Domaine Morey-Coffinet - Batard Montrachet Grand Cru 2019

Batard fra Domaine Morey-Coffinet er en eksklusiv vin, der produceres i meget begrænset mængde. Thibault ejer kun 0,13 hektar og fremstiller cirka ét fad om året. Denne vin er uimodståelig nu og kan ældes i over et årti. Domaine Morey-Coffinet ligger i Chassagne-Montrachet og dækker 8,5 hektar. Vingården er resultatet af en fusion mellem Marc Morey og Fernand Coffinet. De fleste vinmarker er i Chassagne-Montrachet, inklusive premier crus som la Romanée, Remilly og les Caillerets. Der er også parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene dyrkes økologisk, og vinen lagres på egetræsfade, hvor op til 60% kan være nye afhængig af årgang og cuvée.

3999 kr

Andre kiggede også på

Clos De Vougeot Grand Cru Domaine Méo-Camuzet 2021

Clos De Vougeot Grand Cru Domaine Méo-Camuzet 2021 Domaine Méo-Camuzet er en af Bourgognes mest berømte producenter, grundlagt i begyndelsen af 1900-tallet af Etienne Camuzet. Ejendommen råder over 2,9 ha på den prestigefyldte Grand Cru-mark Clos de Vougeot. Efter Etienne Camuzets død arvede hans datter, Maria Noirot, vinmarkerne, som senere blev testamenteret til Jean Méo i 1959. Jean Méo ansatte den legendariske vinmager Henri Jayer, der indførte høje standarder for vinproduktionen, herunder reduceret udbytte og temperaturreguleret gæring. Fra 1985 begyndte Domaine Méo-Camuzet at sælge vinene direkte fra ejendommen. Siden 1989 har Jean-Nicolas Méo, Jean Méos søn, ledet domainet og fastholdt de ambitiøse mål, hvilket har sikret domainets position blandt de mest respekterede i Bourgogne.

Lucien Le Moine Batard Montrachet Grand Cru 2020

Lucien le Moine i Bourgogne, drevet af Rotem og Mounir Saouma siden 1999, producerer unikke Bourgognevine. Parret, oprindeligt fra Israel og Libanon, er kendt for deres kompromisløshed og innovation. Mounir, efter ønologistudier i Montpellier og arbejde som kældermester i Israel, kom til Bourgogne i 1995 for at arbejde med Chardonnay og Pinot Noir. Han blev ansat som kældermester hos en stor negociant i Bourgogne og arbejdede blandt de bedste vinproducenter. Mounir grundlagde Lucien le Moine med en idé om at købe topvine fra udvalgte producenter og vinificere dem i sin kælder i Beaune på nye egetræsfade fra Bourgogne. Chassagne-Montrachet, nabo til Saint-Aubin, Puligny-Montrachet og Meursault, er kendt for nogle af Frankrigs bedste hvidvine. Grand Cru markerne Criots-Bâtard-Montrachet, le Montrachet og Bâtard-Montrachet ligger her. Områdets særlige karakter skyldes jordbunden, som består af kalkstensmergel blandet med rødt grus.

Domaine Morey-Coffinet Saint-Romain Sous le Château 2019

Domaine Morey-Coffinet, beliggende i Chassagne-Montrachet, dækker 8,5 hektar. Vingården er en fusion af Marc Morey og Fernand Coffinets godser. De fleste vinmarker er i Chassagne-Montrachet, inklusive premier crus la Romanée, Remilly og les Caillerets, samt parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene dyrkes økologisk og lagres på egetræsfade, hvor op til 60% kan være nye afhængig af årgang og cuvée.

Domaine Les Parcellaires de SaulxCharmes Chambertin Grand Cru 2015

Les Parcellaires de Saulx henter Pinot Noir-druerne fra en lille parcel i Charmes-Chambertin med en undergrund af klippe, kalk- og jernholdige sten. Denne sammensætning skaber delikate og komplekse vine. Vinen vinificeres i Meursault med klassisk Bourgogne-metode: gæring i store trækar, malolaktisk gæring og modning i 15-18 måneder på nye burgundiske træfade. Vinen har en mørk, rubinrød farve. Duften er kompleks med nuancer af roser, ribs og blommer. Smagen er frugtig med toner af sorte bær, vanilje og krydderier, og den slutter elegant og velouragtig. Serveres til lam, okse, fuglevildt eller råvildt. Vinen kan gemmes i 10-15 år under gode forhold og vinde i harmoni og kompleksitet.