Chateau Haut Brion Pessac-Leognan Premier Cru 2018

Château Haut-Brion var den første vin i Bordeaux, der blev solgt under slotsnavnet. Slottet ligger i Pessac, nær Bordeaux, og historien går tilbage til 1525, hvor Jean de Pontac fik 5 hektar vinmarker i medgift. I 1600-tallet blev vinen populær og nåede endda Englands konge. Efter flere ejerskifter købte Clarence Dillon slottet i 1935 og restaurerede det. I dag videreføres visionen af prins Robert af Luxembourg. Vinene har bevaret deres udsøgte kvalitet gennem generationer og har verdensklasse status. De er kendt for deres ensartethed mellem årgangene og har et enormt lagringspotentiale. Slottet ejer 51 hektar vinmarker, hvoraf 48 hektar er til røde druer som Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Petit Verdot, og næsten 3 hektar til hvide druer som Sémillon og Sauvignon Blanc. Druerne høstes i hånden og sorteres nøje. Efter afstilkning lægges frugten i kar, hvor gæringen begynder. Filosofien er, at årgangens storhed afhænger af kvaliteten af hver drue. De bedste vine udvælges til Château Haut-Brion og lagres på nye fade i 20-24 måneder, hvilket udvikler vinens karakter. Vinen aftappes derefter for at fortsætte lagringsprocessen. Château Haut-Brion er kendt for at være blandt de fineste vine i verden og har en plads blandt 1. Cru slottene i Médocs 1855-klassificering. Château Haut-Brion, beliggende i Pessac nær Bordeaux, er kendt som den første vin i Bordeaux solgt under slotsnavn. Historien går tilbage til 1525, og slottet blev restaureret af Clarence Dillon i 1935. I dag ledes det af prins Robert af Luxembourg. Vinene er kendt for deres verdensklasse kvalitet og lagringspotentiale. Slottet ejer 51 hektar vinmarker med både røde og hvide druer, som høstes i hånden og sorteres nøje. De bedste vine lagres på nye fade i 20-24 måneder.

6995 kr

Andre kiggede også på

Château La Mission Haut-Brion, Cru Classé Pessac-Léognan 2020

97-99 point | The Wine Advocate: "Composed of 48.6% Merlot, 43.2% Cabernet Sauvignon and 8.2% Cabernet Franc, harvested from 7th to 29th September, the 2020 La Mission Haut-Brion has an alcohol of 14.7%. It needs considerable swirling and coaxing to

Chateau Haut Brion Pessac-Leognan Premier Cru 2008

Château Haut Brion var den første vin i Bordeaux, der blev solgt under slotsnavnet. Slottet ligger i Pessac, nær Bordeaux, og historien går tilbage til 1525, hvor Jean de Pontac fik 5 hektar vinmarker i medgift. I 1600-tallet blev vinen populær og nåede endda Englands konge. Efter flere ejerskifter købte Clarence Dillon slottet i 1935 og restaurerede det. Nu videreføres visionen af prins Robert af Luxembourg. Vinene har opretholdt en udsøgt kvalitet gennem generationer og har verdensklasse status. De er kendt for deres ensartethed mellem årgangene og har et enormt lagringspotentiale. Slottet ejer 51 hektar vinmarker, hvoraf 48 er til røde druer som Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Petit Verdot, og næsten 3 hektar til hvide druer som Sémillon og Sauvignon Blanc. Druerne høstes i hånden og sorteres omhyggeligt. Efter afstilkning fermenteres frugten for at afgøre årgangens kvalitet. De bedste vine lagres på nye fade i 20-24 måneder, hvilket udvikler vinens karakter. Efter aftapning fortsætter den langsomme lagringsproces. Château Haut Brion er kendt for at være blandt de fineste vine i verden og har en plads blandt 1. Cru slottene i Médocs berømte 1855-klassificering.

Chateau Haut Brisson Saint Emilion Grand Cru 2016

Château Haut-Brisson 2016 Saint Emilion Grand Cru er en førsteklasses vin med 90% Merlot og 10% Cabernet Franc. Vinen lagrer 15 måneder på franske egetræsfade, hvoraf 35% er nye. Den har en dyb rød farve og en aromatisk næse med noter af brombær, hindbær, chokolade, lakrids og tobak. Smagen er kraftfuld med kirsebærnoter, fløjlsagtig struktur og flot syrlighed, hvilket giver en velafbalanceret vin. Server vinen ved 16-18 grader til lam, oksekød eller vildt. Giv den gerne luft inden servering eller gem den i kælderen. 90 points Jeb Dunnuck 93 points Vinous 93 points James Suckling 90 points Robert Parker

Chateau Haut Brion Pessac-Leognan Premier Cru 2018

Château Haut-Brion var den første vin i Bordeaux, der blev solgt under slotsnavnet. Slottet ligger i Pessac, nær Bordeaux, og historien går tilbage til 1525, hvor Jean de Pontac fik 5 hektar vinmarker i medgift. I 1600-tallet blev vinen populær og nåede endda Englands konge. Efter flere ejerskifter købte Clarence Dillon slottet i 1935 og restaurerede det. I dag videreføres visionen af prins Robert af Luxembourg. Vinene har bevaret deres udsøgte kvalitet gennem generationer og har verdensklasse status. De er kendt for deres ensartethed mellem årgangene og har et enormt lagringspotentiale. Slottet ejer 51 hektar vinmarker, hvoraf 48 hektar er til røde druer som Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Petit Verdot, og næsten 3 hektar til hvide druer som Sémillon og Sauvignon Blanc. Druerne høstes i hånden og sorteres nøje. Efter afstilkning lægges frugten i kar, hvor gæringen begynder. Filosofien er, at årgangens storhed afhænger af kvaliteten af hver drue. De bedste vine udvælges til Château Haut-Brion og lagres på nye fade i 20-24 måneder, hvilket udvikler vinens karakter. Vinen aftappes derefter for at fortsætte lagringsprocessen. Château Haut-Brion er kendt for at være blandt de fineste vine i verden og har en plads blandt 1. Cru slottene i Médocs 1855-klassificering. Château Haut-Brion, beliggende i Pessac nær Bordeaux, er kendt som den første vin i Bordeaux solgt under slotsnavn. Historien går tilbage til 1525, og slottet blev restaureret af Clarence Dillon i 1935. I dag ledes det af prins Robert af Luxembourg. Vinene er kendt for deres verdensklasse kvalitet og lagringspotentiale. Slottet ejer 51 hektar vinmarker med både røde og hvide druer, som høstes i hånden og sorteres nøje. De bedste vine lagres på nye fade i 20-24 måneder.