Domaine Remi Jobard Bourgogne Chardonnay 2022

Domaine Remi Jobard Bourgogne Chardonnay 2022 Det er nu muligt at få lidt mere af den fantastiske Bourgogne Blanc fra Rémi Jobard, efter at han for nogle år siden erstattede en del af sine Aligoté-vinstokke med Chardonnay og desuden erhvervede nye parceller i AOP Bourgogne. Som med resten af ejendommens vine er druerne til denne vin dyrket økologisk. Vinificeringen følger samme metode som Rémis andre vine, med skånsom presning og gæring med druernes egne gærceller, først i udendørs ståltanke og derefter i kælderen. Bourgogne Blanc modnes dog udelukkende i 12 måneder på store fade af 30 hl (foudre) fra østrigske Stockinger. I denne vin er de aromatiske, sprøde og delikate toner i fokus. Den er simpelthen fremragende med masser af fylde, velour, struktur og mineralitet. Man kunne nemt tage den for en god Meursault. Som Bourgogne Blanc er den i en klasse for sig. Server den til kraftige og eksotiske fiske- eller skaldyrsretter, men også til fjerkræ eller kalv i hvid sauce. Vinen bør serveres i store glas, da den har godt af lidt iltning.

349 kr

Andre kiggede også på

Domaine Remi Jobard Bourgogne Chardonnay 2022

Domaine Remi Jobard Bourgogne Chardonnay 2022 Det er nu muligt at få lidt mere af den fantastiske Bourgogne Blanc fra Rémi Jobard, efter at han for nogle år siden erstattede en del af sine Aligoté-vinstokke med Chardonnay og desuden erhvervede nye parceller i AOP Bourgogne. Som med resten af ejendommens vine er druerne til denne vin dyrket økologisk. Vinificeringen følger samme metode som Rémis andre vine, med skånsom presning og gæring med druernes egne gærceller, først i udendørs ståltanke og derefter i kælderen. Bourgogne Blanc modnes dog udelukkende i 12 måneder på store fade af 30 hl (foudre) fra østrigske Stockinger. I denne vin er de aromatiske, sprøde og delikate toner i fokus. Den er simpelthen fremragende med masser af fylde, velour, struktur og mineralitet. Man kunne nemt tage den for en god Meursault. Som Bourgogne Blanc er den i en klasse for sig. Server den til kraftige og eksotiske fiske- eller skaldyrsretter, men også til fjerkræ eller kalv i hvid sauce. Vinen bør serveres i store glas, da den har godt af lidt iltning.

Domaine de Rochebin Bourgogne Chardonnay 2021

er en cremet og smagfuld hvidvin fra Bourgogne, kendt for sine verdensklasse Chardonnays. Denne vin, dyrket i Bourgognes ikoniske vinmarker, tilbyder en kompleks og velsmagende oplevelse. Den har ligget på fad i 12 måneder, hvilket giver den lækre, komplekse noter. Bourgogne er en af Frankrigs mest anerkendte regioner for Chardonnay-druen. Domaine de Rochebin strækker sig over syv hektar omkring landsbyen Meursault, hvor jorden med sin kalkrige sammensætning fremhæver druernes aromatiske potentiale. Vingården ligger 450 meter over havets overflade med udsigt over Saône-sletten, tæt på Azé, kendt for sine forhistoriske huler. Domainet ejer 47 hektar vinmarker, og Marillier-familien har været vinavlere siden 1921. Jean-Pierre Marillier har overdraget domaineet til sin søn Mikaël, en lovende ung producent. Vinen har en duft af solmodne pærer, abrikos og lime, blandet med florale toner. I ganen er den balanceret mellem syrerig frugt og bløde, cremede toner, med en frisk, mineralsk afslutning. Perfekt til fisk, skaldyr og let stegte retter.

Domaine Remi Jobard Monthelie 1er Cru 'Les Vignes-Rondes' 2018

Monthelie 1. Cru "Les Vignes Rondes" er en elegant rødvin fra en vinmark øst for landsbyen Monthelie, nær Volnay og Meursault. Undergrunden består af kalksten, rødt ler og mergel, hvilket giver vinen struktur og charme. Rémi Jobard høster økologisk dyrkede druer manuelt og gennemgår en streng selektering. Gæringen foregår køligt med druernes egne gærceller, først i udvendige gærtanke og derefter i kælderen på østrigske demi-muids (600 l., 25% nye) fra Stockinger. Vinen modnes i 18 måneder på træfade og aftappes uden filtrering. Vinen har en dyb, granatrød farve og en frugtig, elegant duft. Smagen er præget af finesse og harmoni mellem dybde, sprødhed og charme. Den udvikler komplekse toner af mørke bær og skovbund med tiden. Serveres ved 12-14 grader til grillet eller stegt and, lam, okse eller fuglevildt, gerne med vilde svampe, ribs eller tyttebær.

Domaine Remi Jobard Volnay 1er Cru 'Les Santenots' 2018

Rémi Jobard høster økologisk Pinot Noir-druer manuelt, selekterer nøje, afstilkker og maser dem skånsomt. Druerne gæres køligt med naturlige gærceller, først i udvendige tanke fra oktober til november og derefter i kælderen på østrigske demi-muids (600 l., 25% nye) fra Stockinger. Vinen modnes i 18 måneder på de samme træfade og aftappes uden filtrering. Volnay 1. Cru Les Santenots har en delikat, frugtig duft med røgede nuancer af træ og vanilje. Smagen er kompleks med toner af kirsebær, violer og milde krydderier som kanel. Den har en fin balance mellem struktur, kødfuldhed og charme. Eftersmagen er lang med god tannin og underliggende mineralitet, der giver modspil til frugtsødmen. Serveres ved 12-14 grader til fuglevildt, lam, okse og modne hvidskimmeloste.