Chateau Haut Brion Pessac-Leognan Premier Cru 2008

Château Haut Brion var den første vin i Bordeaux, der blev solgt under slotsnavnet. Slottet ligger i Pessac, nær Bordeaux, og historien går tilbage til 1525, hvor Jean de Pontac fik 5 hektar vinmarker i medgift. I 1600-tallet blev vinen populær og nåede endda Englands konge. Efter flere ejerskifter købte Clarence Dillon slottet i 1935 og restaurerede det. Nu videreføres visionen af prins Robert af Luxembourg. Vinene har opretholdt en udsøgt kvalitet gennem generationer og har verdensklasse status. De er kendt for deres ensartethed mellem årgangene og har et enormt lagringspotentiale. Slottet ejer 51 hektar vinmarker, hvoraf 48 er til røde druer som Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Petit Verdot, og næsten 3 hektar til hvide druer som Sémillon og Sauvignon Blanc. Druerne høstes i hånden og sorteres omhyggeligt. Efter afstilkning fermenteres frugten for at afgøre årgangens kvalitet. De bedste vine lagres på nye fade i 20-24 måneder, hvilket udvikler vinens karakter. Efter aftapning fortsætter den langsomme lagringsproces. Château Haut Brion er kendt for at være blandt de fineste vine i verden og har en plads blandt 1. Cru slottene i Médocs berømte 1855-klassificering.

4995 kr

Andre kiggede også på

Château Haut-Brion, 1. Cru Pessac-Léognan 2021

97-98 point, James Suckling:  "A very structured young Haut-Brion with blackberry, blackcurrant, black-olive and mushroom character. Medium to full-bodied with a driving balance of firm and ripe tannins and gorgeous fruit."  96-98 point, The Wine Ad

Chateau Haut Brion Pessac-Leognan Premier Cru 2018

Château Haut-Brion var den første vin i Bordeaux, der blev solgt under slotsnavnet. Slottet ligger i Pessac, nær Bordeaux, og historien går tilbage til 1525, hvor Jean de Pontac fik 5 hektar vinmarker i medgift. I 1600-tallet blev vinen populær og nåede endda Englands konge. Efter flere ejerskifter købte Clarence Dillon slottet i 1935 og restaurerede det. I dag videreføres visionen af prins Robert af Luxembourg. Vinene har bevaret deres udsøgte kvalitet gennem generationer og har verdensklasse status. De er kendt for deres ensartethed mellem årgangene og har et enormt lagringspotentiale. Slottet ejer 51 hektar vinmarker, hvoraf 48 hektar er til røde druer som Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Petit Verdot, og næsten 3 hektar til hvide druer som Sémillon og Sauvignon Blanc. Druerne høstes i hånden og sorteres nøje. Efter afstilkning lægges frugten i kar, hvor gæringen begynder. Filosofien er, at årgangens storhed afhænger af kvaliteten af hver drue. De bedste vine udvælges til Château Haut-Brion og lagres på nye fade i 20-24 måneder, hvilket udvikler vinens karakter. Vinen aftappes derefter for at fortsætte lagringsprocessen. Château Haut-Brion er kendt for at være blandt de fineste vine i verden og har en plads blandt 1. Cru slottene i Médocs 1855-klassificering. Château Haut-Brion, beliggende i Pessac nær Bordeaux, er kendt som den første vin i Bordeaux solgt under slotsnavn. Historien går tilbage til 1525, og slottet blev restaureret af Clarence Dillon i 1935. I dag ledes det af prins Robert af Luxembourg. Vinene er kendt for deres verdensklasse kvalitet og lagringspotentiale. Slottet ejer 51 hektar vinmarker med både røde og hvide druer, som høstes i hånden og sorteres nøje. De bedste vine lagres på nye fade i 20-24 måneder.

Château Haut-Brion Blanc Cru Classé 2015

Château Haut Brion var den første vin i Bordeaux, der blev solgt under slotsnavn. Historien starter i 1525, da Jean de Pontac fik 5 hektar vinmarker i medgift. Senere arvede sønnen Arnaud slottet, som blev købt af Joseph de Fumel. Joseph blev henrettet under den franske revolution. I 1935 begyndte Haut Brions moderne æra, da den amerikanske forretningsmand Clarence Dillon købte slottet. I dag ledes vinfirmaet Domaines Clarences Dillon af Robert de Luxembourg. Firmaet ejer også La Mission Haut Brion og Quintus. Winemakeren er Delmas-familien, som også har arbejdet på Cos d'Estournel. Slottet er kendt for at være det første i Bordeaux til at lave lagringsværdig vin ved at introducere længere lagringsperioder og "top-ups" på fadene. Det antages også, at Château Haut Brion var det første til at udføre slotsaftapning. Slottet har 50 hektar vinmarker, hvoraf 3 hektar er til grønne druer. Hvidvinen er et sjældent samlerobjekt med 500-600 kasser på verdensplan. Druerne håndhøstes om natten for at bibeholde syren og minimere oxidering. Druerne selekteres nøje før presning. Dette er en af verdens mest eksklusive hvidvine. Verdensklasse.

Chateau Haut Brisson Saint Emilion Grand Cru 2016

Château Haut-Brisson 2016 Saint Emilion Grand Cru er en førsteklasses vin med 90% Merlot og 10% Cabernet Franc. Vinen lagrer 15 måneder på franske egetræsfade, hvoraf 35% er nye. Den har en dyb rød farve og en aromatisk næse med noter af brombær, hindbær, chokolade, lakrids og tobak. Smagen er kraftfuld med kirsebærnoter, fløjlsagtig struktur og flot syrlighed, hvilket giver en velafbalanceret vin. Server vinen ved 16-18 grader til lam, oksekød eller vildt. Giv den gerne luft inden servering eller gem den i kælderen. 90 points Jeb Dunnuck 93 points Vinous 93 points James Suckling 90 points Robert Parker