Louis Roederer Brut Vintage 2014

BESKRIVELSE Kun i de bedste år udvælger Louis Roederer vine, som anvendes til denne Brut Vintage. Med denne vin ønsker Roederer at fremhæve de individuelle karakterer af den enkelte årgang. 2014 er lavet på 70% Pinot Noir og 30% Chardonnay. Efter den alkoholiske gæring gennemgik 27% af vinen en malolaktisk gæring, og derefter blev 39% af vinen modnet på træfade. 2. gæringen på flaske varede i 4 år. Den likør, man tilsætter under degorceringen (liqueur de dosage, 9 g. /l. i 2013,) er sammensat af vine fra Roederers bedste Grand Cru marker, og er lagret på fad i 4-10 år. Vinen har en flot lysgylden farve med små, vedvarende bobler. I duften er det Pinot Noir-karakteren, som dominerer med de klassiske toner, som de berømte vinmarker nær landsbyerne Verzenay og Verzy giver; hindbær og kirsebær. Derefter følger Chardonnay-noter af tørrede figner og abrikoser samt ristede toner fra træfadene. I smagen har vinen god rygrad og fylde. I eftersmagen fanger man toner af hvide ferskner, citrusfrugter og hyben samt et strejf af vanilje og bitter chokolade. Der er en pragtfuld balance mellem friskhed, fasthed, fylde og velour. Vinen hører til de kraftige champagner hos Roederer og kan derfor sagtens serveres både som aperitif og til fx hvidt kød. Louis Roederer blev grundlagt i 1776 og er et af de få tilbageværende uafhængige huse i Champagne, som stadig kontrolleres af grundlæggerens efterkommere. Roederers filosofi var og er, at den bedste måde man kan producere den bedste champagne på, var ved at kontrollere hele processen fra arbejdet i vinmarken, hen over høsten, gæringen af vinen og den efterfølgende vitale modning af de sarte bobler inde i flaskerne. Familien ejer efterhånden næsten 250 ha. vinmarker med Premier og Grand Cru status, og de har derfor ganske særlige forudsætninger for at producerer rigtig mange flasker på et interessant niveau. Det er Jean-Claude Rouzaud, (uddannet ønolog noget af en institution) som med sikker hånd tegner Champagne Roederer i dag. Omkring 60% Pinot Noir, 30% Chardonnay og 10% Pinot Meunier som efter gæringen blandes med op til 15% Vin de Reserve og derpå får lov til at samle sig i 6 måneder inden vinen tappes på flaske og modner i 42 måneder inden budfaldet skydes bort og den modtager en dosage på mellem 8-10 g. pr. liter. Louis Roederer   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gode tilbud før alle andre.

695,-599 kr

Andre kiggede også på

Louis Roederer Quartet Brut NV, Roederer Estates, USA

BESKRIVELSE Quartet Brut laves på Chardonnay (ca. 60%) og Pinot Noir. Vinen er gæret i min. to år på flaske. Som det er traditionen hos Louis Roederer, bruger man også i “Quartet” en del Reserve vine, som er udvalgt blandt de bedste vine fra hver årgang. Reserve-vinen modnes i op til 5 år på egetræsfade, der er special byggede og importeret fra Frankrig. Et udvalg af disse reserve-vine fra forskellige årgange bliver efter høsten tilsat den unge vin. Quartet er således produceret efter årelange traditioner, opbygget af et af Champagnes bedste huse.Vinens fylde, finesse og intensitet er så usædvanlig, at mange eksperter (og forbrugere) har udtrykt en uforbeholden begejstring. Den kompromisløse vinskribent Robert Parker skriver, at “Quartet er den bedste sparkling-wine, der nogensinde er lavet af et Champagnehus, som har “bosat” sig i Californien” og Tom Stevenson fra bladet Decanter skrev:” Quartet er den i verdensklasse bedste mousserende vin udenfor Champagne”.Quartets farve er let gylden, og duften har en meget intens og frugtrig karakter, som minder om en god Champagne. Smagen er meget harmonisk med både fedme og sprødhed. Eftersmagen er lang og meget elegant.  LOUIS ROEDERER Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag de gode tilbud før alle andre. TILMELD DIG

Louis Roederer Brut Vintage 2014

BESKRIVELSE Kun i de bedste år udvælger Louis Roederer vine, som anvendes til denne Brut Vintage. Med denne vin ønsker Roederer at fremhæve de individuelle karakterer af den enkelte årgang. 2014 er lavet på 70% Pinot Noir og 30% Chardonnay. Efter den alkoholiske gæring gennemgik 27% af vinen en malolaktisk gæring, og derefter blev 39% af vinen modnet på træfade. 2. gæringen på flaske varede i 4 år. Den likør, man tilsætter under degorceringen (liqueur de dosage, 9 g./l. i 2013,) er sammensat af vine fra Roederers bedste Grand Cru marker, og er lagret på fad i 4-10 år. Vinen har en flot lysgylden farve med små, vedvarende bobler. I duften er det Pinot Noir-karakteren, som dominerer med de klassiske toner, som de berømte vinmarker nær landsbyerne Verzenay og Verzy giver; hindbær og kirsebær. Derefter følger Chardonnay-noter af tørrede figner og abrikoser samt ristede toner fra træfadene. I smagen har vinen god rygrad og fylde. I eftersmagen fanger man toner af hvide ferskner, citrusfrugter og hyben samt et strejf af vanilje og bitter chokolade. Der er en pragtfuld balance mellem friskhed, fasthed, fylde og velour. Vinen hører til de kraftige champagner hos Roederer og kan derfor sagtens serveres både som aperitif og til fx hvidt kød. Louis Roederer blev grundlagt i 1776 og er et af de få tilbageværende uafhængige huse i Champagne, som stadig kontrolleres af grundlæggerens efterkommere. Roederers filosofi var og er, at den bedste måde man kan producere den bedste champagne på, var ved at kontrollere hele processen fra arbejdet i vinmarken, hen over høsten, gæringen af vinen og den efterfølgende vitale modning af de sarte bobler inde i flaskerne. Familien ejer efterhånden næsten 250 ha. vinmarker med Premier og Grand Cru status, og de har derfor ganske særlige forudsætninger for at producerer rigtig mange flasker på et interessant niveau. Det er Jean-Claude Rouzaud, (uddannet ønolog noget af en institution) som med sikker hånd tegner Champagne Roederer i dag. Omkring 60% Pinot Noir, 30% Chardonnay og 10% Pinot Meunier som efter gæringen blandes med op til 15% Vin de Reserve og derpå får lov til at samle sig i 6 måneder inden vinen tappes på flaske og modner i 42 måneder inden budfaldet skydes bort og den modtager en dosage på mellem 8-10 g. pr. liter. Louis Roederer   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gode tilbud før alle andre.

Louis Roederer Collection 244 Brut Champagne

BESKRIVELSE EN EXCECTIONAL 2019-HØST Denne 244. blanding fra Louis Roederer Champagne House er baseret på de fineste succeser fra 2019-høsten, et år med rekordhøje temperaturer bragt af særligt intense hedebølger. Tørt og kontinentalt og af storslået modenhed, gav dette år os vine, der var tætte og friske, med en mesterlig balance, der var medvirkende til at bringe den kraftfulde og lækre Collection-karakter frem i blandingen. Alle vine fra denne høst blev nøje smagt, plot for plot, før de blev blandet i en kompleks symfoni, der genskabte det perfekte billede af årgangen. EN SKRÆDDERSYET VINIFIKATION Collection 244 består af 54% af 2019-høsten og er en ode til smag og drikkeglæde. Kældermesteren komponerer hvert år en ny symfoni, inspireret af årets tonaliteter og tilføjer derefter vinene fra Perpetual Reserve og de egetræslagrede reservevine. Perpetual Reserve udgør en betydelig del af Collection-blandingen og giver dens balance og friskhed. I samling 244 repræsenterer det 36 % af blandingen. Parallelt med denne evighedsreserve tilsættes blandingen 10 % af vine fra tidligere år og unge parceller på Cristal-ejendommen, lagret i fransk egetræsfoudres. SAMLINGENS SINGULARITET 244 Lagret i næsten 4 år i vores kældre, Collection 244 er en vin, der har nået stor overflod, båret af årets modenhed, friskheden af ​​Perpetual Reserve og kompleksiteten af ​​de eg-lagrede reservevine. Det er en vidunderlig velafbalanceret champagne med en utrolig lækker kraft, der markerer genkomsten af ​​Meunier-druesorten, som tilføjer en frugtagtig, kærtegnende blødhed til de mere strukturerede, saltholdige Pinots noirs og Chardonnays. RODLET I "TERROIRETS HJERTE" Tro mod sine rødder ønskede Champagnehuset at afspejle sin historiske oprindelse i blandingen: 1/3 fra vores "La Rivière" Estate, 1/3 fra vores "La Montagne" Estate og 1/3 fra vores "La Côte" Estate . Alle de vinstokke, der blev brugt til oprettelsen af ​​Collection, dvs. dem, der ejes af Louis Roederer såvel som dem, der tilhører vores mangeårige partnere, er derfor blevet revurderet for kun at bevare dem, der passer bedst til Collection-identiteten, forankret i hjertet af Champagne-terroiret. SER TIL FREMTIDEN At reagere på den tid, vi lever i, sammen med bæredygtige og respektfulde vindyrkningsmetoder, der fremhæver terroirets kvaliteter, er blevet centrale for vores etos og vores arbejde. Foregribelse af fremtidige årgange, samtidig med at vi tilpasser os de nuværende forhold, er udfordringer, som vi dagligt står over for, og vi skal derfor presse os selv længere i vores søgen efter exceptionelle vine. Vi skal være dristige og få mest muligt ud af vores handlefrihed. Disse nye balancer bestemmer udviklingen af ​​vores vine med hensyn til deres særpræg og smagsegenskaber, mens de udvider mulighederne. For 10 år siden blev ideen om Collection født... LOUIS ROEDERER Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gode tilbud før alle andre.

Louis Roederer 2014 Vintage Brut Champagne

BESKRIVELSE Kun i de bedste år udvælger Louis Roederer vine, som anvendes til denne vin. Med denne vin ønsker man hos Roederer at reflektere de individuelle karakterer af den enkelte årgang. Brut Vintage er normalt lavet på 70% Pinot Noir og 30% Chardonnay. Efter den første gæring bliver ca. 8-18% (efter årgang) af vinen modnet på træfade og desuden uden (2009) eller med (16% i 2012) malolaktisk gæring. 2. gæringen (champagnisering) på flaske varer normalt i 4 år. Efter degorceringen er vinen yderligere gemt i 6 måneder inden afskibning. Den likør, man tilsætter under degorceringen (liqueur de dosage), udgør 8-10 g. pr. liter og er sammensat af vine udvalgt på Roederers bedste Grands Crus marker, og som er lagret på fad i 4-10 år.Vine har en flot lysgylden farve med små, vedvarende bobler. I duften er det Pinot Noir karakteren, som dominerer med de klassiske toner, som de store vinmarker nær landsbyerne Verzenay og Verzy giver (Hindbær, kirsebær). Derefter følger toner af tørre frugter (figner, abrikoser fra Chardonnay) og ristede toner fra træfadene. I smagen har vinen en god rygrad og en fylde, som er klassiske træk for vinene fra Louis Roederers ler- og kalkholdige vinmarker. I eftersmagen fanger man toner af hvide ferskner, citrusfrugter, hyben, men også lidt vanilje og bitter chokolade. Der er en pragtfuld balance mellem friskhed, fasthed, fylde og velour.Den hører til de kraftige Champagner hos Roederer og kan derfor sagtens serveres til hvidt kød eller retter med f.eks. flødesaucer eller som aperitif Louis Roederer   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gode tilbud før alle andre.