Château Haut-Brion Blanc Cru Classé 2015

Château Haut Brion var den første vin i Bordeaux, der blev solgt under slotsnavn. Historien starter i 1525, da Jean de Pontac fik 5 hektar vinmarker i medgift. Senere arvede sønnen Arnaud slottet, som blev købt af Joseph de Fumel. Joseph blev henrettet under den franske revolution. I 1935 begyndte Haut Brions moderne æra, da den amerikanske forretningsmand Clarence Dillon købte slottet. I dag ledes vinfirmaet Domaines Clarences Dillon af Robert de Luxembourg. Firmaet ejer også La Mission Haut Brion og Quintus. Winemakeren er Delmas-familien, som også har arbejdet på Cos d'Estournel. Slottet er kendt for at være det første i Bordeaux til at lave lagringsværdig vin ved at introducere længere lagringsperioder og "top-ups" på fadene. Det antages også, at Château Haut Brion var det første til at udføre slotsaftapning. Slottet har 50 hektar vinmarker, hvoraf 3 hektar er til grønne druer. Hvidvinen er et sjældent samlerobjekt med 500-600 kasser på verdensplan. Druerne håndhøstes om natten for at bibeholde syren og minimere oxidering. Druerne selekteres nøje før presning. Dette er en af verdens mest eksklusive hvidvine. Verdensklasse.

7995 kr

Andre kiggede også på

Château Troplong Mondot, Saint-Èmilion 1er Grand Cru Classé 2021

96 point, Wine Enthusiast:  "Spice, sandalwood and red-berry fruit aromas all come together to produce a fragrant, powerful and rich wine. Its tannins bring a firm structure to this dense wine. It is a luscious wine with a great future. Drink f

Château Lagrange, 3. Cru Saint-Julien 2021

92-94 point, The Wine Advocate:  "Representing only 39% of the estate's production, the 2021 Lagrange is very promising indeed, mingling aromas of wild berries and blackcurrants with notions of loamy soils, pencil shavings and violets. Medium t

Château Olivier Grand Cru Classé, Pessac-Léognan 2020

92 point | James Suckling 'Flamboyant red fruits and stone with some bark character. Its medium-bodied with a layered tannin character. Delicious and bright finish. Polished. Drink after 2026.'

Château Ormes de Pez, Cru Bourgeois, Saint Estèphe 2021

93 point, Wine Enthusiast:  "Ripe black-currant aromas and a smoky edge from tannins are lifted onto the wine's nutmeg spice and toast. They go along with the dense black fruits that are powerful and structured. Drink from 2027. Roger Voss"&#1