Dalva Colheita 1997

læs mere om portvin her.

329 kr

Andre kiggede også på

Dalva Colheita White Tawny 2007

BESKRIVELSE Dalva Colheita White Tawny 2007 Ravfarvet supervin fra det fantastiske portvinsår 2007. José Manuel Sousa Soares har tryllet en bombe af konfiteret mandarin, bittermandel og frisk fyrreharpiks frem, der selv med ti år på bagen har en forrygende friskhed. Genial til desserter med æble eller karamel, men også til et stykke ost. Dalva har været igennem en fantastisk proces over de sidste mange år. Deres portvine er kun blevet bedre og bedre - samtidig har de et fantastisk lager af tawnies og hvide ports fra det sidste århundrede. Husets erklærede ambition er at tilhøre superligaen i Porto og de senere årtier har vist, at dette mål rykker tættere og tættere på, mens priserne (bla. takket være en skrantende portugisisk økonomi) holdes på et minimum. Dalva er kort sagt et uforfalsket best buy-hus i dag. "The new Port Dalva White Colheita 2007 was awarded by the jury of the Concours Mondial de Bruxelles 2017. This new white Port of C. da Silva exquisitely combines a mature structure and aromas with a fresh and bright complement, given by its young age. It was distinguished in this competition with a Greal Gold Medal." 91 points Robert Parker The 2007 White Port (Dalva) is basically a white Colheita and it pretty much leans to tawny in taste, too. Mostly a field blend, it emphasizes Malvasia Fina, Viosinho and Rabigato. It comes in at 117 grams per liter of residual sugar. Surprisingly rich for a young white, this is filled with caramel nuances. It is a beauty that is really easy to like and drink. Bright, fresh and utterly delicious, it delivers a great performance that easily overachieves at its young age. 91 points Wine Enthusiast This is a tangy tight wine with plenty of acidity and wood flavors to balance against the fresh lemon fruitiness. Its medium-sweet style is attractive, leaving a bite and tang of spirit and wood at the end. 91 points Politiken Duft præget af solvarmt træ, rosiner, brændt karamel og lidt overmoden banan. Blød, fyldig og næsten cremet i munden med velintegreret alkohol og sødme. Lang eftersmag. Årgangsbetegnet vin i meget velbalanceret stil, hvor alt bliver holdt fint sammen. Fra huset Casa da Silva, der også er kendt for sine røde og hvide Douro-vine. Derfor skal du prøve den: Fordi den er et godt eksempel på den hvide portvines evne til at kombinere mere lyse frugttoner med fadpræg og let oxidation. 91 points Winemanual Flot intensitet med flotte noter af møbelpolish og cedertræ sammen med en gennemgående note af lettere røget hø.. Dette bakkes op af tørret frugt i form af abrikoser, sultana rosiner og mandariner. Simpel, præcis og harmonisk næse. Paletten har en tekstur som nektar med en olieret fornemmelse i munden. Smagen følger næsen rigtig fint med tørret frugt, hø og volatile noter af møbelpolish. Derudover får man noget brændt sukker og en forventelig, men alligevel rimelig afdæmpet oxidation, som er i rigtig god balance. Nøddenoterne er altså ikke vildt fremtrædende, men man fornemmer dog nødderne i eftersmagen. 95 points Houlbergs Vinblog Jeg bliver bare mere og mere tosset med god portvin og specielt Colheita vinene har vundet mit hjerte, så derfor havde jeg dagen før juleaften smagt mig igennem 3 drønlækre Dalva Colheita portvin, der alle skulle serveres til risalamanden. Den første var denne 2007 Dalva Colheita White fra Vinhos C. da Silva i Vila Nova de Gaia helt nede ved Douro floden. Vinhos C. Da Silva er et helt traditionelt portvinhus, som oprindelig blev grundlagt i 1862 under navnet Corrêa Ribeiro e Filhos. Det fik sit nuværende navn efter 1933, hvor den unge Clemente da Silva kom fra Brasilien på udkig efter en forretning og endte med at opkøbe portvinshuset, der dengang var ejet af hans hustrus familie. Portvinshuset havde ved Clementes overtagelse primært solgt deres portvine i landet, blandt til kongehuset i Portugal, men det sluttede i 1910, hvor monarkiet jo blev afskaffet i landet. Da Silva genopbyggede firmaet fra bunden, bl.a. med opbygning af nye lagre samt en opstart af en eksport af portvinene, hvilket først var til Brasilien og det nordlige Amerika og senere til andre nye markeder som Europa samt Asien, hvilket skete med et helt nyt brand, som han kaldte Dalva. I starten havde portvinshuset købt deres ulagrede vine hos andre producenter, men det ændrede Clemente da Silva i 1970’erne, hvor han på opkøbte vinmarker begyndte selv at dyrke egne druer og samtidig byggede et stort vineri. Allerede i 1978 kan vinhuset så præsentere sin første egen Vintage Port og i dag er Vinhos C. Da Silva og brandet Dalva højt respekteret. I dag er portvinshuset dog ejet af Porto Cruz, der også er et portvinshus i Vila Nova de Gaia, men det er ejet af de større vin, øl og spirituskæde La Martiniquaise, der også ejer en lang, lang række brands. Porto Cruz ejer udover Vinhos C. Da Silva også portvinshuset Ventozelo og samlet laver de over 11 millioner flasker portvin om året, så det er en motherfucker stor historie. La Martiniquais

Dalva Colheita Golden White 1989

BESKRIVELSE Vanvittig hvid portvin! Kompleks på alle måder!  Dalva er et gammelt portvinshus, startet af brasilianske Da Silva i 1862. Frem til 1970´erne opkøbte Dalva primært druer fra andre producenter, for selv at lagre og fylde dem på flaske. Fra 1978 hvor deres første egen vintage blev frigivet, og frem til nu er det gået stærkt. Huset har brugt betydelige summer på nyt udstyr, marker og bedre faciliteter, hvilket har udmøntet sig i et gevaldigt kvalitetsløft. Dalva er nu et højt respekteret Portvinshus, hvor man især har specialiseret sig i tawny typer med lang lagring, men også formår at lave de klassiske vintages i bedste kvalitet. Deres portvine er kun blevet bedre og bedre - samtidig har de et fantastisk lager af tawnies og hvide ports fra det sidste århundrede. Husets erklærede ambition er at tilhøre superligaen i Porto,  og er kort sagt et af de huse hvor du gør de bedste køb til prisen i dag - Dalva er ydermere notorisk kendt for at være verdens førende hus på hvid portvin. Denne fantastiske portvin har en intens gylden farve, en meget fin og delikat næse med noter af nødder og krydderier. På ganen er den rund og fyldig, med en sød finish, meget lang og kompleks. Dens runde sødme er perfekt afbalanceret af dens naturlige surhed. Server den helst mellem 12-14 gr.

Dalva Colheita Tawny 1992 portvin

BESKRIVELSE Årgangs tawny fra starten af 90´erne. 30 års langsom udvikling på træfade har skabt en fuldstændig harmonisk og virkelig finessepræget portvin. De mange år på fad har afrundet vinen, der nu fremstår i perfekt balance mellem kraftfuldhed og elegance. Smagsnuancerne står nærmest i kø for at vælte ud af glasset. Mørke bær og urter i skarp konkurrence med orangeskal, sød tobak og ristede nødder. En fornem balance mellem ungdommelig saftighed og alderens kompleksitet. Fadlagret port, der er sublimt afrundet og dog stadig har rigeligt med karakter og vitalitet til at klare selv tungere desserter eller kraftige oste. Dalva er et gammelt traditionsbundet portvinshus grundlagt i 1862. Indtil 1920’erne, da brasilianske C. Da. Silva opkøbte huset gennem sin kones familie, havde huset gået under andet navn og havde primært solgt deres portvine i Portugal. Men med Da Silva i front begyndte huset at eksportere til både Brasilien og Nordamerika, og sidenhen også Asien og Europa. Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970’erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt ulagret vin fra andre producenter, som man lagrede og flaskede. Men i løbet af det næste årti begyndte Dalva at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første "hjemmedyrkede" vintage port. Dalva er nu et højt respekteret portvinshus, hvor man især har specialiseret sig i tawnies og hvide ports fra det sidste århundrede.  

Dalva Colheita Golden White 1963

BESKRIVELSE Dalvas ikoniske Golden White 1963. Anmelderrost og i en liga for sig! Dybde, kompleksitet, sødme, modenhed, intensitet… Vi kunne blive ved - det her skal prøves mindst én gang i livet. Måske verdens bedste hvide portvin? Læs, hvad Robert Parker, Decanter og Jancis Robinson skriver og bedøm selv. Dalva er et gammelt traditionsbundet portvinshus grundlagt i 1862. Indtil 1920’erne, da brasilianske C. Da. Silva opkøbte huset gennem sin kones familie, havde huset gået under andet navn og havde primært solgt deres portvine i Portugal. Men med Da Silva i front begyndte huset at eksportere til både Brasilien og Nordamerika, og sidenhen også Asien og Europa. Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970’erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt ulagret vin fra andre producenter, som man lagrede og flaskede. Men i løbet af det næste årti begyndte Dalva at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første "hjemmedyrkede" vintage port. Dalva er nu et højt respekteret portvinshus, hvor man især har specialiseret sig i tawnies og hvide ports fra det sidste århundrede. SMAGS NOTER: ANIS, CHOKOLADE, FERSKEN, HONNING, KARAMEL GOD TIL: DESSERT, FRUGTIGE DESSERTER, JORDBÆR, MILDE OSTE DUFTE: ABRIKOS, APPELSINSKAL, FERSKEN, FIGNER, HONNING 95 points Decanter ‘The first duty of Port is to be red...’ except for this unique white colheita! Citrus and honey on the nose then toasted almond flavours. Sweet and peppery, but not overtly so, offset by acidity which extends onto the finish, giving an overall impression of freshness despite its complexity and age." 95 points Robert Parker The 1963 Golden White Port (Dalva) is mostly a blend of Malvasia Fina, Viosinho and Rabigato, coming in at 130 grams per liter of residual sugar. This has been seen before, but this is the new 2017 bottling now in the USA. Not much has changed. This takes the gorgeous 1971 and adds some power, viscosity and intensity to it. It shows a little more complexity and it is burlier. It is often very much like a tawny in flavor. Taste this "white Colheita" blind and you may wonder if it is indeed white. It is still fresh and lifted, if not quite as bright and as youthful as the 1971. Overall, though, the added complexity seals the deal here, while the 1971 gets the nod for brightness. You slowly realize this does everything brilliantly. Which you prefer will be a matter of taste. I tend to emphasize complexity and my nod is to this, but I won't be surprised if some argue with me. The 1971 is pretty brilliant, too, if a bit more understated. This is another impressive White Port this issue from C. da Silva. 17 points Jancis Robinson Very old sweet wine. Golden White = brand name. Still on the market. Declared once a decade. Slightly browner gold. RS 119 g/l. A little nutty but still has that lovely bitter orange note. Great power but also great freshness and youth. Dried apricot intensity. Still so much fruit. Must be racked once a year. Good casks (600 litres). (JH)