum) from the Pinot noir complemented by sweet citrus fruits (lemon meringue pie) and delicate notes of white flowers (jasmine) from the Chardonnay. The palate is deep and dense with a big, well-structured backbone. The texture is simply mesmerising with its fleshy mouthfeel from the Pinot noir that coats the palate before giving way to an incredible saline freshness with a pleasant hint of bitterness. This wine combines the strength, intensity and power of the delectably ripe Pinot noirs which are balanced to perfection by the chalky freshness and density from the Chardonnay which forms the majority of the blend.   Collection has all its warmth and generosity thanks to the perfect ripeness of the fruit harvested in the 2018 vintage, yet it is the freshness, energy and complexity of the 'Réserve Perpétuelle' created in 2012, as well as the texture imparted by the oak ageing, that extend and elongate the wines' body resulting in unrivalled finesse and persistence. LOUIS ROEDERER Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag de gode tilbud før alle andre DH WINES NYHEDSBREV 

Louis Roederer Cristal Rosé 2013 i gaveæske

BESKRIVELSE Verdens bedste Rosé Champagne. Cristal er toppen af toppen fra Champagne huset Louis Roederer. Det er en Champagne, der kun laves i de aller bedste vintage år, og det er kun de bedste druer fra de bedste marker der bliver benyttet. Cristal bliver af mange betegnet som en af de allerbedste Champagner overhovedet, og Cristal Rosé betegnes af mange som den bedste af de bedste Rosé'er. Som Richard Juhlin skriver i sin bog "4000 Champagnes": ”Cristal Rosé is not only the most expensive rosé Champagne - it is obviously the best… In my opinion, this house is one of the four best in all of Champagne.” Louis Roederer Huset: Louis Roederer huset fik først sit nuværende navn i 1833, men husets historie går så langt tilbage som til 1760 og var der et af de første Champagne huse. Dengang hed de Dubois Père & Fils. Louis Roederer var egentlig vin-købmand, der arbejdede for at sælge Champagne rundt om i verden. Det vigtigste marked var dog helt klart det Russiske og ikke mindst Tsar familien. Alexander d. 2 ville dog gerne have sin Champagne leveret med en flottere etiket, så han kunne imponere gæster ved hoffet. Så i 1876 afgav han en speciel bestilling på, at han ville have sine Champagner leveret i gennemsigtige krystal flasker. På det tidspunkt blev flaskerne faktisk lavet af ægte krystal. Efter Revolutionen mistede Roederer hele det russike marked og fandt nu, at han stod med tusindvis af sødlige Champagner som ingen andre ville købe. Og som om det ikke var nok, så havde han ubetalte faktura’er liggende som der ingen mulighed var at få penge for. Huset kom dog på fode igen op gennem 1930’erne, da Camille Orly-Roederer overtog styringen. Hun valgte at bruge alle de penge, hun tjente, på at købe nye marker i Aÿ, Hautvillers, Cumières, Louvois, Verzy, Verzenay, Vertus, Avize, Cramant, Chouilly og i Le Mesnil.  Takket være husets store mark-besiddelser i Champagne er de også et af de mest succesfulde og mest veldrevne huse. De skal kun ud og købe lidt under 30% druer, hvilket ikke er meget for så stort et hus. I dag drives huset af Jean-Claude Rouzauds søn Frédéric Rouzaud og i kælderen er det Jean-Baptiste Lécaillon, der regerer. Dette gør han efter de samme principper som huset blev kendt for i gennem det sidste halve århundrede. Alle husets vine bliver fermenteret hver for sig, (cru for cru) i små rustfri ståltanke, mens reserve vinen bliver lagret i store egetræsfade (op til 2 - 3000 liter pr. fad). Denne fad-lagring er med til at give husets vine et helt specielt ”vanillie touch”. Louis Roederer har nok den mest kendte ”cuvée de Prestige” nemlig Cristal…   LOUIS ROEDERER   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle de gode tilbud før alle andre.

Louis Roederer Collection 242 Champagne MAGNUM

BESKRIVELSE Louis Roederer har altid haft en stærk ambition om konstant at forbedre deres kvaliteter. Med den helt cuvee "Collection 242" er andelen af reserve-vin der er lagret flere år på fade øget fra 6% til 10%.  Ligeledes er andelen af  vintage årgange 2009,2011, 2013, 2014, 2015, 2016 øget så cuvèen nu indeholder op til 35% mere vintage champagne, hvilket er helt unikt af en non vintage Champagne. Dette tilfører større smagsdybde og kompleksitet til cuvèen. Collection 242 indeholder druer fra ca. 1/3 af hver af områderne; Vallèe de la Marne, Montagne de Reims og Côte de blancs, da hver af områderne giver hver deres unikke ’terroir’ til cuvèen.  Kældermesteren hos Louis Roederer Jean-Babtiste Lecaillon ønsker af have større frihed til at vise mangfoldigheden / skabe blends fra disse unikke terroirs / Lieu-dit’er Louis Roederer ønsker at skabe forskellige ’Collections’ med hver deres smagsudtryk og sjæl. LIlgedes er det deres ambition at være mere transparente i deres kommunikation om indholdet og ’traceability’ i Champagnen. Hver udgave af fremtidige Collection-udgaver bliver forskellige, hvilket skaber større ærlighed om specifik årgang, vejr, vækstsæsonen etc. Baseåret for denne cuvée er 2017, og Chardonnay er den dominerende drue i denne blend med 42% mens 36% er Pinot Noir og 22% Pinot Munier. Reserve vine udgør 12% fra 2009, 2011, 2013, 2015 og 2016. Collection 242 indeholder druer fra hver af områderne; Vallèe de la Marne, Montagne de Reims og Côte de blancs, da hver af områderne giver hver deres unikke ’terroir’ til cuvèen. Er der forskel på Brut Premier og ’Collection 242’? JA!! Louis Roederers klassiske non-vintage Champagne, Brut Premier skuffer dig aldrig. Sammenligner man Brut Premier med de kendte non-vintage Champagner, er den særdeles overlegen. Koncentreret, fyldig og kraftig Champagne, med en vidunderlig mousse! Når man ikke kan drikke Roederers prestige Champagne Cristal, er Brut Premier et godt alternativ. Champagne Louis Roederer Brut Premier er netop kåret som verdens bedste Non-Vintage Champagne af Decanter World Wine Awards, foran flere end 350 andre Champagner! Bedømmelsen blev foretaget af 219 internationale dommere, hvoraf 75 af dommerne har en Master of Wine og 13 Master Sommeliers.  Collection 242 er en helt ny cuvèe grundet: Andelen af reserve-vin der er lagret flere år på fade øges fra 6% til 10%. Dette tilfører større smagsdybde og kompleksitet til cuvèen. Andelen af seneste vintage årgang øges så cuvèen nu indeholder op til 35% af denne, hvilket er helt unikt af en non vintage Champagne. Markant større gennemsigtighed for dine kunder, da bagetikken informerer mere tydeligt om indholdet af vintage-årgange, hvor QR kode kan scannes for yderligere information. Hver ’Collection-udgave’ har sin egen smag/udtryk, hvilket giver Champagne-elskeren mulighed for at købe/samle den ’Collection’ de bedst kan lide.   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gode tilbud før alle andre.

Louis Roederer Cristal Rosé 2000 i gaveæske

BESKRIVELSE Cristal produceres af champagnehuset Louis Roederer, som udelukkende laver Cristal i de bedste år. Cristal Rosé 2000 består af 70% Pinot Noir og 30% Chardonnay, der sammen med 7 års lagring bidrager til en helt exceptionel fylde og kompleksitet med et lagringspotentiale på 25 år+. Cristal Rosé laves på 70% Pinot Noir og 30% Chardonnay. For at opnå Cristal Rosés smukke farve og stil bruger man hos Louis Roederer en såkaldt ”skind-macerering”, hvor skindet fra Pinot Noir i flere timer holdes i kontakt med mosten inden presning. Til denne vin anvender man bl.a. Pinot Noir druer fra nogle af firmaets ældste vinstokke, som producerer ekstremt modne druer med usædvanlig aroma-koncentration. Cristal Rosé har en flot laksefarve med gyldne nuancer. I duften finder man koncentrerede toner af røde bær, som udvikler sig meget flot i glasset. Det er en meget fed vin med meget dybe detaljer og karakterer af kirsebær, blommer og mandler. Eftersmagen er meget blød og lang og afslører til sidst et godt modningspotentiale. Meget i Cristal stil med frugtrighed, dybde, klasse og finesse. Oprindeligt blev Cristal skabt til den Russiske Zar Alexander, der ønskede en unik champagne i en klar flaske med flad bund - på den måde ville han undgå at nogle forgiftede vinen, eller brugte hulrummet i bunden af flasken til at placere en bombe. I mange år fremover var Cristal forbeholdt kongelige og majestætsoverhoveder, men heldigvis er den nu tilgængelig for alle champagneelskere. Roederer producerer kun Cristal i et meget begrænset antal, ca. 200.000 flasker - som slet ikke er nok til at dække efterspørgslen. Roederer Estate   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få vores gode tilbud m.m. før alle andre: