Domaine Morey-Coffinet - Corton Grand Cru 2019

BESKRIVELSE Corton-bakken er et unikt terroir: i alt 160,1 hektar er "Grand Cru", hvoraf 51,2 er Chardonnay, som er erklæret som Corton-Charlemagne. Pinot Noir aftappes her som Corton Grand Cru. Thibault formåede for nylig at få fat i druer fra Corton gennem gode kontakter. Disse afstilkes og efter ca. tre ugers maceration lagres i stort træ (i 16 måneder på typiske burgundiske barriques. Andelen af ​​nyt træ er omkring 50%). Resultatet er en enormt tæt og mørk bær Corton, som forstår at skinne i den højt skattede 2019 årgang med sit enorme ekstrakt og den fineste tanninstruktur. Du skal virkelig nærme dig denne gigant, som helt sikkert først vil blomstre rigtigt efter fire-fem års flaskelagring og så vil have et potentiale på mere end to årtier. Det er meget typisk for rødvinene fra dette sted, at de fremstår ret reserverede som unge. Clive Coates MW skriver om vinene fra denne herkomst: "Røde Cortons har brug for tid til at blive rundere og normalt modnes meget godt i flasken. Når unge, røde Cortons viser en vis Sværhed, endda en næsten udtalt Kanthed; frugten har en let urteagtig, bladrig kvalitet. Du skal simpelthen være tålmodig, indtil deres generøsitet åbner sig. ” Baseret på vores erfaring med de store vine fra Corton kan vi kun sige: Tålmodighed belønnes! Vi husker for eksempel storladne øjeblikke af lykke i Guillemot-brødrenes dybe kælder fra Savigny-les-Beaune, som også regnede sig heldige i et plot i Corton, som serverede os gamle eksemplarer med en magisk karisma. Det er svært at gå galt her. Næsten uimodståelige nu, disse vine vil selvfølgelig ældes i et årti eller mere med lethed. ! INFORMATION OM DOMÆNE MOREY-COFFINET Domaine Morey-Coffinet ligger i Chassagne-Montrachet og er en 8,5 hektar stor vingård, der er et resultat af at slutte sig til Marc Morey og Fernand Coffinets godser. De fleste af vinmarkerne ligger i Chassagne-Montrachet, herunder den berømte premier crus la Romanée, Remilly og les Caillerets, men godset har også parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet.

2199 kr

Andre kiggede også på

Clos De Vougeot Grand Cru Domaine Méo-Camuzet 2021

BESKRIVELSE Clos De Vougeot Grand Cru Domaine Méo-Camuzet 2021 Domaine Méo-Camuzet er en af de mest berømte producenter i Bourgogne - og har været det længe. Det blev grundlagt i begyndelsen af 1900-tallet af Etienne Camuzet - vinbonde i Vosne-Romanée og repræsentant for Côte-d’Or i det franske deputeretkammer fra 1902 til 1932. Han samlede de fleste af de berømte parceller, som ejendommen den dag i dag stadig består af, foruden ved at være den sidste ejer af slottet Clos de Vougeot, inden han solgte det til vinbroderskabet Confrérie du Tastevin. Parcellerne (i alt 2,9 ha.) på Clos de Vougeot, som Domaine Méo-Camuzet råder over, er blandt de absolut bedste på denne kendte Grand Cru-mark. Datteren til Etienne Camuzet, Maria Noirot, arvede vinmarkerne efter sin far, men da hun var barnløs ved sin død i 1959, testamenterede hun ejendommen til sit nærmeste familiemedlem, Jean Méo, som dengang var medlem af præsident de Gaulles stab. Maria Noirots ønske var, at alt skulle fortsætte som før på ejendommen, og Jean Méo fastholdt derfor ansættelsen af de såkaldte ”métayers”, markarbejdere og vinbønder, til at bestyre domainet. Som løn for deres indsats fik de halvdelen af høsten, ganske som det ofte har været skik i Bourgogne. En af disse ”métayers” var i øvrigt den legendariske vinmager, Henri Jayer, som var personen bag det ambitiøse mål: Vinene fra Méo-Camuzet skulle samle struktur, finesse, koncentration og charme. Midlerne var først og fremmest at reducere udbyttet til højest 25 hl./ha. eller endnu mindre i visse årgange, 100% afstilkning, 3-5 dages kold-macerering på tank inden den temperaturregulerede alkoholiske gæring, aftapning uden brug af pumper, filtrering og (allerhelst uden) klaring. På denne måde bevarer vinene bedst deres typicitet i respekt for, at vin er en levende substans, som kræver omhu og omtanke for at opnå det bedste resultat. Jean Méo tog sig selv, af vinsalget til lokale ”négocianter”, mens han stadig passede sit arbejde i Paris. I 1985 begyndte man at sælge vinene fra Domaine Méo-Camuzet direkte fra ejendommen, og fra 1988 overtog Jean Méo også ansvaret for markerne, efterhånden som nogle af disse ”métayers” gik på pension. I dag er 2,5 ha. på ejendommen dog stadig dyrket af ”métayers”. Siden 1989 har ledelsen af domainet været i hænderne på Jean Méos søn, Jean-Nicolas Méo, godt hjulpet af Christian Faurois, som selv har været ”métayer” på ejendommen. De har sammen fastholdt og udbygget de ambitiøse mål for Domaine Méo-Camuzet, således at dets vine stadig rangerer blandt de absolut bedste og mest respekterede i Bourgogne. MEO CAMUZET  Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Domaine Morey-Coffinet - Chassagne Montrachet 1. Cru En Cailleret 2019

BESKRIVELSE Denne Chassagne-Montrachet En Cailleret kommer fra to Premier Cru-parceller fra Morey-Coffinet ejendom, der dækker 0,65 hektar i alt, plantet mellem 1985 og 1990. På den ene af dem, plantet på en bjergskråning med højde (300 meter), er skråningerne vigtige . Det andet plot er lidt under. Kulturen er biodynamisk og organisk (siden 2018) med en ler-kalkstensjord. Lagringen varer 15 måneder på egetræsfade (inklusive 35% nyt træ) på 228 og 350 liter. Vinen filtreres ikke før aftapning. Ved smagning afslører cuvéen en intens gylden farve med en buket af pistolflint, blomster, hvide frugter og hasselnødder. I ganen er vinen kraftfuld og salig med mineralsk spænding og ristede, honning- og frugtagtige noter. INFORMATION OM DOMÆNE MOREY-COFFINET Domaine Morey-Coffinet ligger i Chassagne-Montrachet og er en 8,5 hektar stor vingård, der er et resultat af at slutte sig til Marc Morey og Fernand Coffinets godser. De fleste af vinmarkerne ligger i Chassagne-Montrachet, herunder den berømte premier crus la Romanée, Remilly og les Caillerets, men godset har også parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene er dyrket økologisk (under certificering) og lagringen sker på egetræsfade som kan være op til 60% nye afhængig af årgange og cuvéer

Domaine Morey Coffinet Meursault 1er Cru Perrieres 2018

BESKRIVELSE Næsen åbner sig med lette blomsteraromaer, efterfulgt af frisk marmor og kridtpulver, blandet med noter af citrus, lime og kiwi. Frisk og kompleks på ganen. Denne vin afslører lime og grapefrugt noter, blandet med æble, pære og mirabelle blommer, sammen med en dynamisk mineralitet... Det er svært at gå galt her. Næsten uimodståelige nu, disse vine vil selvfølgelig ældes i et årti eller mere med lethed.! INFORMATION OM DOMÆNE MOREY-COFFINET Domaine Morey-Coffinet ligger i Chassagne-Montrachet og er en 8,5 hektar stor vingård, der er et resultat af at slutte sig til Marc Morey og Fernand Coffinets godser. De fleste af vinmarkerne ligger i Chassagne-Montrachet, herunder den berømte premier crus la Romanée, Remilly og les Caillerets, men godset har også parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene er dyrket økologisk (under certificering) og lagringen sker på egetræsfade som kan være op til 60% nye afhængig af årgange og cuvéer

Domaine Morey-Coffinet - Chassagne Montrachet 1Cru "La Romanée" 2019

BESKRIVELSE Morey-Coffinet ejendom ligger i Chassagne-Montrachet. Dens vingård strækker sig over 9 hektar og er biodynamisk forvaltet af Thibault Morey. I alt vinificerer godset 15 hvidvine inklusive 2 grand crus og 8 rødvine inklusive 1 grand cru. Denne 1er cru åbner med en kompleks næse, der kombinerer aromaer af frugt (grønt æble, pære, hvid fersken, citrus og abrikos), egetræsblade og vilde blomster med krydrede noter (ingefær, vanilje). Samme kompleksitet findes på ganen med en stor aromatisk rigdom, en smuk struktur og en spænding i afslutningen som gør denne vin meget tilgængelig, selv ung. Efterhånden som den ældes, vil den vise sig at være mere lige på sekundære aromaer. Du kan derefter nyde den med karakterfulde retter som sauteret flæsk i cider eller braiseret fasan med kastanjepuré. INFORMATION OM DOMÆNE MOREY-COFFINET Domaine Morey-Coffinet ligger i Chassagne-Montrachet og er en 8,5 hektar stor vingård, der er et resultat af at slutte sig til Marc Morey og Fernand Coffinets godser. De fleste af vinmarkerne ligger i Chassagne-Montrachet, herunder den berømte premier crus la Romanée, Remilly og les Caillerets, men godset har også parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene er dyrket økologisk (under certificering) og lagringen sker på egetræsfade som kan være op til 60% nye afhængig af årgange og cuvéer