Chablis 2022
Vinen åbner med givende og stenede aromaer af citrus, æbler, pære, hvide blomster, krudt og våde sten. I munden viser den kølig og delikat frugt, som går hånd i hånd med en stålsat, saftig syre og en lang og nærmest saltet finale.
Vinkammeret
Vrignauds Chablis er en sprød og slank Chablis, som på smuk og terroir-tro vis demonstrerer, hvad der gør denne region så unik.
Vinen åbner med givende og stenede aromaer af citrus, æbler, pære, hvide blomster, krudt og våde sten. I munden viser den kølig og delikat frugt, som går hånd i hånd med en stålsat, saftig syre og en lang og nærmest saltet finale.
Louis Latour Chablis Chanfleure 2020 Denne Chablis fra Louis Latour er fremstillet af Chardonnay-druer fra 30 år gamle vinstokke. Vinen gæres og lagres i ståltanke i ca. 10 måneder, hvilket giver en frisk og sprød vin med citrusgul farve og grønligt skær. Duften byder på hvide blomster, havtorn, gule æbler og friske mandler. Smagen er frisk med et myntet præg, rank syre og mineralsk eftersmag. Perfekt til rejer, skaldyr og fiskeplatte. Serveres ved 7-9 grader inden for de første 5 år.
Les Vaupulans er et brag af en Chablis fra denne ærke-økologiske producent, der med hastige skridt nærmer sig toppen af Chablis. Vaupulans er som altid mere fedmefyldt og cremet i frugten end den almindelige Fourchaume Premier Cru, som forekom
Domaine Jean-Marc Brocard blev grundlagt i 1973 af Jean-Marc Brocard, der plantede Chardonnay-vinstokke omkring Sainte Claire-kirken i Préhy, Chablis. Vinhuset ejer nu ca. 200 ha. vinmarker i Chablis- og Auxerrois-området. Sønnen Julien, en ingeniør med interesse for økologi og biodynamik, tilsluttede sig i 1997 og har siden arbejdet på at omstille vinmarkerne til økologisk og biodynamisk dyrkning. I dag dyrkes ca. 60 ha. økologisk og 40 ha. biodynamisk, med planer om at omstille alle 200 ha. Domaine Jean-Marc Brocard er kendt for sine karakterfulde, aromatiske og mineralske vine. Chablis Vieilles Vignes 46 er lavet på druer fra en parcel plantet i 1946. De over 75 år gamle vinstokke dyrkes økologisk og henter næring fra dybder på over 25 m. Druerne presses straks efter ankomst til kælderen, og gæringen foregår på små, temperaturregulerede ståltanke med druernes egne gærstammer. Vinen modnes i 14 måneder sur lie på æggeformede tanke og aftappes efter naturlig bundfældning og let filtrering. Chablis Vieilles Vignes 46 har en lysgylden farve med grønligt skær.