Domaine Remi Jobard, Meursault 1. Cru Le Poruzot-Dessus 2019
Le Porusot Dessus 1er Cru marken ligger syd for Meursault, nær Puligny-Montrachet. Marken har en kalkstens-, mergel- og lerjordbund, perfekt til fyldige hvidvine. Jobards økologiske vinstokke er plantet i 1985 og 1944. Rémi Jobard høster druerne manuelt og presser dem skånsomt. Gæringen sker med druernes egne gærceller, først i udvendige tanke fra oktober til november og derefter i kælderen. Vinen modnes på barriques fra Stockinger i Østrig og yderligere 6 måneder på tank. Denne Meursault har en intens duft af flintsten, eksotiske frugter som passion og litchie, samt lindeblomst og kølige toner af hvidtjørneblomster og lime. Smagen er sprød og frugtsød med god struktur og kødfuldhed. Vinen har god mineralitet og tannin med fantastisk finesse. Perfekt til skaldyr og fisk. Serveres ved 10-12 grader.