Domaine Philippe Bouzerau Chassagne Montrachet Blanc 2022

Chassagne-Montrachet Blanc fra Domaine Philippe Bouzereau er en økologisk vin, der stammer fra parceller som "Les Meix Goudard" og "Les Pasquelles" i den nordøstlige del af Chassagne-Montrachet. Vinen gennemgår gæring og modning på egetræsfade i 12 måneder, hvoraf 30% er nye, efterfulgt af 6 måneder i ståltanke. For at bevare vinens frugtige karakter og finesse, filtreres den ikke. Vinen præsenterer sig med en gylden nuance og en kompleks aroma, der byder på noter af crème brûlée og eksotiske frugter. Smagen er velafbalanceret med en kombination af mineralitet, fylde og elegance, mens eftersmagen er både delikat og forfriskende. Den er ideel til servering med fisk, skaldyr, lyst kød samt oste som gedeost og specialiteter fra Bourgogne. Den anbefales serveret ved en temperatur på 10-12 grader.

699 kr

Andre kiggede også på

Jean-Baptiste Jessiaume Chassagne Montrachet Blanc 2020

Oplev den udsøgte smag af Jean-Baptiste Jessiaume Chassagne-Montrachet Blanc 2020. Denne vin er en sand repræsentation af Chassagne-Montrachet-regionens finesse og elegance. Med en delikat balance mellem frugtige noter og en subtil mineralitet, tilbyder denne hvidvin en kompleks smagsprofil, der vil glæde enhver vinelsker. Jean-Baptiste Jessiaume har med denne årgang formået at fremhæve de unikke karakteristika, der gør Chassagne-Montrachet til en af de mest eftertragtede vinområder i Bourgogne. Vinen er fremstillet med omhu og respekt for traditionerne, hvilket resulterer i en harmonisk og velstruktureret vinoplevelse. Perfekt til at nyde alene eller som ledsager til et lækkert måltid, vil denne Chassagne-Montrachet Blanc 2020 uden tvivl imponere med sin raffinerede smag og aroma. Gå ikke glip af muligheden for at tilføje denne fremragende vin til din samling.

Domaine Morey-Coffinet - Chassagne Montrachet 1Cru "La Romanée" 2019

Morey-Coffinet vingård, der er placeret i det berømte Chassagne-Montrachet område, strækker sig over 9 hektar og drives biodynamisk af Thibault Morey. Her produceres 15 forskellige hvidvine, herunder 2 grand crus, samt 8 rødvine, hvoraf 1 er en grand cru. Denne 1er cru vin byder på en kompleks duftprofil med noter af grønt æble, pære, hvid fersken, citrus, abrikos, egetræsblade, vilde blomster samt krydderier som ingefær og vanilje. Smagen er aromatisk rig, struktureret og spændende, hvilket gør den tilgængelig selv i sin ungdom. Med tiden udvikler vinen sekundære aromaer, der gør den ideel til retter som sauteret flæsk i cider eller braiseret fasan med kastanjepuré. Domaine Morey-Coffinet, også beliggende i Chassagne-Montrachet, strækker sig over 8,5 hektar og er resultatet af en fusion mellem Marc Morey og Fernand Coffinets ejendomme. De fleste vinmarker er placeret i Chassagne-Montrachet, herunder premier crus som la Romanée, Remilly og les Caillerets, samt parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene dyrkes økologisk og vinen lagres på egetræsfade, hvor op til 60% kan være nye, afhængigt af årgang og cuvée.

Domaine Morey-Coffinet - Chassagne Montrachet 1. Cru En Cailleret 2019

Chassagne-Montrachet En Cailleret fra Morey-Coffinet er en vin, der både er biodynamisk og økologisk, fremstillet fra Premier Cru-vinmarker plantet i perioden 1985 til 1990. Vinen modnes i 15 måneder på egetræsfade, hvoraf 35% er nye, og den filtreres ikke inden aftapning. Den præsenterer en dyb gylden nuance med aromaer af flint, blomster, hvide frugter og hasselnødder. Smagen er intens med en mineralsk karakter og noter af ristet honning og frugt. Domaine Morey-Coffinet er beliggende i Chassagne-Montrachet og strækker sig over 8,5 hektar. Vingården er resultatet af en fusion mellem Marc Morey og Fernand Coffinets ejendomme, med vinmarker i Chassagne-Montrachet, Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene dyrkes efter økologiske principper, og vinen lagres på egetræsfade, hvor op til 60% kan være nye, afhængigt af årgang og cuvée.

Domaine Philippe Bouzerau Coteaux Bourguignons Chardonnay ØKO 2022

2022 Coteaux Bourguignons Chardonnay Øko fra Domaine Philippe Bouzereau er en del af den relativt nye appellation, Coteaux Bourguignons, etableret i 2012. Denne AOC/AOP i Bourgogne omfatter hvid-, rosé- og rødvine, der kan stamme fra hele Bourgogne-regionen, fra Auxerre i nord til Beaujolais i syd (omfattende Yonne, Côte-d'Or, Saône-et-Loire og Rhône departementerne). Den nye appellation erstatter den tidligere Bourgogne Grand Ordinaire, som var tilladt indtil 2013. Hvidvinene kan fremstilles af druer som Chardonnay, Aligoté, Melon, Pinot Blanc og Pinot Gris. Rosévine, der kan mærkes som Clairet, kan laves på Gamay, Pinot Noir, César (kun i Yonne) og Pinot Gris samt Aligoté, Chardonnay, Melon og Pinot Blanc, hvor de sidste fire druer maksimalt må udgøre 10% af vinen. Rødvine kan produceres på Pinot Noir, Gamay og César (sidstnævnte kun i Yonne), med mulighed for at inkludere op til 10% af druer som Aligoté, Chardonnay, Gamay de Bouze, Gamay de Chaudenay, Melon, Pinot Blanc og Pinot Gris. Familien Bouzereau, der har dyrket vin i Côte de Beaune i ni generationer siden 1700-tallet, købte i 1995 det berømte Château de Cîteaux, hvor de samlede deres vinproduktion. Philippe Bouzereau, der overtog firmaet i 2006 efter at have studeret vin i Beaune og arbejdet i Beaujolais, Australien og New Zealand, har udvidet til 18 ha vinmarker, primært i Meursault. I 2010 solgte familien Château de Cîteaux, men beholdt vinmarkerne. De har altid praktiseret "Agriculture Raisonnée" og bruger kun egne kloner for at fremhæve terroiren i vinene. I 2015 overgik de til økologisk dyrkning, og fra 2022 er vinene certificeret økologiske. Philippes bror, Charles Bouzereau, er nu også en del af firmaet, hvilket Philippe beskriver som en styrke: "Alene går man hurtigt, men sammen når man længere!"