Bourgogne Blanc 'Sous la Velle' 2021

Carrés Bourgogne Blanc folder sig smukt ud i næsen med intense aromaer af citrus, hvid fersken, blomster, nødder, smør og våde sten.

299,-229 kr

Andre kiggede også på

Bourgogne Blanc 'Sous la Velle' 2021

Carrés Bourgogne Blanc folder sig smukt ud i næsen med intense aromaer af citrus, hvid fersken, blomster, nødder, smør og våde sten. Smagen følger smukt op, hvor lagfyldt, cremet frugt balanceres af en saftig syreprofil, så vinen fremstår med superb ba

Albert Sounit Rully Blanc 1. Cru La Pucelle 2019, Bourgogne, Frankrig

Lavet på 100 % Chardonnay fra ca. 70 år gamle vinstokke på én af Rully?s fineste 1. Cru marker. Jordbunden er kalkholdig med et tyndt lag sten og ler. Vinen er gæret på fad og lagret i 12 måneder på franske barriques, hvoraf 40 % af fadene er nye. Vinen e

Domaine de la Madone, Bourgogne Blanc 2021 (v/6stk)

Denne Bourgogne Blanc fra Domaine de la Madone på 100% Chardonnay er i praksis lidt af en sjældenhed, idet den stammer fra det sydligste syd nede i Beaujolais - du ved, dér hvor man jo normalt har rigeligt at se til med at imødekomme forbrugernes tørst efter lys og saftig Gamay.I dette tilfælde står den dog på hvidvin på Chardonnay-druen, og selvom du antageligt har lært, at syd er varmere end nord, er dette ikke altid så entydigt: Vinmarkerne fra La Madone hviler nemlig på bakker højt over havets overflade, hvilket resulterer i køligere nætter end længere oppe i Bourgogne og dermed giver en vin med både kompleksitet og en markeret frugtsyre, som du kan læse om længere nede.VinificeringDruernes kvalitet er dog ikke alt: La Madone Chardonnay er i vinhuset presset og så delt i to, hvis man kan sige det sådan: Halvdelen gæres og lagres således i gamle egetræsfade, hvor de små mængder af indtrængende luft er med til at afrunde og udvikle vinen i en retning af det mere komplekse. Den anden halvdel af vinen vinificeres derimod i ståltanke, hvor intet kan forstyrre den friske og autentiske frugtudvikling og den ranke, saftige smag.Aroma og smagPå den måde udvikler La Madone sig til en afbalanceret og - på overfladen - umiddelbar vin med friske, sprøde citrusnoter, pære og mineralitet. Under overfladen rummer den dog mere end som så, når de let ristede og cremede associationer fra fadlagringen begynder at røre på sig. Og selvom smagen hverken er intens, udpræget fed eller for den sags skyld ranglet, er den dejligt velbalanceret og et rigtig fint køb for dig, der vil have en Bourgogne, du kan nyde til hverdag uden at bringe pengepung og smagsløg ud af fatning.ServeringsforslagVinen er således oplagt at nyde afkølet på terrassen, mens du laver mad samt - eksempelvis - til smørrebrødsfrokosten, når tallerkenen pryddes af fiskefilet, rejer og hønsesalat.

Albert Sounit, Bourgogne Blanc, Les Vignes de la Roche 2021

Les Vignes de la Roche, som vinen hedder, ligger under det markante klippefremspring på en relativt stejl skråning i naturlig forlængelse af Montagny 1. Cru markerne, blot nogle få hundrede meter mod nord.Druerne er høstet fra de kalkholdige parceller La Cassine, La Guiche og Les Pinacles – sidstnævnte er Montagny Villages, som de-klassificeres for at øge kvaliteten på husets Bourgogne Blanc.Vinen er lavet på 100 % Chardonnay, som håndplukkes. Efter presning og bundfældning hældes juicen direkte på franske egetræsfade, hvor vinen gærer og lagres i ca. 10 måneder. Under lagringen omrøres vinens bundfald jævnligt, hvorved den får større fylde og bliver mere rig på aroma. Denne proces kaldes ”batonnage”. Les Vignes de la Roche har en blomsterrig bouquet med mineralske toner og en fin sprød syre. Vinen er smuk, blank og lys gylden. Duften er karakteriseret ved hvide blomster og en snert af citrus og abrikos. Fadet er meget fint integreret i smagen, som slutter med en tør og ren eftersmag og en fin fedme og elegance.