Château Haut-Brion Blanc Cru Classé 2015

Château Haut Brion var den første vin i Bordeaux, der blev solgt under slotsnavn. Historien starter i 1525, da Jean de Pontac fik 5 hektar vinmarker i medgift. Senere arvede sønnen Arnaud slottet, som blev købt af Joseph de Fumel. Joseph blev henrettet under den franske revolution. I 1935 begyndte Haut Brions moderne æra, da den amerikanske forretningsmand Clarence Dillon købte slottet. I dag ledes vinfirmaet Domaines Clarences Dillon af Robert de Luxembourg. Firmaet ejer også La Mission Haut Brion og Quintus. Winemakeren er Delmas-familien, som også har arbejdet på Cos d'Estournel. Slottet er kendt for at være det første i Bordeaux til at lave lagringsværdig vin ved at introducere længere lagringsperioder og "top-ups" på fadene. Det antages også, at Château Haut Brion var det første til at udføre slotsaftapning. Slottet har 50 hektar vinmarker, hvoraf 3 hektar er til grønne druer. Hvidvinen er et sjældent samlerobjekt med 500-600 kasser på verdensplan. Druerne håndhøstes om natten for at bibeholde syren og minimere oxidering. Druerne selekteres nøje før presning. Dette er en af verdens mest eksklusive hvidvine. Verdensklasse.

7995 kr

Andre kiggede også på

Château Malartic Lagravière Blanc, Pessac-Leognan 2017

96 point | James Suckling: "Attractive, fresh-lemon and grassy nuances with wild herbs and slightly flinty elements, too. The palate has such intense and fresh acidity. Fine lemons and limes and a thrillingly dry, long finish. Drink now, but better i

Château Grand Mayne, Saint-Èmilion Grand Cru Classé 2015

95 point, Jeb Dunnuck: "Notes of blackcurrants, plums, chocolate, and lead pencil emerge from the ripe, sexy styled 2015 Château Grand Mayne. This full-bodied, opulent, beautifully concentrated 2015 hits the palate with loads of fruit and textu

Château Cantenac Brown, 3. Cru Margaux 2021

94 point, Decanter:  "Gorgeous fragrance and florality on the nose with ripe and perfumed black fruit and some peony touches. Smooth and supple, nicely weighted with lovely finesse and concentration to the fruit - blackcurrant, cherry and raspb

Château Haut-Brion, 1. Cru Pessac-Léognan 2020

98-100 point | Robert Parker's WA: The 2020 Haut-Brion is a blend of 42.8% Merlot, 39.7% Cabernet Sauvignon and 17.5% Cabernet Franc, harvested from 7th to 29th September, with an estimated alcohol of 15% and a pH of 3.8. Opaque purple-black colored,