Louis Roederer Quartet Brut NV, Roederer Estates, USA

BESKRIVELSE Quartet Brut laves på Chardonnay (ca. 60%) og Pinot Noir. Vinen er gæret i min. to år på flaske. Som det er traditionen hos Louis Roederer, bruger man også i “Quartet” en del Reserve vine, som er udvalgt blandt de bedste vine fra hver årgang. Reserve-vinen modnes i op til 5 år på egetræsfade, der er special byggede og importeret fra Frankrig. Et udvalg af disse reserve-vine fra forskellige årgange bliver efter høsten tilsat den unge vin. Quartet er således produceret efter årelange traditioner, opbygget af et af Champagnes bedste huse. Vinens fylde, finesse og intensitet er så usædvanlig, at mange eksperter (og forbrugere) har udtrykt en uforbeholden begejstring. Den kompromisløse vinskribent Robert Parker skriver, at “Quartet er den bedste sparkling-wine, der nogensinde er lavet af et Champagnehus, som har “bosat” sig i Californien” og Tom Stevenson fra bladet Decanter skrev:” Quartet er den i verdensklasse bedste mousserende vin udenfor Champagne”. Quartets farve er let gylden, og duften har en meget intens og frugtrig karakter, som minder om en god Champagne. Smagen er meget harmonisk med både fedme og sprødhed. Eftersmagen er lang og meget elegant.  LOUIS ROEDERER Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag de gode tilbud før alle andre.

319 kr

Andre kiggede også på

Scharffenberger Brut Rosé NV, USA

BESKRIVELSE Scharffenberger Brut Rosé, NV, USA Scharffenberger Cellars i Anderson Valley blev grundlagt af John Scharffenberger i 1981. Han var overbevist om, at områdets specielle klima ville egne sig godt til produktion af druer til mousserende vine – og eftertiden har givet ham ret. Efter et par ejerskifter og en periode mellem 1998 og 2004 under navnet Pacific Echo, blev vingården købt af californiske Maisons Marques & Domaines, som er Champagne Louis Roederers amerikanske datterselskab. Eftersom Louis Roederer i forvejen ejede en vingård i nærheden, Roederer Estate, hvor man producerer den berømte sparkling wine ‘Quartet’, har det helt klart givet Scharffenberger Cellars et løft. Ønologen Tex Sawyer (Fornavnet skyldes faktisk at han er født i Texas!) har været winemaker på stedet siden 1989, og det har været med til at sikre en god kontinuitet. Scharffenberger Cellars laver vin med druer fra egne vinmarker (48 ha.) nær vingården i Philo (nær Mendocino Coast), suppleret med druer fra små drueproducenter i Mendocino County, som man har langtidskontrakter med og har fået et tæt og tillidsfuldt samarbejde med ift. dyrkningen af druerne. Scharffenberger Brut Rosé er lavet på 54% Pinot Noir (4,5% rødvin) og 46% Chardonnay høstet i Mendocino County. Efter den første gæring gennemgår hovedparten af vin de base en malolaktisk gæring. Den efterfølgende gæring på flaske efter den traditionelle champagne metode varer i 24 måneder. Til sidst bliver vinen drejet og omrystet for en periode af fem uger og til sidst degorgeret.Scharffenberger Brut Rosé har en flot laksefarve med et pink skær. I duften finder man delikate og kølige aromaer af hindbær og jordbær. Smagen er liflig og mild i starten men udvikler sig flot i munden, med god struktur og fedme til sidst. En lækkert, appetitgivende vin med ikke alt for voldsomme bobler, noget der gør den meget charmerende.Perfekt som aperitif, gerne med snaks med ost eller røget tilbehør, til forretter med fisk eller skaldyr. Prøv den også til fjerkræ i hvide saucer.  SHAFFENBERGER Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag de gode tilbud før alle andre. TILMELD DIG

Louis Roederer Brut Vintage 2014

BESKRIVELSE Kun i de bedste år udvælger Louis Roederer vine, som anvendes til denne Brut Vintage. Med denne vin ønsker Roederer at fremhæve de individuelle karakterer af den enkelte årgang. 2014 er lavet på 70% Pinot Noir og 30% Chardonnay. Efter den alkoholiske gæring gennemgik 27% af vinen en malolaktisk gæring, og derefter blev 39% af vinen modnet på træfade. 2. gæringen på flaske varede i 4 år. Den likør, man tilsætter under degorceringen (liqueur de dosage, 9 g./l. i 2013,) er sammensat af vine fra Roederers bedste Grand Cru marker, og er lagret på fad i 4-10 år. Vinen har en flot lysgylden farve med små, vedvarende bobler. I duften er det Pinot Noir-karakteren, som dominerer med de klassiske toner, som de berømte vinmarker nær landsbyerne Verzenay og Verzy giver; hindbær og kirsebær. Derefter følger Chardonnay-noter af tørrede figner og abrikoser samt ristede toner fra træfadene. I smagen har vinen god rygrad og fylde. I eftersmagen fanger man toner af hvide ferskner, citrusfrugter og hyben samt et strejf af vanilje og bitter chokolade. Der er en pragtfuld balance mellem friskhed, fasthed, fylde og velour. Vinen hører til de kraftige champagner hos Roederer og kan derfor sagtens serveres både som aperitif og til fx hvidt kød. Louis Roederer blev grundlagt i 1776 og er et af de få tilbageværende uafhængige huse i Champagne, som stadig kontrolleres af grundlæggerens efterkommere. Roederers filosofi var og er, at den bedste måde man kan producere den bedste champagne på, var ved at kontrollere hele processen fra arbejdet i vinmarken, hen over høsten, gæringen af vinen og den efterfølgende vitale modning af de sarte bobler inde i flaskerne. Familien ejer efterhånden næsten 250 ha. vinmarker med Premier og Grand Cru status, og de har derfor ganske særlige forudsætninger for at producerer rigtig mange flasker på et interessant niveau. Det er Jean-Claude Rouzaud, (uddannet ønolog noget af en institution) som med sikker hånd tegner Champagne Roederer i dag. Omkring 60% Pinot Noir, 30% Chardonnay og 10% Pinot Meunier som efter gæringen blandes med op til 15% Vin de Reserve og derpå får lov til at samle sig i 6 måneder inden vinen tappes på flaske og modner i 42 måneder inden budfaldet skydes bort og den modtager en dosage på mellem 8-10 g. pr. liter. Louis Roederer   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gode tilbud før alle andre.

Louis Roederer Collection 243 Brut Champagne

BESKRIVELSE Louis Roederer har altid haft en stærk ambition om konstant at forbedre deres kvaliteter. Med den helt cuvee "Collection 242" er andelen af reserve-vin der er lagret flere år på fade øget fra 6% til 10%.  Ligeledes er andelen af  vintage årgange 2009,2011, 2013, 2014, 2015, 2016 øget så cuvèen nu indeholder op til 35% mere vintage champagne, hvilket er helt unikt af en non vintage Champagne. Dette tilfører større smagsdybde og kompleksitet til cuvèen. Collection 243 indeholder druer fra ca. 1/3 af hver af områderne; Vallèe de la Marne, Montagne de Reims og Côte de blancs, da hver af områderne giver hver deres unikke ’terroir’ til cuvèen.  Kældermesteren hos Louis Roederer Jean-Babtiste Lecaillon ønsker af have større frihed til at vise mangfoldigheden / skabe blends fra disse unikke terroirs / Lieu-dit’er [caption id="attachment_5507" align="aligncenter" width="1000"] #image_title[/caption] Louis Roederer ønsker at skabe forskellige ’Collections’ med hver deres smagsudtryk og sjæl. Ligeledes er det deres ambition at være mere transparente i deres kommunikation om indholdet og ’traceability’ i Champagnen. Hver udgave af fremtidige Collection-udgaver bliver forskellige, hvilket skaber større ærlighed om specifik årgang, vejr, vækstsæsonen etc. Facts om champagnen: Terroir: 1/3 af druerne kommer fra marker i ’La Riviére’ (La Valèe de la Marne) 1/3 af druerne kommer fra marker i ’La Montagne’. (Montagne de Reims) 1/3 af druerne kommer fra marker i ’La Côte’ (Côte des blancs)   Cuvèe: 42% Chardonnay 40% Pinot Noir 18% Pinot Meunier   Komposition af Collection 243: 31% af indholdet blev skabt i 2012. 10% af indholdet kommer fra fadlagret vin – i følgende årgange; 2009, 2011, 2013, 2014, 2015, 2016, og 2017. 59% af indholdet kommer fra det fantastiske Champagne år 2018 (i særdeleshed for Pinot Noir). Dosage: 8 gram pr. Liter. Smagsmæssigt er Collection 243 mere dyb og kraftigere i smagen, end Collection 242. Mere intens og vinøs smagsoplevelse med nuanceret tekstur og finesse. Det kødfuldte Pinot Noir-præg træder flot igennem, hvor det er tydeligt at 59% af indholdet kommer fra det suveræne pinot år; 2018. Som i tidligere år ønsker Louis Roederer at være 100% transparente i alt hvad de gør. Dette gælder i den grad også for Collection 243.   Bagetiketten viser relevant info, og hvis du scanner QR-koden med din telefon (som du sagtens kan gøre her på skærmen) kommer der endnu mere info frem.   Den officielle smagsbeskrivelse af Collection 243 fra Louis Roederer: Bright, golden hue with shimmering highlights. Fine, lively mousse with lingering threads of bubbles. The bouquet is open and rich yet also wonderfully fresh. It offers an explosion of ripe, delicate fruit with intense notes of yellow fruit (mirabelle plum) from the Pinot noir complemented by sweet citrus fruits (lemon meringue pie) and delicate notes of white flowers (jasmine) from the Chardonnay. The palate is deep and dense with a big, well-structured backbone. The texture is simply mesmerising with its fleshy mouthfeel from the Pinot noir that coats the palate before giving way to an incredible saline freshness with a pleasant hint of bitterness. This wine combines the strength, intensity and power of the delectably ripe Pinot noirs which are balanced to perfection by the chalky freshness and density from the Chardonnay which forms the majority of the blend.   Collection has all its warmth and generosity thanks to the perfect ripeness of the fruit harvested in the 2018 vintage, yet it is the freshness, energy and complexity of the 'Réserve Perpétuelle' created in 2012, as well as the texture imparted by the oak ageing, that extend and elongate the wines' body resulting in unrivalled finesse and persistence. LOUIS ROEDERER Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag de gode tilbud før alle andre DH WINES NYHEDSBREV 

Louis Roederer Nv Champagne Brut Premier 600cl

BESKRIVELSE Modnet i flaske i gennemsnitligt tre til fire år giver Brut Premier en perfekt balance med en stor, frugtrig bouquet. Her finder man eksotiske karakterer af honning, vanille, mandler og ristet brød og samtidig en delikat og kompleks finish. En meget spændende blanding af kraft, fyrighed og blødhed. Vinen er perfekt som aperitif på grund af sin friskhed og finesse. Dens gode struktur og fylde gør den også velegnet til fjerkræ, fisk, skaldyr og faktisk også til ikke for søde desserter. Når man disponerer over 180 ha. af Champagne områdets bedste vinmarker oven i købet klassificerede som Premier og Grand Cru og næsten kan være selvforsynende med druer fra år til år, er man uden tvivl i en privilegeret situation. Men privilegiet er ikke noget, man kommer let til. Huset Louis Roederer dækker selv 80-85% af sit behov med druer fra egne marker (214 ha.), der er harmonisk fordelt i de 3 bedste regioner i Champagne: Montagne de Reims, Vallée de la Marne og Côte des Blancs. 97% af Louis Roederers vinmarker er klassificerede som Grand Cru eller Premier Cru.Vinificeringen foregår i moderne, rustfri ståltanke på 60-100 hl. Det giver den bedste hygiejne og en fuldstændig kontrol over alle processer. Et par etager under jorden findes Roederers meget kendte Vins de Réserve. Det er et lager af gamle vine, som ligger på flerårsbrugte egetræsfade à 60 hl. Rémuage drejning af flasken foregår stadig med hånd, og hos Louis Roederer lagres flaskerne i min. 6 måneder efter dégorgement dvs. påsætning af den endelige prop. En detalje som sikrer en endnu større kvalitet, fordi en Champagne, som lige er degorgeret, skal have tid til at falde til ro.   LOUIS ROEDERER Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag alle de gode tilbud før alle andre.