Louis Roederer Quartet Brut NV, Roederer Estates, USA

Quartet Brut er en mousserende vin lavet på ca. 60% Chardonnay og Pinot Noir. Vinen lagres mindst to år på flaske, og Louis Roederer tilføjer udvalgte reservevine, som modnes op til 5 år på franske egetræsfade. Denne vin er kendt for sin fylde, finesse og intensitet. Robert Parker anser Quartet for den bedste sparkling-wine fra et Champagnehus i Californien, og Tom Stevenson fra Decanter beskriver den som verdensklasse udenfor Champagne. Quartet har en let gylden farve, en intens frugtrig duft og en harmonisk smag med både fedme og sprødhed. Eftersmagen er lang og elegant.

319 kr

Andre kiggede også på

Louis Roederer Brut Vintage 2014

er en eksklusiv champagne, der kun fremstilles i de bedste år. Den består af 70% Pinot Noir og 30% Chardonnay. Efter alkoholisk gæring gennemgik 27% af vinen malolaktisk gæring, og 39% blev modnet på træfade. Anden gæring på flaske varede i 4 år. Likøren, der tilsættes under degorcering, er lavet af vine fra Roederers bedste Grand Cru-marker og lagret på fad i 4-10 år. Vinen har en lysgylden farve med små, vedvarende bobler. Duften domineres af Pinot Noir med toner af hindbær og kirsebær, mens Chardonnay bidrager med noter af tørrede figner, abrikoser og ristede toner. Smagen er fyldig med eftersmag af hvide ferskner, citrusfrugter, hyben, vanilje og bitter chokolade. Der er en perfekt balance mellem friskhed, fylde og velour. Denne kraftige champagne er ideel som aperitif eller til hvidt kød. Louis Roederer blev grundlagt i 1776 og er stadig kontrolleret af grundlæggerens efterkommere. Familien ejer næsten 250 ha vinmarker med Premier og Grand Cru status, hvilket sikrer champagne af højeste kvalitet.

Louis Roederer Brut Rosé Vintage Champagne 2013 MAGNUM

Louis Roederer Brut Rosé Vintage Champagne 2013 Louis Roederer ejer 214 hektar af Champagneområdets bedste vinmarker, klassificeret som Premier og Grand Cru. Huset dækker 80-85% af sit behov med druer fra egne marker i Montagne de Reims, Vallée de la Marne og Côte des Blancs. 97% af vinmarkerne er klassificerede som Grand Cru eller Premier Cru. Louis Roederer fokuserer på bæredygtighed og biodynamik og har opnået DEMETER-certificering for markerne, der producerer druer til Cristal. Louis Roederers Brut Rosé fremstilles traditionelt med skindkontakt i de første 4-5 timer af gæringen, hvilket giver en sart farve. Vinen består af 30-38% Chardonnay og 62-70% Pinot Noir fra Roederers ældste vinstokke i Cumières. Ingen malolaktisk gæring, men 20-22% modnes på træfade. Flaskegæringen varer 4 år, og vinen lagres yderligere 6 måneder efter degorcering. Liqueur de dosage udgør 8-10 g pr. liter og består af vine fra Roederers bedste Grands Crus marker. Dette er en elegant, lys og klar Rosé Champagne med fine, vedvarende bobler. Den komplekse bouquet byder på en umiddelbar friskhed, næsten mint-agtig, med forfriskende toner af vilde jordbær og nyplukkede hindbær. Efter lidt tid i glasset udvikler der sig krydrede og røgede noter, som er karakteristiske for Pinot Noir druer høstet i Cumières, samt en afslutning med tørret frugt, ristede mandler og kakaobønner. Smagen er blød og behagelig, men stadig frisk. En Champagne med velintegrerede tanniner fra den korte skindkontakt med Pinot Noir druerne. Den har en fremragende fylde samt en lang og vedvarende smag og eftersmag. Roederer Estate

Louis Roederer Brut Vintage 2015

Louis Roederer Brut Vintage 2015 Årgangen 2015 består af 70% Pinot Noir og 30% Chardonnay. Efter den alkoholiske gæring gennemgik 27% af vinen malolaktisk gæring, og derefter blev 39% af vinen modnet på træfade. Andengæringen på flaske varede i 4 år. Den likør, der tilsættes under degorgering (liqueur de dosage, 9 g./l. i 2013), er sammensat af vine fra Roederers bedste Grand Cru-marker og er lagret på fad i 4-10 år. Vinen har en smuk lysgylden farve med små, vedvarende bobler. Duften domineres af Pinot Noir-karakteren med klassiske toner af hindbær og kirsebær fra de berømte vinmarker nær landsbyerne Verzenay og Verzy. Herefter følger Chardonnay-noter af tørrede figner, abrikoser og ristede toner fra træfadene. Smagen er fyldig med god rygrad. I eftersmagen findes toner af hvide ferskner, citrusfrugter, hyben samt strejf af vanilje og bitter chokolade. Der er en smuk balance mellem friskhed, fasthed, fylde og velour. Vinen tilhører Roederers kraftige champagner og kan derfor nydes både som aperitif og til f.eks. hvidt kød.

Louis Roederer Collection 243 Brut Champagne

Louis Roederer har forbedret kvaliteten med "Collection 242" ved at øge andelen af reserve-vin lagret på fade fra 6% til 10% og tilføje op til 35% mere vintage champagne fra årgangene 2009, 2011, 2013, 2014, 2015 og 2016. Dette giver større smagsdybde og kompleksitet. "Collection 243" indeholder druer fra Vallée de la Marne, Montagne de Reims og Côte de Blancs, hvilket giver en unik terroir. Kældermesteren Jean-Babtiste Lecaillon ønsker større frihed til at skabe blends fra disse terroirs. Louis Roederer skaber forskellige 'Collections' med unikke smagsudtryk og større transparens om indholdet. Hver udgave vil være forskellig, hvilket afspejler specifik årgang, vejr og vækstsæson. Facts om champagnen: Terroir: - 1/3 af druerne fra La Riviére (Vallée de la Marne) - 1/3 af druerne fra La Montagne (Montagne de Reims) - 1/3 af druerne fra La Côte (Côte des Blancs) Cuvée: - 42% Chardonnay - 40% Pinot Noir - 18% Pinot Meunier Komposition af Collection 243: - 31% fra 2012 - 10% fadlagret vin fra 2009, 2011, 2013, 2014, 2015, 2016 og 2017 - 59% fra 2018 (især Pinot Noir) Dosage: - 8 gram pr. liter Collection 243 er dybere og kraftigere end Collection 242 med en intens og vinøs smagsoplevelse, nuanceret tekstur og finesse. Pinot Noir-præget fra 2018-årgangen træder flot igennem. Louis Roederer er 100% transparente i alt, hvad de gør, også for Collection 243.