Domaine Morey-Coffinet - Corton Grand Cru 2019

Corton-bakken er et unikt terroir med 160,1 hektar "Grand Cru", hvoraf 51,2 hektar er Chardonnay, kendt som Corton-Charlemagne. Pinot Noir herfra aftappes som Corton Grand Cru. Thibault har skaffet druer fra Corton, som afstilkes og efter tre ugers maceration lagres i 16 måneder på burgundiske barriques, hvoraf 50% er nye. Resultatet er en tæt og mørk bær-Corton, der skinner i 2019-årgangen med sit ekstrakt og fine tanninstruktur. Denne vin vil blomstre efter fire-fem års flaskelagring og har potentiale til at ældes i over to årtier. Røde Cortons er kendt for at være reserverede som unge, men modnes godt i flasken. Tålmodighed belønnes, som Clive Coates MW bemærker: "Røde Cortons har brug for tid til at blive rundere og modnes godt i flasken. " Domaine Morey-Coffinet ligger i Chassagne-Montrachet og er en 8,5 hektar stor vingård, resultatet af en sammenslutning af Marc Morey og Fernand Coffinets godser. De fleste vinmarker er i Chassagne-Montrachet, men der er også parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene dyrkes økologisk og lagres på egetræsfade, hvor op til 60% kan være nye afhængig af årgang og cuvée.

2199 kr

Andre kiggede også på

Domaine Morey-Coffinet - Chassagne Montrachet 1. Cru En Cailleret 2019

Chassagne-Montrachet En Cailleret fra Morey-Coffinet er en biodynamisk og økologisk vin fra Premier Cru-parceller plantet mellem 1985 og 1990. Vinen lagres 15 måneder på egetræsfade, hvoraf 35% er nye, og filtreres ikke før aftapning. Den har en intens gylden farve med noter af pistolflint, blomster, hvide frugter og hasselnødder. Smagen er kraftfuld med mineralsk spænding og noter af ristet honning og frugt. Domaine Morey-Coffinet ligger i Chassagne-Montrachet og dækker 8,5 hektar. Vingården er en sammenslutning af Marc Morey og Fernand Coffinets godser, med vinmarker i Chassagne-Montrachet, Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene dyrkes økologisk, og lagringen sker på egetræsfade, hvor op til 60% kan være nye afhængig af årgang og cuvée.

Domaine Jean-Pierre Maldant Corton Les Grandes Lolieres Grand Cru 2015

Jean-Pierre Maldant ejer en 0,27 ha parcel i Grand Cru-vinmarken 'Les Grandes Lolières' i Ladoix-Sérigny. Vinstokkene er 80 år gamle, og jorden består af ler og kalk på en kalkklippe, hvilket giver lavt udbytte men høj kompleksitet. Vinen gærer og modnes i 14 måneder på Bourgogne træfade. Grand Cru Corton Les Grandes Lolières har en kompleks duft af modne bær og roser. Smagen er typisk Bourgogne med styrke, krydderier og sarthed. Med alderen udvikler vinen noter af skovbund, læder og tørrede blade. Perfekt til lam, kalv, okse eller vildt.

Louis Latour Corton-Charlemagne Grand Cru 2019

Louis Latours mest prestigefyldte vin er 'Grand Cru Corton-Charlemagne'. Efter vinlusens hærgen i Europa for over 100 år siden, erstattede Louis Latour Aligoté og Pinot Noir med Chardonnay, hvilket skabte en af Bourgognes mest anerkendte vine. Latour-familien ejer i dag over 11 hektar af denne grand cru-mark. Druerne høstes i hånden ved perfekt modenhed, og mosten gæres i store egetræsfade med fuld malolaktisk gæring. Vinen lagres derefter 8-10 måneder i 100% nye egetræsfade med medium toast. Aromaen er intens med noter af nybagt æbletærte, citrus, mandarin og anis samt ristede og krydrede elementer fra fadet. Smagen er fyldt med moden frugt og en cremet krop, afbalanceret af en let bitterhed fra fadet og en mineralsk tekstur. Eftersmagen er storladen og potent, men perfekt afstemt. LOUIS LATOUR

Corton Charlemagne Grand Cru 2020

Corton Charlemagne Grand Cru 2020 Domaine Jean-Pierre Maldant ejer en lille parcel i Grand Cru-vinmarken Corton-Charlemagne, hvilket gør produktionen meget begrænset. Vinen gærer og modnes i 14 måneder på klassiske Bourgogne træfade. Denne Grand Cru har en delikat duft med cremede, eksotiske og mineralske nuancer. Duften byder på lindeblomst, akacieblomst, bregner, citrusfrugter, bagte æbler, ananas og kanel. Smagen er kompleks og koncentreret med Chardonnays klassiske smørrede toner. Vinen er harmonisk med en forførende eftersmag. Serveres i store glas for at udvikle vinens mange detaljer. Passer godt til skaldyr, fisk, fjerkræ, kalv og blåskimmeloste.