Chassagne-Montrachet 2022

Benoits Chassagne Montrachet er en sprød og rasende elegant Chassagne, som bare præsterer på langt højere niveau, end dens Villages-status tilskriver.

589,-424,08 kr

Andre kiggede også på

Domaine Morey-Coffinet - Chassagne Montrachet 1. Cru En Cailleret 2019

Chassagne-Montrachet En Cailleret fra Morey-Coffinet er en biodynamisk og økologisk vin fra Premier Cru-parceller plantet mellem 1985 og 1990. Vinen lagres 15 måneder på egetræsfade, hvoraf 35% er nye, og filtreres ikke før aftapning. Den har en intens gylden farve med noter af pistolflint, blomster, hvide frugter og hasselnødder. Smagen er kraftfuld med mineralsk spænding og noter af ristet honning og frugt. Domaine Morey-Coffinet ligger i Chassagne-Montrachet og dækker 8,5 hektar. Vingården er en sammenslutning af Marc Morey og Fernand Coffinets godser, med vinmarker i Chassagne-Montrachet, Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene dyrkes økologisk, og lagringen sker på egetræsfade, hvor op til 60% kan være nye afhængig af årgang og cuvée.

Domaine Morey-Coffinet - Chassagne Montrachet 1Cru "La Romanée" 2019

Morey-Coffinet vingård, beliggende i Chassagne-Montrachet, strækker sig over 9 hektar og drives biodynamisk af Thibault Morey. Vingården producerer 15 hvidvine, herunder 2 grand crus, og 8 rødvine, herunder 1 grand cru. Denne 1er cru vin har en kompleks næse med aromaer af grønt æble, pære, hvid fersken, citrus, abrikos, egetræsblade, vilde blomster og krydrede noter som ingefær og vanilje. På ganen er vinen aromatisk rig, struktureret og spændende, hvilket gør den tilgængelig selv som ung. Med alderen udvikler den sekundære aromaer og passer godt til retter som sauteret flæsk i cider eller braiseret fasan med kastanjepuré. Domaine Morey-Coffinet, også i Chassagne-Montrachet, dækker 8,5 hektar og er resultatet af en sammenslutning af Marc Morey og Fernand Coffinets godser. De fleste vinmarker ligger i Chassagne-Montrachet, herunder premier crus la Romanée, Remilly og les Caillerets, samt parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene dyrkes økologisk og lagres på egetræsfade, hvor op til 60% kan være nye afhængig af årgang og cuvée.

Chassagne-Montrachet, Les Benoîtes 2021

Sorines så klassiske Chassagne fremstår strågul i farven med super-elegante, lineære og pivfriske aromaer af citrus, lime, nødder, smør og knuste sten. I munden går den så klassiske, fokuserede Montrachet-stil igen, hvor den middelkoncentrerede frugt o

Domaine Philippe Bouzerau Chassagne Montrachet Blanc 2020

Chassagne-Montrachet Blanc fra Domaine Philippe Bouzereau er en økologisk vin fremstillet af druer fra parceller som "Les Meix Goudard" og "Les Pasquelles" i den nordøstlige del af kommunen. Vinen gæres og modnes på egetræsfade i 12 måneder, hvoraf 30% er nye, og derefter 6 måneder på ståltanke. Den filtreres ikke for at bevare frugten og finessen. Vinen har en gylden farve og en kompleks duft med noter af crème brûlée og eksotiske frugter. Smagen er harmonisk med mineralitet, fedme og finesse, og eftersmagen er delikat og frisk. Perfekt til fisk, skaldyr, lyst kød og oste som gedeost og Bourgognes specialiteter. Serveres ved 10-12 grader.