Dalva Colheita 1997

læs mere om portvin her.

329 kr

Andre kiggede også på

Dalva Colheita Golden White 1971

BESKRIVELSE Over fire årtier på fad giver en unik og absurd høj kvalitet. Dalva er notorisk kendt for at være verdens førende hus på hvid portvin. Og deres suveræne Golden White 1971 er ingen undtagelse. Noter af kandiseret appelsin, rosiner, honning, muskatnød. Dybde, kompleksitet, sødme, modenhed, intensitet… Vi kunne blive ved – det her skal prøves mindst én gang i livet. Dalva er et gammelt traditionsbundet portvinshus grundlagt i 1862. Indtil 1920’erne, da brasilianske C. Da. Silva opkøbte huset gennem sin kones familie, havde huset gået under andet navn og havde primært solgt deres portvine i Portugal. Men med Da Silva i front begyndte huset at eksportere til både Brasilien og Nordamerika, og sidenhen også Asien og Europa. Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970’erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt ulagret vin fra andre producenter, som man lagrede og flaskede. Men i løbet af det næste årti begyndte Dalva at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første “hjemmedyrkede” vintage port. Dalva er nu et højt respekteret portvinshus, hvor man især har specialiseret sig i tawnies og hvide ports fra det sidste århundrede. 94 points Robert Parker The 1971 Golden White Port (Dalva) is a blend of Malvasia Fina, Viosinho and Rabigato, coming in at 132 grams per liter of residual sugar. It was bottled in 2014. It has a very Tawny feel to it, not just a white version of a Tawny Colheita. Gorgeous and fresh, this is an elegant white with a lively and lifted demeanor, but more than enough unctuousness in the mid-palate. It’s a beauty, likely to arrive (so I’m told) in the USA in 2016.

Dalva Colheita Golden White 1989

BESKRIVELSE Vanvittig hvid portvin! Kompleks på alle måder!  Dalva er et gammelt portvinshus, startet af brasilianske Da Silva i 1862. Frem til 1970´erne opkøbte Dalva primært druer fra andre producenter, for selv at lagre og fylde dem på flaske. Fra 1978 hvor deres første egen vintage blev frigivet, og frem til nu er det gået stærkt. Huset har brugt betydelige summer på nyt udstyr, marker og bedre faciliteter, hvilket har udmøntet sig i et gevaldigt kvalitetsløft. Dalva er nu et højt respekteret Portvinshus, hvor man især har specialiseret sig i tawny typer med lang lagring, men også formår at lave de klassiske vintages i bedste kvalitet. Deres portvine er kun blevet bedre og bedre - samtidig har de et fantastisk lager af tawnies og hvide ports fra det sidste århundrede. Husets erklærede ambition er at tilhøre superligaen i Porto,  og er kort sagt et af de huse hvor du gør de bedste køb til prisen i dag - Dalva er ydermere notorisk kendt for at være verdens førende hus på hvid portvin. Denne fantastiske portvin har en intens gylden farve, en meget fin og delikat næse med noter af nødder og krydderier. På ganen er den rund og fyldig, med en sød finish, meget lang og kompleks. Dens runde sødme er perfekt afbalanceret af dens naturlige surhed. Server den helst mellem 12-14 gr.

Dalva Colheita Golden White 1963

BESKRIVELSE Dalvas ikoniske Golden White 1963. Anmelderrost og i en liga for sig! Dybde, kompleksitet, sødme, modenhed, intensitet… Vi kunne blive ved - det her skal prøves mindst én gang i livet. Måske verdens bedste hvide portvin? Læs, hvad Robert Parker, Decanter og Jancis Robinson skriver og bedøm selv. Dalva er et gammelt traditionsbundet portvinshus grundlagt i 1862. Indtil 1920’erne, da brasilianske C. Da. Silva opkøbte huset gennem sin kones familie, havde huset gået under andet navn og havde primært solgt deres portvine i Portugal. Men med Da Silva i front begyndte huset at eksportere til både Brasilien og Nordamerika, og sidenhen også Asien og Europa. Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970’erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt ulagret vin fra andre producenter, som man lagrede og flaskede. Men i løbet af det næste årti begyndte Dalva at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første "hjemmedyrkede" vintage port. Dalva er nu et højt respekteret portvinshus, hvor man især har specialiseret sig i tawnies og hvide ports fra det sidste århundrede. SMAGS NOTER: ANIS, CHOKOLADE, FERSKEN, HONNING, KARAMEL GOD TIL: DESSERT, FRUGTIGE DESSERTER, JORDBÆR, MILDE OSTE DUFTE: ABRIKOS, APPELSINSKAL, FERSKEN, FIGNER, HONNING 95 points Decanter ‘The first duty of Port is to be red...’ except for this unique white colheita! Citrus and honey on the nose then toasted almond flavours. Sweet and peppery, but not overtly so, offset by acidity which extends onto the finish, giving an overall impression of freshness despite its complexity and age." 95 points Robert Parker The 1963 Golden White Port (Dalva) is mostly a blend of Malvasia Fina, Viosinho and Rabigato, coming in at 130 grams per liter of residual sugar. This has been seen before, but this is the new 2017 bottling now in the USA. Not much has changed. This takes the gorgeous 1971 and adds some power, viscosity and intensity to it. It shows a little more complexity and it is burlier. It is often very much like a tawny in flavor. Taste this "white Colheita" blind and you may wonder if it is indeed white. It is still fresh and lifted, if not quite as bright and as youthful as the 1971. Overall, though, the added complexity seals the deal here, while the 1971 gets the nod for brightness. You slowly realize this does everything brilliantly. Which you prefer will be a matter of taste. I tend to emphasize complexity and my nod is to this, but I won't be surprised if some argue with me. The 1971 is pretty brilliant, too, if a bit more understated. This is another impressive White Port this issue from C. da Silva. 17 points Jancis Robinson Very old sweet wine. Golden White = brand name. Still on the market. Declared once a decade. Slightly browner gold. RS 119 g/l. A little nutty but still has that lovely bitter orange note. Great power but also great freshness and youth. Dried apricot intensity. Still so much fruit. Must be racked once a year. Good casks (600 litres). (JH)

Dalva Colheita 1997

læs mere om portvin her