Anthonij Rupert L'ormarins Brut Classique
Anthonij Rupert L'Ormarins Brut Classique L'Ormarins Brut Classique er en af de mange mousserende vine fra det sydafrikanske vinhus Anthonij Rupert Wine, beliggende i den maleriske by Franschhoek i Western Cape, Sydafrika, omgivet af de dramatiske Groot Drakenstein Mountains. Vinhuset består af de historiske gårde L'Ormarins og Anthonij Rupert Estate, grundlagt på L'Ormarins i Franschhoek af Anthonij Rupert. Gården har en lang historie inden for vinproduktion, dateret helt tilbage til 1694, som det fremgår af flasken. Efter Anthonij Ruperts tragiske død i en bilulykke i 2001, overtog hans bror Johann Rupert driften af vingården og opkaldte vinhuset til ære for sin afdøde bror. Johann og Anthonij er sønner af Anton Rupert, en kendt filantrop og grundlægger af et stort imperium, der inkluderer destillerier, bryggerier, vingårde samt luksusmærker som Cartier, Dunhill, Piaget og Montblanc. Mens Johann tidligere stod for salget af luksusvarer, tog Anthonij og deres søster Hanneli sig af vingårdene L'Ormarins, Rupert, Rupert & Rothschild og La Motte. I dag er Johann en betydelig aktionær i Richemont Group, som omfatter mærker som Cartier, IWC, Piaget, Dunhill, Montblanc, Chloé, Panerai og mange andre kendte brands. Derudover ejer han også Rupert Wines, som inkluderer vinhuse og brands som Cape of Good Hope, L'Ormarins, Terra del Capo, Protea og naturligvis Anthonij Rupert. Vinhusets vinmarker er spredt over L'Ormarins i Franschhoek, Rooderust i Darling, Riebeeksrivier i Swartland og Altima i det afsides Elandskloof. Samlet set har vinhuset over 250 hektar vinmarker i disse områder. Desuden driver de også Franschhoek Motor Museum, der huser 80 veteranbiler. L'Ormarins Brut Classique er fremstillet af en blanding af 57% Chardonnay og 43% Pinot Noir. Pinot Noir-druerne stammer fra vinmarker i 178-188 meters højde ved Altima i Elandskloof. Chardonnay-druerne kommer fra vinmarker ved Rooderust, hvor jorden er rig på skifer. Efter manuel høst presses druerne, og saften fra første og andet pres holdes adskilt. Derefter bundfældes saften og gæres i rustfrie ståltanke. Vinen blandes, filtreres og tappes på flaske før andengæringen, efterfulgt af 2-4 års flaskemodning inden den endelige degorgering med en sød dosage. Vinen lagrer yderligere 3 måneder inden frigivelse. Duften er tør med noter af nødder, ristede hasselnødder, gær, appelsinskal, knuste æbler, citroner og blomsterpollen, samt en saltet mineralitet, der giver en frisk helhed. Smagen er frisk med intense bobler, der er lidt aggressive. Grønne, sure æbler, citroner og en smule grape træder frem, med en frisk og letbitter smag, hvor syren er markant og gennemgående. En bemærkelsesværdig vin. 90 point.