Domaine Morey-Coffinet - Corton Grand Cru 2019

Corton-bakken er et unikt terroir med 160,1 hektar "Grand Cru", hvoraf 51,2 hektar er Chardonnay, kendt som Corton-Charlemagne. Pinot Noir herfra aftappes som Corton Grand Cru. Thibault har skaffet druer fra Corton, som afstilkes og efter tre ugers maceration lagres i 16 måneder på burgundiske barriques, hvoraf 50% er nye. Resultatet er en tæt og mørk bær-Corton, der skinner i 2019-årgangen med sit ekstrakt og fine tanninstruktur. Denne vin vil blomstre efter fire-fem års flaskelagring og har potentiale til at ældes i over to årtier. Røde Cortons er kendt for at være reserverede som unge, men modnes godt i flasken. Tålmodighed belønnes, som Clive Coates MW bemærker: "Røde Cortons har brug for tid til at blive rundere og modnes godt i flasken. " Domaine Morey-Coffinet ligger i Chassagne-Montrachet og er en 8,5 hektar stor vingård, resultatet af en sammenslutning af Marc Morey og Fernand Coffinets godser. De fleste vinmarker er i Chassagne-Montrachet, men der er også parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene dyrkes økologisk og lagres på egetræsfade, hvor op til 60% kan være nye afhængig af årgang og cuvée.

2199 kr

Andre kiggede også på

Clos De Vougeot Grand Cru Domaine Méo-Camuzet 2021

Clos De Vougeot Grand Cru Domaine Méo-Camuzet 2021 Domaine Méo-Camuzet er en af Bourgognes mest berømte producenter, grundlagt i begyndelsen af 1900-tallet af Etienne Camuzet. Ejendommen råder over 2,9 ha på den prestigefyldte Grand Cru-mark Clos de Vougeot. Efter Etienne Camuzets død arvede hans datter, Maria Noirot, vinmarkerne, som senere blev testamenteret til Jean Méo i 1959. Jean Méo ansatte den legendariske vinmager Henri Jayer, der indførte høje standarder for vinproduktionen, herunder reduceret udbytte og temperaturreguleret gæring. Fra 1985 begyndte Domaine Méo-Camuzet at sælge vinene direkte fra ejendommen. Siden 1989 har Jean-Nicolas Méo, Jean Méos søn, ledet domainet og fastholdt de ambitiøse mål, hvilket har sikret domainets position blandt de mest respekterede i Bourgogne.

Domaine Jean-Pierre Maldant Aloxe-Corton 1er Cru 2020

2020 Aloxe-Corton fra Jean-Pierre Maldant 1.Cru Marèchaudes er en unik vin for appellationen. Druerne kommer fra et lille område, der ligger ideelt og burde have en højere pris end den, vi tilbyder. Vinen er lavet på Pinot Noir druer fra to parceller (i alt 0,34 ha). Den ene ligger i Les Maréchaudes i Aloxe-Corton, og den anden i La Maréchaude i Ladoix-Sérigny, hvor nogle få 1.Cru-marker har ret til appellationen Aloxe-Corton 1. Cru. Begge parceller har ca. 50 år gamle vinstokke. Gæringen og modningen (14 måneder) foregår på klassiske Bourgogne træfade (228 l.). Maldants Maréchaudes er klassisk for vine fra denne mark med stor finesse og aroma. Duften domineres af hindbær og kirsebær, mens vinen i munden er kødfuld og koncentreret med en afbalanceret finesse og harmoni. En fantastisk afbalanceret Pinot Noir fra den fremragende årgang 2020. Maldant Aloxe Corton

Domaine Morey-Coffinet - Chassagne Montrachet Blanc 2018

Domaine Morey-Coffinet ligger i Chassagne-Montrachet og dækker 8,5 hektar. Vingården er en sammenslutning af Marc Morey og Fernand Coffinets godser. De fleste vinmarker er i Chassagne-Montrachet, herunder premier crus la Romanée, Remilly og les Caillerets. Der er også parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene dyrkes økologisk og lagres på egetræsfade, hvor op til 60% kan være nye afhængig af årgang og cuvée.

Corton Charlemagne Grand Cru 2020

Corton Charlemagne Grand Cru 2020 Domaine Jean-Pierre Maldant ejer en lille parcel i Grand Cru-vinmarken Corton-Charlemagne, hvilket gør produktionen meget begrænset. Vinen gærer og modnes i 14 måneder på klassiske Bourgogne træfade. Denne Grand Cru har en delikat duft med cremede, eksotiske og mineralske nuancer. Duften byder på lindeblomst, akacieblomst, bregner, citrusfrugter, bagte æbler, ananas og kanel. Smagen er kompleks og koncentreret med Chardonnays klassiske smørrede toner. Vinen er harmonisk med en forførende eftersmag. Serveres i store glas for at udvikle vinens mange detaljer. Passer godt til skaldyr, fisk, fjerkræ, kalv og blåskimmeloste.