Jean-Baptiste Jessiaume Chassagne Montrachet Blanc 2020

649 kr

Andre kiggede også på

Domaine Morey-Coffinet - Chassagne Montrachet Blanc 2018

BESKRIVELSE INFORMATION OM DOMÆNE MOREY-COFFINET Domaine Morey-Coffinet ligger i Chassagne-Montrachet og er en 8,5 hektar stor vingård, der er et resultat af at slutte sig til Marc Morey og Fernand Coffinets godser. De fleste af vinmarkerne ligger i Chassagne-Montrachet, herunder den berømte premier crus la Romanée, Remilly og les Caillerets, men godset har også parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene er dyrket økologisk (under certificering) og lagringen sker på egetræsfade som kan være op til 60% nye afhængig af årgange og cuvéer

Jean-Baptiste Jessiaume Chassagne Montrachet Blanc 2020

Domaine Philippe Bouzerau Chassagne Montrachet Blanc 2020

BESKRIVELSE Chassagne-Montrachet Blanc fra Domaine Philippe Bouzereau produceres med druer fra flere parceller i kommunen, bl.a. ”Les Meix Goudard” (Lieu Dit) og ”Les Pasquelles” (1. Cru). Begge parceller ligger i den nordøstlige del af distriktet, hvor man finder meget stenrige og kølige jordbundsforhold. Man praktiserer pløjning mellem rækkerne og anvender ingen ukrudtsmidler. Siden 2015 har man været i overgang til økologisk dyrkning. Mosten er gæret på egetræsfade med løbende omrøring, og vinen modnes derefter på sit ”lie” (bundfald) i 12 måneder på fade, hvoraf de 30% er nye, og derefter 6 måneder på større ståltanke. Inden aftapning bliver vinen let klaret, men ikke filtreret for at bevare frugten og finessen. Vinen har et flot, gyldent skær i farven. I duften finder man bid, finesse og kompleksitet med diskrete nuancer af “crème brûlée” samt eksotiske frugter. Smagen udvikler sig utroligt flot og harmonisk i glasset med en blanding af mineralitet, fedme, finesse og eksotiske nuancer. Eftersmagen er meget delikat, og vinen efterlader et indtryk af lethed og friskhed. Vinen vil være en god ledsager til de bedste fiske- og skaldyrskreationer – fx med pighvar, laks eller hummer, men også til lyst kød. Prøv den også til en god gedeost eller en af Bourgognes ostespecialiteter. Serveres ved 10-12 grader